Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: pitanje o piši

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno pitanje o piši

nisam koristeći pretražnik pronašla odgovor na ovo što me trenutno muči

dakle kad za vrijeme kupanje "vježbamo kožicu" te ju uspijemo malo prevući glavić bude taman plav-ljubičast tako nešto. Jel to ok? Možda je pitanje potpuno glupo ali ne znam kako bi trebao izgledati kod malih bebica :?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i naš je bio te boje. nešto kao crveno grožđe.
    to je tak normalno, bez brige.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala puno

a vezano uz post prije

ja nisam dirala kožicu sve do unazad mjesec dana
    kada sam nakon urinoinfekta i desetodnevne hospitalizacije, primanja antibiotika, mikcijske itd bila upozorena kako je do urinoinfekta moglo doći i zbog fimoze, tj da to pospješuje infekciju...
    dakle to je jedno od 1000 pitanja gdje se mišljenje pedijatara kose, a ja kao mama bez adekvatnih pedijatrijskih znanja, na temelju hrpe toga pročitanog i često oprečnog trebam odlučiti...

ne prevlačimo kožicu nasilno, ali ju sada malo povučemo gore dolje prilikom kupanja

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne prevlaciti kozicu, ne, ne i ne.
    fimoza je dobra jer stiti da necistoce iz pelene ne prodju. ako stalno po malo navlacis, napravit ces samo to da ces kozicu malo rastegnuti, taman toliko da necistoca udje, a ne dovoljno da ju prevuces i ocistis.
    govorim iz iskustva i bilo je grozno.

sa drugim sinom nisam nista dirala i sam je prevukao kozicu nesto prije 3-eg rodjendana. puno je prirodnije da oni sami povlace kozicu od korjena prema gore, nego obratno kako ti radis.

evo ti jedan topik (ima ih dosta) pa malo procitaj o dilemama forumasa o toj temi:
    prevlaciti kozicu - da ili ne?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj, ta pisa! mene je isto mama neki dan pitala nesto tipa jel se da prevuci, a ja odbrusim "to se sada vise ne radi!", na sto ce ona onako uvrijedjeno "ajd dobro", kao ah, vi moderni, ne date djetetu vode, ne podizete pisu u peleni, ne prevlacite kozicu... pa mom bratu je svojevremeno navlacila i zavrsio je na rezanju

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    Hvala puno

a vezano uz post prije

ja nisam dirala kožicu sve do unazad mjesec dana
    kada sam nakon urinoinfekta i desetodnevne hospitalizacije, primanja antibiotika, mikcijske itd bila upozorena kako je do urinoinfekta moglo doći i zbog fimoze, tj da to pospješuje infekciju...
    dakle to je jedno od 1000 pitanja gdje se mišljenje pedijatara kose, a ja kao mama bez adekvatnih pedijatrijskih znanja, na temelju hrpe toga pročitanog i često oprečnog trebam odlučiti...

ne prevlačimo kožicu nasilno, ali ju sada malo povučemo gore dolje prilikom kupanja
    isto sve i kod nas

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi nismo prevlačili, po uputama iz rodilišta.
    sa 4 mjeseca imao je urinarnu sepsu i onda nam je dr na zaraznoj rekla da se fimoza mora rješavati, jer on ima pravu patološku fimozu.
    ja sam par puta pokušavala, samo da vidim kako to izgleda i kod njega se niti milimetra ne može prevući, ni danas sa dvije godine pa ga nisam gnjavila.
    nedavno je na operaciji spuštanja testisa dr pokušao prevući, nije išlo, potvrdio je patološku fimozu i rekao je rješavati čim prije baš zbog tih urinarnih infekcija.
    ako nema nikakvih drugih problema, a kod nas nema, bili smo i na mikciji i na uzv, kod dečki su urinarne infekcije obično zbog fimoze.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    sa drugim sinom nisam nista dirala i sam je prevukao kozicu nesto prije 3-eg rodjendana. puno je prirodnije da oni sami povlace kozicu od korjena prema gore, nego obratno kako ti radis.
    [/url]
    - e tak je i Patrik, sam s 2 i pol godine. I ja odahnula.

ali kod nas su pedijatri skloni tom prevlačenju pa me već hvata muka..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

juraju se još uvijek u potpunosti ne može prevući kožica, pedijatrica se ne brine :/
    nikakvih problema nikad nije imao i nismo mu prevlačili.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kad mi netko spomene njegovog pišu ja poludim Danielu sam navlačila (po uputi pedijatrice) i imao je više puta upale. Doduše, njemu se stvarno jako malo moglo razvući. Sada je ok. Čak su nas nagovarali na rezanje ali ja nisam htjela i nije mi žao.

Manuelu nisam dirala do unazad par dana kad sam čisto iz radoznalosti htjela vidjeti kakva je situacija i njemu se skroz povuće. MM zadovoljan (oko toga se on najviše brinuo ), a ja još i više jer mu nemoram to dirati.
    Ne dižem mu pišu u pelenama.

Znam da se u NL naprimjer nikome ne dira piša i zamisli čuda, svi imaju "normalne" i funkcionalne piše.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja nisam dirala, ali su mu patronažna i dr na svakom pregledu navlačili. Sad mu se da do kraja i ja navučem i očistim....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi smo išli na odlijepljivanje kožice jer se nije dalo prevuči (a bio je u bolnici 2 puta radi infekcije).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    mi smo išli na odlijepljivanje kožice jer se nije dalo prevuči (a bio je u bolnici 2 puta radi infekcije).
    I mi bili. Da sam imala iskustva, rijesila bi to sama na vrijeme... doma. ALi mislila sam da kozica stiti od infekcije i zeznula stvar... :/

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa
    Ne dižem mu pišu u pelenama.
    mojoj prijateljici su rekli da to mora raditi nakon što je njen sin non stop imao urinoinfekt. navodno se na taj način sprječava kontaminacija fekalijama...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Curke molim vas da mi opišete kako je kod vaših bebača izgledala ta infekcija jer se kod mog petomjesečnog sinčića unazad 2 tjedna pojavilo crvenilo na prhu piše. Po preporuci pedijatrice nisam prevlačila kožicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •