-
Donacije
Molim da mi se javi netko tko bi me mogao savjetovat o donacijama.Dakle,firma bi mi isplatila neku donaciju za liječenje djeteta,pa me zanimaju porezi i izdatci.
-
1. slučaj
Ako firma isplaćuje donaciju (darovanje za zdravstvene potrebe) svom zaposleniku onda se to prema čl. 6 Pravilnika o porezun dohodak smatra dohotkom od nesamostalnog rada tj. moraju se platiti doprinosi, porez i prirez.
2. slučaj
Bez poreza firma može isplatit donaciju (darovanje za zdravstvene potrebe) sukladno čl. 9. st. 2. t. 2.7. Zakona o porezu na dohodak svim nezaposlenicima u visini priložene dokumentacije. Uz slijedeću odluku:
Na temelju članka 9., stavka 2., točke 2.7. Zakona o porezu na dohodak (Nar. nov., br. 177/04. i 73/08.), čl. 6. st., 6. Pravilnika o porezu na dohodak (Nar. nov. br. 95/05. do 68/07.) čl. 7., st. 8. Zakona o porezu na dobit (Nar. nov., br. 177/04. do 57/06.) te članka ....... Statuta – Društvenog ugovora trgovačkog društva .................................................. ......, donesena je dana ......................... 2008. ova
ODLUKA
o darovanju za zdravstvene potrebe
osobe .................................................. ..... iz
.................................................. .........................
.................................................. .........................
(ime i prezime i adresa)
kojoj je zdravstvena ustanova – liječnik odredila(o) operativni zahvat, liječenje, nabavu lijekova ili ortopedskih pomagala (nepotrebno izostaviti), o čemu se prilaže fotokopija odgovarajuće dokumentacije uz ovu Odluku.
Svota dara iznosi ................. kn, što odgovara svoti iz predračuna ili računa (cjenika) zdravstvene usluge ili isporučitelja lijekova odnosno ortopedskih pomagala prema odgovarajućoj priloženoj dokumentaciji primatelja dara.
Daroprimatelj Ovlašten osoba trgovačkog društva
M.P.
..................................... .....................................
(vlastoručni potpis) (direktor)
-
mg1975 hvala puno,šaljem ti pp
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma