-
evo, ja tek sad vidim ovaj topic pa da kažem i ja svoje iskustvo.
Apsolutno potpisujem sve što je Felix napisala.
ja sam došla na SD u 5 ujutro, "mog" doktora, kod kojeg sam pratila sve tri trudnoće, uopće nije bilo u Zgb, a ja ga nisam ni htjela spominjati kad sam došla tako da priče o protekcijama padaju u vodu. Barem što se tiče mog slučaja.
Ja sam samo došla, kao no name, s nadom da lijepa riječ sva vrata otvara.
dok sam se skidala za pregled zamolila sam doktora da mi među papirima nađe papir na kojem su ukratko napisane moje želje.
Plan poroda je bio po lutonjičinom nacrtu s njene priče s poroda, tnx lut
jer mi se činilo da se plan od nekoliko strana nikome neće dati čitati.
Doktor Vasilj je rekao da nema problema, ali ga nije ni pogledao 8)
Nakon par minuta, kad me došao pregledati rekao je - sad mi vi lijepo recite što vi želite, a što ne želite. ja sam sve lijepo izrecitirala, a on i sestra mira su rekli da nema problema, da je to moj porod, moja beba, moje tijelo i da nema razloga da ne bude onako kako ja želim, ali da mi ionako većina toga neće ni trebati jer sam došla 10 cm otvorena
I rekao je da ako želim da mi mogu sad prokinuti vodenjak i da ću roditi za 15 min. Ali sam odbila, s čime su se oni složili i otišli smo u rađaonu. tamo su mi prvo donijeli da potpišem dozvolu da se u dnevnim novinama objavi da sam rodila.
Zatim su donijeli još jedan papir, na što sam ja sa smiješkom i okretom očima prokomentirala - ah, to je ona bianco izjava da sve prihvaćam
, a oni kažu - ne, to je da sve odbijate. Baš sam bila šokirana :shock:
Uglavnom, dr Vasilj se pokaazo kao jedna prekrasna osoba i ja nisam mogla doći k sebi na takav pristup. Čak sam mu kasnije i rekla da sam oduševljena njegovim pristupom i zahvalila mu se. Sestra mira također.
DR Davor Franičević mi nije bio na porodu, tj došao je samo na par minuta, ali mi je bio dan prije na pregledu i isto imam sve pohvale. A osim kloklo i jedna moja cimerica je imala samo riječi hvale za njega.
U 7 sati se promijenila smjena, došla je dr tadić i sestra Maja koja je na sebi imala majicu s natpisom - Ne ometaj - prirodni porod u tijeku! što mi je dalo dodatnog elana. Pored njih dvije sam i rodila. I moram još spomenuti glavnu sestru rodilišta, preziva se nekako Karolyi, isto straaašno ljubazna.
Nakon sat i pol sam sama tražila da se još jednom konzultiramo oko priokidanja vodenjaka jer sam imala osjećaj da mi trudovi slabe, a nisam si htjela nakon tako dobrog početka priuštiti da mi počnu nuditi drip.
Ja sam si ipak još razmišljala - bi li, ne bi...-onda su me pitali - i? što ste odlučili?...mislim, ta rečenica mi je tako nekako ostala u glavi...znači, ja sam isto tu da odlučujem, i mene se pita...oni su svi čekali da JA kažem što ćemo i kako dalje. Naravno, moj porod je bio nekompliciran, ne umišljam si da bi tako bilo da je bilo drukčije, ali i sve želje u mom planu su bile uz vječitu opasku "dok je sve redu sa mnom i bebom"
pa smo ipak prokinuli vodenjak kad je beba već bila skroz dolje, samo što nije izašla. I za to su mi donijeli da potpišem da sam pristala
I to je bila jedina intervencija uopće
ma ne znam, možda se jesu posložile zvijezde, možda smo nabasale na sjajnu ekipu, ali sigurno nije samo to.
Općenito sam primijetila da su se stvari ipak dobrano pokrenule i da nešto za što smo prije morali uložiti više truda, sada ide puno lakše.
I zato podražavam Felix što je otvorila ovaj topic jer sam tako nešto i ja mislila napraviti samo nikako da stignem jer lako je samo kuditi, treba ih i pohvaliti kad je nešto dobro
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma