Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Kako prihvaćaju uzimanje ljekova?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kako prihvaćaju uzimanje ljekova?

Evo, mene zanima ,kako vi djeci dajete lijek( npr. antibiotik) koji se mora davati uvijek u isto vrijeme ?
    Moj Domi ima 2 godine i 4 mj. i sada je u fazi da neće lijek( antibiotik) a baš je bolestan. Ja mu dajem na silu, MM ga drži, ja ulijevam ili bobrnuto, jedino na večer kada zaspe, sa šricom mu ušpricam u usta, ali čekam da ih spontano otvori u snu i da je na leđima. malo zaplače i okrene se i zaspi( to mi je najlakše). Ovo kada je budan, to je otimanje, plač, koprcanje, ja sa špricom, mm mu držiruke. To mi je grozno, kao da zlostavljam dijete.
    Dajete li vi lijekove svojoj djeci na silu ako neće sama? :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Kako prihvaćaju uzimanje ljekova?

Citiraj frogica prvotno napisa
    Dajete li vi lijekove svojoj djeci na silu ako neće sama? :?
    Dajem.
    Čuj, antibiotik se pije kad ga baš mora pa nema tu sad nekog uzmaka.

Sa starijom kćeri (4.5 g) se moram nekako dogovoriti. Nekad popije bez problema, nekad malo zeza, ali popije. Njoj ne mogu na silu. UVije kaže: Nije mi fin. Onda ja njoj odgovaram: Pa ni ne dajem ti ga da ti bude fin. Zato imamo čokoladu. Sirup piješ jer si bolesna.
    Onda malo gleda pa dođe sama.

Mlađa (2 god) mrzi sirupe. Malo je nagovaramo, ako i dalje neće, nekako ga damo, uz borbu :/

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kod nas je palilo,popis sirup -dobis veeeeeeliku pusu i iznenadenje,onda joj damo neki keksic il nesto za hrabrost,ne volim nis na silu s njom radit,bude tu zasprehavanja al nekako na kraju uvijek popije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod mog ne pali nikakav bonbon ili keks ili sl. On onda uzme bonbon i neće sirup, a a ko mu ne damo prije bonbon plač i histerija, još gore, pa niti ne spominjemo više neke nadomjestke.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nije islo drugacije, par puta sam dala na silu
    uzas

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hmmm,ne znam stvarno,probaj mu dat da prvo umoci prst u to,da u biti zna kaj treba popit,pa onda probaj i ti umocit da vidi da nije to nis strasno,mozda upali...
    nasa M.je jako razumno dijete i stvarno se sve uspijemo dogovorit,nekad ne ide od prve pa su tu uvjeravanja al velim na kraju uvijek nekako popusti i odradi kaj treba.mi smo ovo s prsticem isto prakticirali i radilo je.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi isto sa mlađom curicom imamo problem sa davanjem lijeka. Uglavnom je to bilo na silu, jer nikakva dogovaranja i nagovaranja kod nje ne pale. Ona čak i krene popiti taj lijek, no onda kada ga osjeti počne pljuvati na sve strane. Nešto prestrašno, mene bi svaki puta bolio želudac prije doze jer mi je to izgledalo kao strašno mučenje. Onda zadnji puta kada je bila bolesna, pedica na zamjeni čuvši to sve odluči se za injekcije i tako 3 dana oni nju pikaju. Kada se vratila naša pedica, ne bi ona nju više pikala i ja ju pitam, pa zar ne postoji neki fini antibiotik, da je slatki? I kad ono postoji, kupimo mi njega i dijete bez problema popije antibiotik do kraja! No to je bio za našu upalu uha, ne znam da li će biti dobar i za buduće bolesti, nadam se da hoće.
    Pozdrav svima

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja nemam velikih problema jer je moj veeeelika izjelica pa mu lijekove predstavim kao nesto fiiiino i njam. Prvi put se malo buni ali vec nakon 2-3 davanja zna da ce dobiti i nema tu nekih problema velikih. Jedini problem je kapanje ociju ali to je ve druga prica.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala bogu sa tim nismo imali nikada previše problema

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kad su lijekovi, pogotovo antibiotici u pitanju, dajem joj bez obzira htjela ona ili ne. prije je cesto bilo na silu i tu nam je najvise pomogla ona sprica iz panadol baby.
    u zadnje vrijeme njoj se strasno svidjaju svi lijekovi, pa joj uglavnom moram objasnjavat da ne moze dobiti jos kad trazi. sad joj ugl dajem zlicom, ponekad iz sprice jer joj je sad i to fora.
    ono sto mrzi uzasno je kapanje u oci, a bas trenutno kapamo

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi ih na svu sreću do sada nismo puno popili, 4 sveukupno, ali nije najsretnija kad ih mora piti. zadnje smo pili silapen koji je fakat gorak na kraju. ja radim cijelu predstavu od toga, kojoj je prethodilo punoooooo priče, ona dobije svoju čašicu s vodom, sjedi u kuhinji na elementu i sva je važna kad popije lijek. po noći je toliko u nesvijesti, a i ja pa je to veći problem jer isprolijevam pol kreveta dok joj stavim žličicu u usta.
    stariji klinjo je bio majka za lijekove, taj je siroče pio svaki, a napili smo ih se na žalost od kad je krenuo u vrtić dok nije izvadio krajnike. sad evo pune 4 godine niti jedan :D

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ninatomato prvotno napisa
    u zadnje vrijeme njoj se strasno svidjaju svi lijekovi, pa joj uglavnom moram objasnjavat da ne moze dobiti jos kad trazi.
    Mi nismo sa tim imali nikakvih proble, oduvjek je htio bes problema ili uz malo nagovaranje i to na žlicu nikad na špricu.
    A sada je situacija kako je gore napisana.
    Zadnji je pio nedavno , nemrem se sjetiti kak se zove, Ali mu je bio fin pa je rekao da bi on to stalno pio.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sara inače nije problematična što se tiće sirupa ali prošli put joj nije bio fin i iskreno rečeno smrdio je pa smo se napatile
    evo par trikova:
    -bio je roza boje pa sam joj rekla da je to sirup-jagodica-bobica
    -pili smo i tata i ja i bebe i sve ostale igračke, svi pomalo i onda ona na kraju sve
    -dala sam joj da zalije sokom svaki guc sirupa
    -ovo mi je malo glupo, ali kad baš ništa nije palilo sam joj rekla da ćemo opet morat opet ići kod doktorice jer neće ozdraviti ako nepije sirup

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zaboravila sam napisati da na špricu nije htjela uopće, odmah je počela plakati ali kad je vidjela da joj dajem na žlicu onda je pristala popiti

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nas trik, dok tonka nije htjela piti lijekove, bio je da joj damo lijek u nekoj casi (bilo kakva nova casa uvijek je jako zanimljiva i popit ce stagod iz nje). nekad je palilo, a nekad smo morali na silu. ja nisam pobornik sile niti je pustam da place ili slicno, al kod nekih stvari nema popustanja. prva od njih je zdravlje definitivno.
    uzasno me nerviraju komentari od baka/deda zar je moramo muciti, kad ona sizi oko lijekova ili ismrkavanja nosa ili kapanja ociju. mislim da ce se puno vise muciti ak joj se bolestina produzi ili pogorsa.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U većini slučajeva Ivo spremno otvara usta kad vidi sirup, totalno mi je to nevjerojatno. Rijetko, ali zaista rijetko se inati i neće popiti, onda idem na silu.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imamo 2,4 godina i upravo smo završili sa Augmentinom na silu svih sedam dana. Nasuprot tome Lupocet i Prospan pila je bez problema, čak je jučer kad ih je vidjela u frižideru rekla da su fini, ali da je onaj drugi bljak.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Antibiotik na žličicu i na silu.Sve probala.Ne ide milom.
    Ostale sirupe (protiv kašlja, vitaminske..) bez problema prihvaća. :?
    Valjda mu je ovaj preodvratan..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mhm.. Dan je srecom samo 2x do sada pio sirup, i to je bilo na foru. Otvorim danonino ili monte ispred njega, da vidi kaj ce dobiti..... upalim crtic...njegova paznja se ustremi na crtic i onda u zlicu umjesto ponuđene hrane ulijem sirup. Dok skuzi..vec je progutan, a onda za nagradu dobije to sto smo i otvorili.....

Ako je bas bio zahtjevan da vidi kaj mu stavljam u zlicu, prvi zalogaj je bio danonino ili monte, i cim je skuzio da je to ok, zagledao se u crtic, a MM je ubrizgavao u žlicu sirup....

Mozda nije bas pametno da ne zna da pije lijek, ali isla sam linijom manjeg otpora....meni je ovako bilo lakse

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja imam žderu pa tako voli i sirupe..čak i Zinnat od kojeg se meni želudac okreće..on traži još nakon primljene doze...
    a sirupe za kašalaj obožava...i sam se sjeti piti sirup..

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ahmed je na lijekovima za zuc vec od februara. 2x na dan mora popiti 6ml. I to ide bez problema. Valjda mu smeka. Nekada izmjerim i okrenem se on sam popio. Vec barata i sa spricom. Antibiotike isto podnosi.

Jedino nevoli lijekove protiv zelucanog refluxa. Ali ga iznenadim. Obicno mu pridjem odzada i zagrlim ga i vec je popio. Nezna sta ga je snaslo. E nije neka kolicina pa nekako proguta...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Odlican mu je lijek, bilo sto sto lici na lijek.
    S veseljem pije sto god mora, kao da mu dajem nesto odlicno i ako je gadnog okusa. A nikad ga nisam silila :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. nije oduševljen, neće popiti sirup na žličicu, ali sa špricom ide bez problema. Kad mu objasnim da je to lijek i da mu bude pomogao da ozdravi, nema problema.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nama sve ide bez problema, jer su svi lijekovi u obliku malih šećernih kuglica. Slatkisu i brzo se rastope pod jezikom.

Ponekad ih traže i kada su potpuno zdravi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •