Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Brojanje pokreta

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Brojanje pokreta

Ja sam sada u 31 tjednu trudnoće i moram brojati bebine pokrete 3 puta dnevno ( ujutro, popodne i navečer ). Moram leći na lijevi bok mirovati i brojati pol sata. To zvuči vrlo jednostavno ali..... Ja lijepo legnem, smirim se i brojim1,2,3,4... do cca 20 i zaspem, pa se probudim pa opet počnem dođem do cca 20 i opet zaspem i to traje satima ujutro, popodne i navečer. Evo danas sam pokušavala od 14 do 16 h :? Najgore mi je što se onda probudim u 4 ujutro i švičem po kući. Zanima me koliko vremenski vi brojite pol sata ili možda manje? Neke cure koje sam pitala su mi rekle da su brojale cca 10-15 min.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

smijem pitati zašto moraš brojati? :? Nisam nikad brojala jer bih se onda samo opterećivala time.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prati se aktivnost bebe. Opadanje ili rast aktivnosti može biti signal da nešto nije u redu. Mene muči tih pol sata jer se meni to otegne najmanje na 2h što mi je 4 i pol sata spavanja preko dana i to me užasno deprimira. Danas sam morala ujutro na pregled i pokušavala sam brojati od 6 do 8 h i na kraju sam otišla a da nisam izbrojala, a tako isto i popodne od 14-16h. Onda se još i iznerviram jer čim legnem odmah zaspim. Možda sam ja to shvatila preozbiljno.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Brojanje pokreta

Citiraj mala dora prvotno napisa
    Ja sam sada u 31 tjednu trudnoće i moram brojati bebine pokrete 3 puta dnevno ( ujutro, popodne i navečer ). Moram leći na lijevi bok mirovati i brojati pol sata. To zvuči vrlo jednostavno ali..... Ja lijepo legnem, smirim se i brojim1,2,3,4... do cca 20 i zaspem, pa se probudim pa opet počnem dođem do cca 20 i opet zaspem i to traje satima ujutro, popodne i navečer. Evo danas sam pokušavala od 14 do 16 h :? Najgore mi je što se onda probudim u 4 ujutro i švičem po kući. Zanima me koliko vremenski vi brojite pol sata ili možda manje? Neke cure koje sam pitala su mi rekle da su brojale cca 10-15 min.
    Blago tebi, bar se naspavaš po danu! Ja se ionako budim u neko gluho doba noći i bauljam po stanu .... mogla bih i ja početi s brojanjem
    Negdje sam pročitala kako se broje pokreti ali.... nemrem naći gdje...sory
    Javim čim pronađem!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mala dora prvotno napisa
    Prati se aktivnost bebe. Opadanje ili rast aktivnosti može biti signal da nešto nije u redu. Mene muči tih pol sata jer se meni to otegne najmanje na 2h što mi je 4 i pol sata spavanja preko dana i to me užasno deprimira. Danas sam morala ujutro na pregled i pokušavala sam brojati od 6 do 8 h i na kraju sam otišla a da nisam izbrojala, a tako isto i popodne od 14-16h. Onda se još i iznerviram jer čim legnem odmah zaspim. Možda sam ja to shvatila preozbiljno.
    ne znam...i ja sam se dosta raspitivala, čitala i zaključila da je za mene osobno bolje i dovoljno pratiti dnevno lupkanje, nisam se opterećivala brojanjem jer bi to kod mene samo paniku izazvalo. A vidim da i kod tebe isto tako..samo se opusti i uživaj u svojoj bebici. Bit će dana kad će se češće javljati, a opet bit će dana kada to bude rjeđe. Ne moraš se opterećivati brojanjem

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na netu postoji opisano više različitih metoda brojanja pokreta. Jedna je da se dva sata broji koliko ukupno ima pokreta u tom periodu, druga je npr. da se broji dok se ne nabroji 10 pokreta - zapiše se vrijeme kad se počelo brojati i kada se nabrojalo 10 pokreta. Ima još barem dvije metode i pored toga.

Pokušaj si naći period kada ti je bebica ionako najkativnija i onda si to učini nekakvim "vašim vremenom". Mazi i drži bušu i usput broji pokrete. Ne znam jesi li tip da pričaš s bebom odn. trbuhom, ako jesi - iskoristi i to da ne zaspiš.

Osnova toga je da žene postanu svjesne pokreta svojih bebica, da pokušaju uhvatiti njihov ritam, pa onda mogu lakše uočiti ako se slučajno aktivnost smanji. S time da sitnija odstupanja od nekog "uobičajenog" ritma nisu problematična, nego dulji periodi nejavljanja nikakvog.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala na odgovorima! Nazvala sam i svoju gin da provjerim i osim što mi se nasmijala rekla mi je da mogu brojati 15 min ali kada dođem na pregled moram napomenuti da sam toliko brojala.
    Inače nevjerojatno je koliko mogu spavati u zadnje vrijeme ( inače nisam baš neka spavalica ). Bila sam na pregledu i u čekaonici je bilo fino toplo , polumrak i ja sam zaspala na stolici. Nekako sam sama sebi smiješna. U svakom slučaju hvala, danas sam malo mirnija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •