Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Pohani sladoled

  1. #1
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno Pohani sladoled

    sladoled oblikujete u kugle. onako rukama ili s onom žlicom za sladoled. uvaljate u krušne mrvice i vratite u zamrzivač (može i bez krušnih mrva).

    pripremite smjesu za palačinke, ali malo gušću (brašno, jaje, mlijeko, voda, mrvu soli, mrvu šećera)


    u wok nalijete ulja (ja to inače radim u lončiću malo širem od kugle sladoleda jer onda imam veću dubinu ulja, a manju količinu).

    dobro smrznute kugle brzo uronite u smjesu za palačinke i ubacite u wok ili lončić u kojem je jako zagrijano ulje.

    pržiti jako kratko da samo malo porumeni. okrenuti na drugu stranu. vaditi u dublje zdjelice.
    preliti rastopljenim šećerom u vodi. ili rastopljenom čokoladom. ili vrelim višnjama u rumu ili konjaku ili od volje vam

    jesti vruuućeee

    dobar tek!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    I jos tako ispohas banane i pohani sladoled i pojedes i ostanes u transu

    To ti se inace zove Tempura.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mah!
    vi u Kanadi pohate snijeg, priznaj!

  4. #4
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    misliš to brzo prženje?

  5. #5
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    čula sam da su i pizzu spohali u SAD

    sve bum deep fry

    nego, kako se sladoled ne otopi?

  6. #6
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ne otopi se
    samo brzo brzo brzo

    ja to ovako: istjeram djecu van iz kuhinje, sve pripremim na dohvat ruke, ugrijem ulje, 3-4 sad tup/tam/poh/ubac/cvrč/okren/izvad/mućk/posluž/pojed

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Volim. jao, zar ima nešto slatko što ja ne volim?

  8. #8
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Jel pustiš djecu da gledaju kako jedeš?

  9. #9
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    piše posluž gore
    poslužim ukućanima

  10. #10
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    ma ofkors zvuči divno

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    mah!
    vi u Kanadi pohate snijeg, priznaj!


    Ne to je Tai specijalitet tempura.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    258

    Početno

    probala sam to u kineskom restoranu i bilo mi je super. Oni su uz to poslužili i nekakav umak od šećera ili meda. Tak sam brzo pojela da se više ne sjećam od čega je bio

  13. #13

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    probala sam to u kineskom restoranu i bilo mi je super.
    I ja i baš sam razmišljala kako sladoled uspije preživjeti u vrelom ulju. Iako sad imam recept, sumnjam da ću se upustiti u pustolovinu pohani sladoled. Treba hrabrosti za to...

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    to se prije prodavalo u Ledovoj slastičarnici u Teslinoj. (ako se tko još sjeća)
    I nikada mi nije bilo mljac: nisam nešto od kombinacija vrelo-ledeno.

    Ali, mamiti se preporučamo...

  15. #15
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    to se prije prodavalo u Ledovoj slastičarnici u Teslinoj. (ako se tko još sjeća)
    I nikada mi nije bilo mljac: nisam nešto od kombinacija vrelo-ledeno.

    Ali, mamiti se preporučamo...
    aaaa - ja se sjecam, tam smo se isli prejedat poslije engleskog

    sladoled ne volim previse, al mi ovo zvuci super pa cu probat ( i to danas, sama sam doma pa ak dobro ispadne mogu i sama pojest sve)

  16. #16

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    to se prije prodavalo u Ledovoj slastičarnici u Teslinoj. (ako se tko još sjeća)
    ajme...zašto toga više nema?

    ja sam uvijek jela/pila sladoled s kolom.

    sad kad si zamislim tu kombinaciju...bljak

  17. #17

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    e da,zvalo se ledo centar.

  18. #18
    clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    908

    Početno


  19. #19
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    To je toliko posla, i mora se pogoditi baš ta specijalna temperatura ulja i sladoleda, da mi ne pada na pamet.
    Za to vrijeme zamutim i ispečem Hola kocke, kojih imam punu tepsiju a na pohani sladoled odem u hotel u mom mjestu, gdje je BTW najbolji pohani sladoled na svijetu. mislim da je 8kn kuglica, ali za želju bih si priuštila 2-3 kuglice.

    možda, da u mojoj blizini nema toga za kupiti, onda bih si sigurno dala truda.

  20. #20
    njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    njumilend
    Postovi
    337

    Početno

    Nisam nikad čula za pohani sladoled, a sad ne mogu dočekati da probam

  21. #21
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    to se prije prodavalo u Ledovoj slastičarnici u Teslinoj. (ako se tko još sjeća)
    I nikada mi nije bilo mljac: nisam nešto od kombinacija vrelo-ledeno.

    Ali, mamiti se preporučamo...
    čuj nije od kombinacije al se preporuča

  22. #22
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    evo :D mene koja sam skoro svakodnevno isla u ledo na vruci sladoled unatoc onoj sutejevoj kombinaciji na zidovima
    a i ajvar bi usput pokupila

  23. #23
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    i ja bi to pravila da imam zlicu za sladoled

  24. #24
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    e ja ti pravim kugle rukama
    onda prije iduće poližem prste
    pa onda opet
    i tako..
    odgovara?

  25. #25
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    a gle, nikad nisam vjerovala ni da u kineskim restoranima koriste zlice

  26. #26
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    istina

  27. #27
    Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,533

    Početno

    Obožavam i toplo hladno se preporučam

  28. #28
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja pravila jucer, super su ispale, posluzila sam ih s vrucim umakom od visanja

    problem je samo sto uzaaasno prska, cijela sam na tockice
    i sto su bolje kako ides prema kraju. prve dvije su ispale bezveze, zadnje dvije najbolje
    sto je ok jer je ovo slastica koju definitivno zadnji jede onaj ko je i pravi 8)

  29. #29
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    što ti znači ovo prve dvije zadnje dvije
    a između?
    64?

  30. #30
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    dvadesetak

  31. #31
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ohohohoho

  32. #32
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    iliti skoro 2 litre sladoleda

    nema u mene malih doza 8)
    a sudeci po svojim oblizanim prstima, necu to lako kod drugih vise jesti

  33. #33
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno


  34. #34
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    može i neki drugi sladoled?
    imam u zamrzivaču podravkinu panna cotta i malaga
    i od proizvođača kojeg ne smijem spomenuti (nisam kupila, dobila) isto malaga, piše smrznuti mliječni desert s komadićima bijelog grožđa, okusa grožđa
    znači nisu voćni, vodeni, nego isto mliječni
    ne da mi se na 5 kg sladoleda u frižideru kupovati još vaniliju
    možda je panna cotta najbliža, ali je s preljevom od jagode

  35. #35
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja pravim od onog kojeg dohvatim

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •