Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: 21mj i ništa osim cice...

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno 21mj i ništa osim cice...

uvijek je bile slab jedac,ali sada ovo nema smisla....
    od 6mj doji po noći svakih sat ili dva,sada je po danu prestala potpuno jesti....do sada je htjela pol banane ili sredinu kruha sa namazom i to je bila njena dnevna količina...
    ali zadnjih mj dana ni zalogaj,ima opet oko 9.5-10 kg ( mjesecima je na istoj kilaži)
    samo me skida navlači,baca se i vrišti da joj dam cicu...nije bitno kada,ni gdje smo...gura mi obje ruke i navlači....
    nit je zabavno niti uživam....već suprotno-
    mrzim dan kada sam odlučila dojiti na zahtjev i dojiti preko 1g....
    nikakvo voće ni probati,samo pljune,niti povrće,kompot,neče ni kekse,napolitanke...čokolino....ništa,samo cicu....
    krvna slika joj je ok,malo niže željezo,ali u normalnom.....
    probala sam ju i pustiti i izbjegavati...ona bi se derala,vrištala,niš joj nemože skrenuti pozornost....samo bi cicu....
    da bar malo ogladni....čekala po 12 sati i neće zinuti nema šanse....

meni ne smeta do ju dojim do 4g,ali da ona hoće išta drugo staviti u usta...
    znam da je gladna i zato i visi po meni cijele dane....
    ali kako da ju nahranim???

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A kakva je situacija kad ti nisi s njom?

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam uvijek s njom....
    porodiljni mi je sada 3g,a ovdje nemamo nikoga od rodbine u krugu od 250km...
    evo sinoć je umočila 1 kockicu kruha i prstima izvadila 5 zrna graška iz safta i to je bilo u 12h,
    spavala do 15h,išli smo van,do grada,
    bilo je oko 4-5 vrištajučih bacanja,pa ju pustim da se izvrišti minutu na podu i onda je opet pol sada mir... :/
    da bi ju doslovno izbjegavala,a MM zabavljao (čitaj derala se mama,cica,cicica....)-mijenjala postaeljine,usisavala....i oko 20h je sama ušla u sjedalicu i počela žlicom trpati sami saft od ručka koji sam zaboravila na stolu ,ali samo 3-4 žlice i to je bilo to.

znači jedini način je da ona dan provede vrišteći,bacajući se oko 7-8-10 sati,dok ne ogladni pošteno i tako idućih xy dana ako želim da išta pojede....
    ali ja to nemogu....

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

to je faza (prosla sam to s obje svoje cure)
    prezivjet ces

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmmmm,ova faza traje mjesecima....
    u biti ako razmislim skoro od godinu dana.... :/
    s tim da su sada bila i još traje....najgora 2mj...

da ona hoće pojesti cicu do kraja ne bi ja niš rekla,ali to je doslovno svakih 10 minuta po tri gutljaja i ode,pa se vrati pa jedan,pa viče dugaaaa,pa drugu,pa lijevu pa desnu,pa lijevu pa desnu...
    pa pobjegne,pa se vrati....
    zaje*ava....

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jooj, nadam se da ce faza brzo proci

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ribica tina kaj da ti velim, nemam baš takav problem ali da je Luka neki jelac, nije.
    Do 8 mj. je isključivo dojen (jer je odbijao dohranu) a sada što pojede tokom dana
    stane valjda u jednu šalicu (ako)
    Ne kažem da nema dana kad klopa super.
    Ali dok god doji - ja ne brinem. Znam da dobije sve što mu treba.

Evo, pogledaj i ovdje da nisi sama:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51724

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ne, ne, jadro, kod neke djece ne prolazi bas brzo
    ali proci ce, to je najvaznije

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ribica Tina, evo da te malo provam utješiti.
    Moja M. je do nedavno bila skoro samo na cici (ima 16 mjeseci). Isto je samo dojena prvih 6 mjeseci, pa smo počeli s dohranom, ali je to jako loše išlo, puno muke za minimalne količine hrane. Pa je počela jesti i onda dobila febru pa opet nije ništa jela par dana. I tako stalno, jedan korak naprijed dva nazad. A stalno sam slušala mame oko sebe, moja pojela pun pjat rižota, moj pojeo pun pjat graha Tješila sam se da je ipak moja beba dojena i da dobiva sve što joj treba. A da nije lako - nije. Još mi je najgore to drpljenje sise u javnosti (a ljeti bi je često uspjela i izvući, u butizi, na cesti, svugdje... ). Srećom, ta je faza kod nas prošla (kuc kuc). Već neko vrijeme jede, i dalje dosta sisa, ali ipak je sad puno lakše (iako mi još uvijek zna zavući ruku u majicu kad joj dođe, he he).
    Nadam se da će i tvoj sisavac uskoro početi klopati, a do tada - izdrži, nema ti druge.
    Sve to prođe, a poslije će nam vjerojatno faliti

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ribica,

kako je sad? Po avataru se vidi da cura ozbiljno pomaže u kućanstvu!

Pred moj povratak na posao - znači 10mj. kad je već sve probao ali uvijek u malim količinama - došlo je do iste faze. Cica svakih pola sata, a ostala hrana ništa! Čak ni bananko koji sam u očaju nudila. Kad sam počela raditi, shvatila je guza da mora jesti dok mene nema. I tako do danas. Nekad više nekad manje, ali nešto ipak jede i puuno cica- mislim da cica još uvijek vodi 2:1!

I najede se sa svima bolje nego sa mnom! Vrtić, kod bake, u 'selu', u gostima - svugdje jede, samo doma predjelo i desert i 10 međuobroka moraju biti cica! Ostalo je par žlica ovog pa onog i igranje sa hranom. Otkriva čari držanja žlice i vilice. Skače mi u krilo kad ja jedem samo da bi pravom vilicom drljao po tanjuru- a pojede, kao vrapčić.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma niš....kužim u čem je fora...
    kada sam ja u blizini,ona neće jesti jer zna da ću ja nakon 3-5....sati popustiti i dati cicu na njeno-mama,cicaaaaa,cicica....mijem??(smijem?)
    sada smo bili 2 tj negdje i sa bakom ili šogorom je jela....ja sam se skrivala i micala van....
    dobila je 1kg(sada imamo 10,5
    ali sada smo opet same doma i niš....
    koma
    nemam nikoga kog bi zvala da mi nahrani dijete,a da je zgiljam....

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

..a da joj ostaviš u veš mašini na kockice voće

Joj totalno me raznježio avatar tu sam samo da ti dam riječ podrške!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    ne, ne, jadro, kod neke djece ne prolazi bas brzo
    ali proci ce, to je najvaznije
    potpis

moja je i s dvije godine jela mikroskopske količine, a cica je bila osnovna hrana

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj dambo prvotno napisa
    Po avataru se vidi da cura ozbiljno pomaže u kućanstvu!

Samo da dodam da je i kod nas situacija - kad mame nema bolje se jede. Nekad me to baš nervira, kod svih jede osim kad joj ja dajem. Ali ipak sam ja ciiiiii-ciiiiiiii (cika)

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo da se i ja požalim. Moj 2-godišnjak je jučer u roku 6 sati 5 puta cicao. :/ Stvarno više ne mogu. Ono, ja se uredim, idemo u goste, on svako malo cica, a ja totalno neprikladno odjevena. Doma skoro ništa ne jede, samo doručak, ali ide u jaslice pa tamo pojede.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

isto kao i kod mnogih
    curka 15 mj, kad me nema jede sa bakom sve, ali kad sam doma cika, cika; za hranu, maženje, piće, utjehu, žvakanje i sl. i danju i noću u prosjeku svakih 30 min
    i ja se isto skrivam, ali ne pali uvijek . nađe me

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je slicno odbijanje hrane pokazalo intioleranciju na gluten i casein, i zakasnjelu motoriku usta

jel ti mala prica? jel ima kontakt ocima? jel reagira na drugu djecu

da li ima tantrume i meltdownove samo na hranu ili postoje i druge situacije kad tako reagira

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    to je faza (prosla sam to s obje svoje cure)
    prezivjet ces
    molim te nemoj ljudima dijeliti takve savijete

mene su takvi biser kostali odgadjanja odlaska po dijagnozu

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stray cat-ma počela je pričati,sve brblja...pjeva...pleše...
    sve je ok,ali samo kada sam ja tu ona ZNA da će dobiti cicu...
    makar i nakon 12h štrajkanja....
    trep trep svojim velikim okama,pokoja suza i ono slatko-mama,cici,mama,cicicaaaaa....mijem??mijem?? aaa??

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ribica tina Kad ide jesti? Jede li sama ili u drustvu?

Maja neko vrijeme isto nije htjela jesti i samo je visila na sisi. To je bilo preko ljeta pa sam u park pocela nositi gris i voce. U parku bi uvijek imala drustvo za jesti i malo po malo pocela je jesti normalno. Cak i sad uvijek bolje jede kad ima drustvo prijatelja.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joooj siroče. znam kak ti je....
    Moja ima 13 mjeseci i neće jesti, počeli dohranu sa 6 mj i do sad je to
    slabo, slabo...ma skoro ništ...isto bi samo mlatila po mlijeku.

I sve bi to bilo super da ona zna cicat, nego se ja vec god dana izdajam njoj za svaki obrok (5-6 puta dnevno po cca 2 dcl) i pukla sam već...

Teško mi je...bole me cice, pune su masnica od izdajalice i šta je najgore
    ni to joj nekad nije dosta a ja više od toga nemam, jednostavno se ne stigne napravit toliko. Izdojim i 'Milku & Zdenku' do kraja svaki put. :shock:

Nemam joj srca uvalit adaptirano da se malo rasteretim (bar 2 obroka), a nit bi ona to htjela to jest (sve što proba da nije moje, skuži već po mirisu i neeeeema šanse pa taman cijeli dan umirala od gladi )

Doma sam, al nemam se snage više borit s njenim odbijanjem i glupiranjem.....Nekad kad joj nudim hranu, neće nit pogledat u žlicu nego kao zuji nekam i proučava nešto Mudrica je.....
    I opet mlijeko pa mlijeko....
    Ajde bar da cica pa još nekak, ali ovo je dupli posao....očajna sam i ne znam kako dalje... I have no life zbog izdajalice... nit kud mogu ići, nit mi tko može doć...

Zato sam ja prije 2 tjedna pukla i (iako totalno nisam pobornik tih gluposti i kemije) kupila sirup (Multivitamol, dr.Theiss) za otvaranje apetita i dajem joj 3 put dnevno i STVAR DJELUJE....Počela zvijerka
    pomalo jesti, neki dan više, neki manje...ali jede....tak da se nadam da ćemo postepeno smanjit cicu na 3 put dnevno - tak već mogu živjet...čak još godinu dana ako treba.....

Joj..... eto, sad sam se zapravo i ja malo izjadala........
    Ali ne daj se ribice.....

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    ribica tina Kad ide jesti? Jede li sama ili u drustvu?

Maja neko vrijeme isto nije htjela jesti i samo je visila na sisi. To je bilo preko ljeta pa sam u park pocela nositi gris i voce. U parku bi uvijek imala drustvo za jesti i malo po malo pocela je jesti normalno. Cak i sad uvijek bolje jede kad ima drustvo prijatelja.
    Ovo je definitivno točno, SVA djeca jedu bolje u društvu vršnjaka... sjećam se jednog dečka iz parka koji je pojeo mandarinu zajedno s nama a njegovoj baki je skoro brada dotaknula pod od šoka: ALI...on NIKAD nije i ne želi jesti mandarine!!! Joooj hvala vam...

I znam masu ovakvih primjera...pa možda da nađete neko društvo u susjedstvu?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj titimita prvotno napisa
    Ovo je definitivno točno, SVA djeca jedu bolje u društvu vršnjaka...
    nažalost, nije istina.
    moje dijete je iznimka koja potvrđuje pravilo. ona kad neće jesti, a uglavnom neće, nema te sile ni tog društva koje će ju natjerati da jede.

moja cura ima 25 mjeseci, i prihvatila je jedan obrok dnevno prije par mjeseci. pod obrok mislim par žlica. od vrlo nedavno imamo dva, ponekad uspijemo imati i tri. voća nije u životu pojela u količini/veličini jedne prosječne jabuke. mm i ja jedemo vanserijske količine voća, dakle nije da nema gdje vidjeti da se i voće jede. od metoda smo probali sve živo i neživo, sve što smo mislili da bi možda moglo raditi, ili što smo čuli, vidjeli, pročitali. i nula bodova.
    već godinu dana slušam to je faza/vi ste krivi/ne vjerujem da dijete ništa ne jede/to je zato što ju dojiš/ona testira granice/muštra vas/whatever.

kako ljudi ne razumiju da bih najsretnija bila ja da mi dijete jede normalno?

na foru 'naravno da neće jer dojiš' je pala moja pokojna teta i prestala dojiti preko noći praktički jer je mislila 'selo zna bolje' (karikiram, nije u pitanju selo) i prolazila cirkuse sa očajnim i gladnim djetetom kojem je bio uskraćen jedini izvor hrane. rezultat je bio da je on bio na infuziji ne zna se broja koliko puta, doktor joj je masu puta rekao gospođo, ne znam hoće li on preživjeti, preslab je (povraćao je sve što bi progutao) i tako do škole. dan danas ni on ni brat nisu od nekog jela, a tako i izgledaju. baš bih voljela vidjeti da se njoj netko usudio reći kako ne vjeruje u to da dijete ništa neće jesti.
    sa mojim bratom je bila vrlo slična priča. da nisam bila prisutna u oba slučaja kad se sve dešavalo vjerojatno bih i ja popustila pod brižnim nagovorima okoline. ovako znam da ako naglo prekinem dojenje željeni rezultat može izostati, ali trauma i djetetu i meni sigurno neće.

ali da me dojenje izluđuje, izluđuje većinu vremena. kad bi jela normalno, vjerojatno ne bi. fascinantno mi je pročitati kako neke žene uživaju i nakon 4, 5 godina. ali ne mogu ne pomisliti, ta djeca jedu normalno i cica im nije primarni izvor hrane.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moje iskustvo je malo drugačije. D ima 22 mjeseca i jede stvarno sve i dosta jede, ali i dalje kad smo zajedno doma (znači kad dođem s posla ili vikendom kad ne radim) ona non stop visi na sisi.
    Normalno je da sa sise ode direktno za stol ili sa stola na sisu.
    Jednom se je tako nasisavala nekih sat vremena, makla se od sise i rekla: "Mljekeca, mama daj mljekeca."

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pokušavam joj ponovno dati jelo kada dođe tata sa posla...ali ona umoči prst u njegov tanjur poliže i kaže bljaaaaaak
    svoj samo odgura na sred stola...
    inače "ruča" sa mnom i starijom sekom,"večera" sa obje seke,vikendom za sve obroke smo svi za stolom
    probala joj dat doručak u boravku i da gleda crtić,neće...
    dok sam ja u kući ona neće ništa u usta...
    moji i svekiji nisu vjerovali....
    a MM-hoćeš keks?
    -ne,cicu
    MM- hoćeš čokoladu?
    -ne,cicu!
    MM-hoćeš bombona?
    -ne,cicuuuu!!!
    MM-hoćeš lizu?
    -NE!! CIIICUUU!!!

i nema šanse ništa ugurat u nju....
    mjesečno pojede oko 3 banane,dva griza jabuke(slučajno),par sredina kruha,i oko šaku mesa(bez ikakvih priloga),par tanjura juhe....i cica,cica,cica....24h

i to je ritam-jedan dan jede-
    doručak-sredina sa namazom
    ručak-pol šeflje juhe,1/3 batka
    večera-nepoznat pojam
    pa je 4-5 dana mirna i ne jede ništa!!

više od godinu dana smo na istoj kilaži (10-10.5kg)...puno je sitnija od svojih vršnjaka...
    budem sutra stvarno probala do apoteke po bilo šta....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma samo da vam pružim podršku i zavibram
    ~~~~~~~~~~~~~ za apetit.
    Imam i ja nečakinju od 33 mj i 12 kg, da ti bude lakše. A ne cica od trečeg mjeseca života.
    Tvoja barem ima ciku i znaš da joj niš ne fali.

Ali moram ti reći da kad god u kupaoni vidim veš mašinu vidim ovaj tvoj avatar

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa

Ali moram ti reći da kad god u kupaoni vidim veš mašinu vidim ovaj tvoj avatar
    ma bila je moja i u mašini za suđe,čučala u bideu,stajala na prozorskoj dasci, i stajala na mikrovalnoj ,ali mi ovo sa mašinom baš fora...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ribica tina prvotno napisa
    ma bila je moja i u mašini za suđe,čučala u bideu,stajala na prozorskoj dasci, i stajala na mikrovalnoj ,ali mi ovo sa mašinom baš fora...
    Barem znaš da je puna energije i da joj ništa ne fali.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bilo bi najbolje da možeš malo izlaziti na par sati kad je netko drugi čuva, ako ti je moguće. Moja je jako projela otkad sam krenula na posao pa me ne vidi 9-10 h... premda i dalje puno cica popodne i noću.
    Verojatno ne možeš tako dugo, ali oko 3 sata da negdje izgubiš, možda?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •