Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Temperatura od jednog dana

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Temperatura od jednog dana

Moram pitati pošto nisam našla nigdje odgovor.
    Jel netko imao problem sličan našem...ne paničarim jer mislim da nema razloga, ali me zanima.
    Prije tjedan dana je Grga kurio jedan dan 39 ( u guzi ) bez ikakvih simptoma, dali mu za snižavanje, preko noći se oznojio temp je pala i kao da ništa nije bilo. Jučer ista priča, kroz dan vruć, nisam htjela davati ništa za snižavanje samo sam ga tuširala, ali nije pomoglo...u guzi 38,8. Predvečer je već postao bezvoljan, oči crvene i čak je sam tražio da legne...dala mu za snižavanje jer me bilo strah noći,a i baš je bio klonuo i bez snage. Opet se preko noći oznojio i ujutro nema temp, malo još što se tiče raspoloženja i apetita nije svoj, ali drugih simptoma nema.
    Inače smo naravno jesličari pa sve to povezujem sa tim, ali mi je čudno da tako zakuri na jedan dan bez razloga.
    Ako je imao još netko sličnih iskustava recite.
    E da svi zubi osim kutnjaka su mu izbili tako da mislim da nije to, jedino neznam kad oni izbijaju.

Ne znam kako se postaviti kod pedice...znate kako oni...srežu te u sekundi: "Pa kaj bi vi mama dok ide u jaslice to vam je tako..."itd itd.
    Ma sve to štima, ali jel to ok i normalno bez razloga kuriti jednom tjedno?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jesi mu još koji dan između ove dvije utvrđene temperature mjerila koliko ima kroz dan. Mislim ono baš sa toplomjerom, ne "na čelo", "na sljepočnice", "sa rukom", "nije mi se činilo da ima temperaturu" itd.?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jesam, ali dva dana nakon prvog slučaja i nije imao temperaturu.Poslije toga nisam do jučer kad sam skužila da je vruć.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čuj, pričekaj još danas. Ko zna dal će se ponoviti kao i prošli tjedan "samo na jedan dan". Pričekaj, mjeri temperaturu, prati kak se dijete ponaša, kakve još simptome ima....da znaš sve prenjeti pedijatru, u krajnjem slućaju, nazovi ju pa pitaj za savjet.
    Moji više nisu mali, ali ja od kad sam mama, nisam niti jednom imala situaciju da su me otjerali kad sam došla da mi pogledaju dijete.
    U današnje vrijeme svaka druga mama ima strah od odlaska kod doktora s djetetom, jer ju tamo čeka "babaroga" koja pita: "A po kaj ste opet došli"?
    Ljudi moji nemojte šutit! Ako netko ne radi svoj posao kak treba, recite mu kaj vam smeta i probajte porazgovarati kak da riješite problem.
    Ništa od toga da ste nezadovoljni, a prešutite kad vas onak lijepo "opere" s vrata.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

moj mali zna dobiti temperaturu od umora., bude oko 38, nekad i 38.5 ( ispod pazuha.. u guzi ne mjerim nikada ), drugi dan kao da nista nije bilo.. i kada je bio beba znao je imati takve neobjasnjive temperature., osim toga je zdrav, vesel, razigran.. sudim po njemu, ako i ima temp a da vidim da je raspolozen ne pridajem tome jako puno paznje... i ja znam dobiti temp od umora, pa mislim da je na mene..
    moze biti i od zubiju., ima puno razloga....

ja sam bila kod pedijatrice nakon jednog takvog nedavnog pojavljivanja temperature, pregledala ga je, on zdrav, pa je i ona dala objasnjenje da je moguce da dijete od umora dobije temperaturu.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bas citam i poznato mi je ovo...

meni se mojoj maloj dosta cesto desavalo da zakuri jednom i nakon sirupa se spusti i vise ne dize...bez ikakvih simptoma...otisla sam jednom pedici i rekla mi je da nije nista i neka inace ne dolazim ako se temp samo jednom pojavi...

sto mi je bilo glupo jer mi se jednom desilo da je tako zakurila 5puta u mj.dana a kada kod sam pedicu nazvala rekla mi je da dodem ako ce i drugi dan opet imati (ali nikad nije)...

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E hvala, tako sam si nekako i ja mislila, sad ću baš pratiti situaciju, ako bude kaj novog javim.
    Danas mi se doduše čini da nije u punoj snazi, ako ništa sutra zovem pedicu da vidim kaj bude ona rekla.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo samo da prijavim da nas na kraju ipak izgleda drži neka viroza, ja sam isto jučer dobila temp, navečer povraćala. Ja još danas patim, probada me želudac, a mali je kao novi.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo nedavno svi doma imali takvu virozu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo i nas. moja misica je s nekih 9 mjeseci imala jedan dan temperaturu do 39. bez simptoma. slijedeci dan nista. nisam ni zvala pedicu jer sam po njoj vidjela da je sve ok. ja sam zakljucila da ju je nesto napalo ali se mali organizam uspio othrvati . prosli mjesec je dvaput imala po jedan dan temperaturu u razmaku od desetak dana. ovaj put joj je i nos curio a svi oko nas su prehladeni i virozni tako da sam i ovaj put zakljucila da smo se othrvali nekoj strasnijoj virozi i stali na kratkoj prehladici. hi, hi...

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a jesu vam klinci dobili kakav blagi osip nakon te temperature? R.je isto imao temperaturu jedan dan i nakon tri je dobio lagani osip koji se povlaci i pojavljuje. izgleda kao ugriz od komarca i pojavio se na licu prsima i ledjima.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo da prijavim u šta se to ova naša "temperatura od jednog dana" pretvorila, da ni sama neznam više šta da radim.

Znači počelo je u nedjelju sa temp. 38,8 (guza) bez ikakvih drugih simptoma.
    Ponedjeljak, bez temp,malo cendrav,ja sam ostala s njim doma i mene je taj dan shrvala temp i povraćala...
    Utorak, mali bolje ( on ni nije povraćao samo je bio malo cendrav i bez apetita ),mala rubna temp oko 37 pod pazuhom ( na dalje ću navoditi temperature mjerene pod pazuhom jer smo sad prešli na tu metodu uz crtić ).
    Srijeda, vratilo mu se raspoloženje, ali temeratura stalno ni sim ni tam, predvečer počeo nos curiti.
    Četvrtak, ujutro pun šlajma, išli kod pedice, ona kaže samo garasone kapi i čaj i to je to, grlo nije crveno, na plućima nema ništa, problem mu radi šlajm. Navečer opet temperatura 38,8, ali je zaspao ja ga kontrolirala po noći, nisam ništa dala za snižavanje i do jutra temperature više nema :? . Petak, ujutro nos, kašlje od šlajma onako zrelo, prije podne još bez temperature, oko dva sata temperatura 38,3, zovem pedicu javi se sestra koja kaže da to nije ništa čudno da ima takvih virusa, ali meni opet nije jasno da smo čitav tjedan doma, znači nije bio izložen kao u vrtiću, i onda mu se nakon par dana opet javi temp + sve ostalo Još si mislim uzet ću bolovanje da ne riskiramo jer smo se opekli prije ljeta ( bio je tri puta u 2 mjeseca na antibiotiku zbog istih simptoma ). Temperaturu smo skinuli sirupom i do jutra opet ništa.
    Danas, ujutro klasika kašljanje, čišćenje nosa, nema temperature :/ , čak sam ga dala malo s dedom van da se prolufta malo od svega, a kad ono oko dva opet temperatura 37,5, malo kasnije oko četri već 38,5 sad sam mu opet dala sirup panadol i to je to.
    Eto, mali je inače dobro raspoložen, jedino nema apetita cijeli tjedan, na momente cendrav, na momente hiperaktivac kakav je.

Mene u stvari brine šta da dalje radim i jel bi trebala uopće povezivati onu prvotnu temperaturu od nedjelje sa ovi svim u paketu dva dana nakon, jer ako da onda mi to sve skupa nekako predugo traje, a nema nekog vidljivog poboljšanja .

Jel može mišljenja, kako vam to izgleda, kao neka obična viroza ili :?
    Stvarno me zbunjuje to skakanje temperature :?

p.s. oprostite na dugom postu

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

btw i meni se temperatura koju sam imala u pon vratila u srijedu navečer još sam ju imala u čet i to je sve, sad je sve ok.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno čekati sutra ili ići na hitnu?

Nakon svega gore navedenoga preko noći zakurio 39,7 :shock: Nije išlo s panadolom i tuširanjem pa sam dala ibuprofen.

Jel čekati sutra ili ići na hitnu?

Bilo tko :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo i moj mali kuri od popodneva, počelo sam 36,9 i već je toliko vruć, pogotovo ispod vrata i glavica iza da isto neznam šta bi napravila. Ima 38,7, a na momente i više, tuširala sam ga, čepić, uspavala i sad još spava, ali pojačano diše. Već nam se dogodila temperatura na 1 dan par puta, bar svaki mjesec-dva. Prvi dan se normalno ponašao uz pojačani umor i povišenu temperaturu, a kroz noć ko da je netko obrisao. Kod izbijanja zubića se par puta to dogodilo, a prošli put je imao temp. na 1 dan, pa par dana ništa, pa opet jako visoka temperatura - 39,5 i skoro do 40 i išli mi doktorici jer smo se uplašili jer nikak nismo snizili temperaturu kroz noć, već je mali toliko bio izmučeni da mu se non-stop spavalo. Ako osjećate da nešto nije u redu ako se temp. ne snižava, idite radije na hitnu. Mi smo dvoumili i bojali se ostanka u bolnici pa smo ujutro išli pedijatrici, rekla je sve ok, malo grlo upaljeno, pluća ok, sirup i Prospan i to je to. I cijeli tjedan bili doma i sve preboljeli. Mali se toliko izmučio od temp. i obećala sam si da ću drugi put radije na hitnu nego da se toliko muči, da budem sigurna što se dogodilo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi imamo problem! Jucee je Sven zakurio odmah ujutro 38. Ta temp. je trajala cijeli dan i noc i danas oko podneva je nestala sama od sebe. Prosli tjedan je prebolio bonhitis, vadili smo krv u cetvrtak i veli pedica da je bio virusni. Danas smo normalno trebali ic u vrtic ali eto temperaura nas je sprijecila. Zvala sam pedicu, kaze sutra opet vadit krv. Jel to stvarno potrebno? Temp. mu nisam skdala jer nije presla 38 al je bio jako vruc i sav jadan ko da ima 40. Jede normalno ali bas ne spava previse.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U utorak navečer joj se digla temperatura do 38,6 koju smo skinuli sa lupocetom. Drugi dan je bila oko 38 ali nisam joj ništa davala jer je bila super raspoložena. Oko 8 navečer je temperatura nestala.
    I jutros se probudi u 4 i opet kuri preko 38.
    Cijelo jutro smo bili vani i osim što je umornija bila ništa drugo nije van normale.

Skroz čudni neki virusi. Ni mi nismo bili kod pedice, mislim da još nema smisla.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eto da se javim sa ne baš dobrim vijestima...

Tako smo mi ipak otišli na hitnu u nedjelju ( prije tjedan dana ) i eto ispostavilo se da smo dobro reagirali jer mu je dijagnosticirana upala pluća sa velikim nalazom na plućima što je dr. naglasila. Slikali pluća i dr u zaraznoj rekla da mora ostati...noge su mi se odsjekle...ili ja s njim ili nikako!

I tako su nam našli apartman na odjelu za dojenčad gdje smo bili 5 dana, primao infuziju, antibiotik u venu i sumamed...

Sve u svemu zaključak bi bio da svakako slušate svoje instinkte jer se na osnovu toga jedino donesu prave odluke, a ne da ja zovem pedicu i onda mi tamo sestra glumi da ima doktorsku diplomu i daje savjete tipa : "I? DA MAMA TO ŠTO DIJETE IMA PA NEMA TEMPERATURU VEĆ NEKOLIKO DANA JE ČISTO NORMALNO...A I TO ŠTO KAŠLJE ( JA NAGLASILA ČUDNO KAŠLJE ) JE ISTO NORMALNO..."

OK priznajem da sam trebala otići tamo,a ne dozvoliti da me skreše tako lako preko telefona, ali dan prije smo bili kod dr i slušala ga je i pregledala, a dva dana kasnije dijagnoza VELIKI nalaz na plućima.

Samo sam vam htjela reći da mi roditelji najbolje znamo svoju djecu i da nebi trebali pustiti da nas bili tko uvjeri u drugačije od onog što mi znamo i gledamo svaki dan kod svog djeteta.

Inače, moram reći da su sve tete i doktorice u zaraznoj za svaku pohvalu, izuzetno strpljivo osoblje i svaka pohvala za njih i njihov pristup barem prema nama.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Samo sam vam htjela reći da mi roditelji najbolje znamo svoju djecu i da nebi trebali pustiti da nas bili tko uvjeri u drugačije od onog što mi znamo i gledamo svaki dan kod svog djeteta.
    ziva istina! svaka mama osjeca sta joj je s djetetom...R. se isto tako za vikend razbolio, ja sam u petak jos prije nego je uopce dobio temp znala da ce se razbolit i stvarno smo u sub. zavrsili na hitnoj i mali ima upalu disnih puteva i dobio antibiotik i drago mi je da sam odmah reagirala.

nikakav doktor ni sestra pa cak ni tata ni baka ne znaju bolje od mame sta joj je s djetetom.

glavno da ste bolje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •