-
hiperelasticnost zglobova
prije nekih mjesec dana R. je dijagnosticirana distonia, ima malu asimetriju lijeve i desne strane i hipoton je, iako pise da mu je misicni tonus promjenjiv.
jucer smo bili kod neuropedijatra na pregledu i kaze da je s neuroloske strane sve u redu, ali da ima hiperelasticne zglobove i da ce mu zbog toga biti teze (ne znam samo sto). pregledala je i moje i MMove zglobove i mi imamo normalne. za daljnje objasnjenje nije bila raspolozena, jedva je cekala da nas se rjesi...
sad mene zanima sto ce mu to biti teze s hiperelasticnim zglobovima :? i sto je to? ako ima mama s takvim iskustvima da mi kazu nesta vise. da li se trebam zabrinjavati radi toga?
inace to nam nije napomenuo fizijatar, iako smo tjedan dana isli na vjezbice u bolnicu. sada vjezbamo marljivo doma i to sam ozbiljno shvatila, ali sad me ti zglobovi zbunjuju...
-
moja kcer ima hiperelsticne zglobove, premda nema nikakvu dijagnostiku, ovdje gdje sam ja to se smatra nekim problemom bas.
stvarno se savije na sve strane, sto je zgodno za impresioniranje susjeda i rodbine, sjedne u spagu kako hoces, prevrne ruke preko glave, digne se u most pa hoda okolo (sad kad je veca, anravno), svakakva cuda radi...
doduse dok je bila manja problem je bio da su znali zglobovi iskociti iz lezista, npr netko je povuce za ruku tokom igre i hop iskoci lakat van, i to se desavalo dosta cesto, ali smo se naucili sami namjestiti ga kod kuce da ne moramo lijecniku svaki puta.
i malo je neugodno npr hodas i drzis dijete za ruku i sve skljoca u zglobu ruke...
kako ce biti kad poraste vidjet cemo, i kakvih i da li ce imati nekakvih problema...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma