Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: pitanje o poreznim karticama

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno pitanje o poreznim karticama

Ovako- prijateljica mi je dobila otkaz, imala dijete na poreznoj kartici, pro odlasku iz firme dali joj i njenu karticu. Šta treba ona s njom? Otkaz je bio prije skoro godinu.

Ja s druge strane, radila na određeno, nisam imala djeteta. Pri isteku Ugovora, nitko mi iz firme nije spominjao poreznu karticu niti sam je ja tražila.

Jesam trebala, jel se one trebaju negdje predati ili što? HELP

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ona je čuva i daje sljedećem poslodavcu, ukratko ne radi ništa
    Ti s druge strane od bivšeg poslodavca moraš tražiti da ti je vrati ako si im je dala, a trebala si, ukoliko su ti obračunavali porezni odbitak. ako od nadležne PU tražiš novu pitat će te, bar bi trebali što ti je sa starom i onda će ti trebati izjava koju si trebala potpisati kad si napuštala bivšeg poslodavca da su ti obrazac PK uručili prilikom odlaska.

PK izdaje nadležna ispostava porezne uprave prema prebivalištu kad radnik prvi put počinje raditi i prati ga trajno dok ostvaruje primitke po osnovi nesamostalnog rada.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:shock:

Radila sam samo kod jednom poslodavca i nitko nije spominjao pk. A ja nisam pitala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a čuj
    možda je i imaš pa si zaboravila
    ako su ti obračunavali OO bez kartice onda su u prekršaju a ako ti ga nisu obračunavali onda lijepo na poreznu izvadi karticu i biće povata poreza

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lalah prvotno napisa
    a čuj
    možda je i imaš pa si zaboravila
    ako su ti obračunavali OO bez kartice onda su u prekršaju a ako ti ga nisu obračunavali onda lijepo na poreznu izvadi karticu i biće povata poreza
    A joj. Jel oo- osobni odbitak? Državna uprava.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •