Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Povišen fibrinogen 7,0. Je li opasno?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Povišen fibrinogen 7,0. Je li opasno?

Drage moje ne znam da li otvaram duplu temu, alinisam nasla odgovarajuci odgovor za povisen fibrinogen. Nalaze sam radila na svoju inicijativu jer su mi poceli pucati kapilari (nije punu, ali bolje sprijeciti). Sve ostalo je ok ali fibrinogen je normala do 3,7, a kod mene je 7. U petak tek idem dr sa nalazom pa me zanima ako neko ima koju informaciju da ne lutam ....

unaprijed hvala
    vasa lanaaaa

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pogledaj si na www poliklinika - stela.hr-fibrinogen. Može značiti svašta ali i ništa ako su ostali nalazi u redu. Nadam se da je sve OK :D [/b]

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala ti na info, a vec sam to citala ali nista posebno nisam nasla iz prakse i iskustva sto mi je jako bitno da znam, ali opet hvala puno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Doznala sam od prijateljice s istim problemom da se fibrinogen može smanjiti unosom puno vitamina C i s pola litre zelenog čaja dnevno.
    Nadam se da će pomoći a nemože ti naštetiti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

trudna si? sve drugo ok? on se može povisiti u trudnoći, mislim da tvoj nije previsok, ako se sjećam gornja je granica u trudnoći 8

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

fibrinogen se sigurno povisuje u trudnoći. Istina ne znam kolika je granica.
    Mislim da je tvoj ok no pitaj pa da budeš sigurna i smirena.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sve je ok sa fibrinogenom jer je malo povisen , a ostalo je sve ok. Hvala vam jer dok sam ja docekala njihovo misljenje bila sam se zabrinula, ali ste me vi utjesile i pomogle da se manje brinem.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A moj će dr mene sa 6,4 smjestiti u bolnicu idući tjedan ukoliko ponovljeni nalaz pokaže istu ili veću vrijednost! Po njemu nije to normalno i da moram primati nekakve inekcije. Ja ću poludit jer je rekao da me onda ne pušta do poroda doma, znači ne ginu mi blagdani u bolnici! :?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

kod mene je isto povišen 5.1 a smanjeno vrijeme krvarenja 40 s a normalno 60-240 s

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

laky, evo ja sad dobila nalaz i fibrinogen mi je isto 5,1. S obzirom da mi je porod sljedeći tjedan, a na kontroli sam tek u nedjelju, znaš li ti je li to onda ok ili nije.

Znam da je normalno imati povišen fibrinogen u trudnoći, no nigdje ne pročitam i do koliko je normalno imati povišenje u trudnoći.

Prvo me smirila ova info da je gornja granica u trudnoći 7,0, no diči kaže da je njen 6,4 i doc joj rekao da to nije normalno.

Zna li itko nešto više o tome?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni je rečeno da je ok u trudnoći

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni isto nije jasan firinogen, meni se povisio u trudnoći i kada sam bila pod aspirinom na- 4,1 u 12tj.trudnoće(sa 5 tj je bio 3,0), pa sam se prepala mada mi nisu ništa komentirali u petrovoj, al onda kada sam pitala svog gina on kaže da normalno da je viši kad sam pod terapijom, jer on onda ne obavlja svoju funkiju, nego umjesto njega aspirin ili bilo koji antikoagulans, pa da se on raste jer se ne troši :? sada sam pod heparinom pa me zanima sada vrijednost od prije tri i pol tjedna, dobir ću u utorak.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Laky, tnx.

Danas su mi doc i babica u rađaoni potvrdili da je moj povišen fibrinogen (5,1) ok, pa eto mogu i drugima potvrditi da je povišen fibrinogen u trudnoći normalan. Doduše, i dalje ne znam do koje je granice povišenja to u redu.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    trudna si? sve drugo ok? on se može povisiti u trudnoći, mislim da tvoj nije previsok, ako se sjećam gornja je granica u trudnoći 8
    Da maksimalna gornja granica u trudnoći je 8 i stim da se onda provjeravaju D dimeri i fibrinogen i trombociti...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moj je bio 5.2 pa 6.2 pa 5.1 u ovoj trudnoći.dimeri malopovišen ,trombociti 337 (gornja granica 442)ostatak čekamo

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni je na pocetku prve trudnoce ( 4 tjedan ) bio 4,8. sad je 4,4 trebam dobit tek za 6 dana, ja se nadam da je to od trudnoce...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

E curke da ne otvaram novu temu, a nije mi baš niš jasno...imam povišen fibrinogen. Kaj to znaći i kako ga smanjiti ?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

amyx, tek sad sam naišla na ovo tvoje pitanje.
    i meni je povišen fibrinogen - 6, pa evo tražim koliko je normalno u trudnoći.
    d dimeri su mi u granicama 2. tromjesečja.
    a još sam na heparinu, koliki bi bili da nisam...

hoćeš li sada u trudnoći provjeravati faktore koagulacije?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja nisam trudna spremam se u ožujku za postupak...
    fibrinogen mi je 9
    trombociti 650...vadila i pretrage na trombofiliju MTHFR T/T mutirani homozigot..
    komentar..???

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf kiara, taj fibrinogen ti je ogroman, a bome i trombociti.
    trebala bi to malo istražiti, da odeš u hematologa? mislim da bi trebala do njega prije postupka ili da pošalješ mail dr. radončiću, on brzo odgvori.

evo što kažu o povećanom fibrinogenu

Referentne vrijednosti:
    Muškarci i žene: 1.8 – 3.5 g/L
    PoviŠeno:
    Povišene vrijednosti fibrinogena mogu se naći u trudnoći. Fibrinogen je protein akutne faze pa je njegovo povećanje povezano i s upalama, tumorima, traumama te opeklinama. Kronični aktivni upalni procesi kao npr. reumatske bolesti ili kolagene vaskularne bolesti povezane su s duljim povišenjem razine fibrinogena.
    Posljednje uređivanje od Pinky : 24.02.2011. at 22:57

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I meni je u trudnoći bio povišen fibrinogen i cijelu trudnoću se kretao oko 5-5,5 i dr R. mi je rekao da me to ne treba zabrinjavati jer se on inače u trudnoći povisi ali su moji d-*dimeri i uprkos fragminu u trudnoći znali doseći vrijednost 4.000 (ajme jesam ih se bojala, sanjala sam d-dimere). još kada sam u bolnici vidjele da žene koje imaju genetske predizpozicije na fragminu imaju d-dimere oko 2.000 bilo mi je slabo.

amyx mislim da toliki fibrinogen nije zabrinjavajući, pročitala sam da nije dobro ako pređe vrijednost preko 8.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam trudna spremam se u ožujku za postupak...
    fibrinogen mi je 9
    trombociti 650...vadila i pretrage na trombofiliju MTHFR T/T mutirani homozigot..
    komentar..???
    Mislim da bi ukoliko dođe do trudnoće trebao obavezno fragmin ali možda ne bi bilo loše da konzultiraš dr. Radnočića na portalu zdravlje i život da mu postaviš pitanje.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa Vidi poruku
    amyx mislim da toliki fibrinogen nije zabrinjavajući, pročitala sam da nije dobro ako pređe vrijednost preko 8.
    ovo je amyx pisala prije godinu ipo, tada nije bila trudna, pa nije dobro da je fibrinogen povećan.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je amyx pisala prije godinu ipo, tada nije bila trudna, pa nije dobro da je fibrinogen povećan.
    Mislim da mi je fibrinogen bio oko 5 ako sam dobro zapamtila. Dr A mi je onda rekao da nije ništa zabrinjavajuće i samo mi je rekao da pijem aspirin 100. A sad me malo lovi panika pošto sam trudna.
    Ništa za par dana idem na UZ, pa ću pitat Radončića

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

imam i ja pitanje u vezi fibrinogena i D- dimera
    fibrinogen mi je 6.3
    a D-dimeri 0.7 a vrijednosti su do 0.5

pijem Andol

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne boj se Crvenkapo!Ja nosim svjeze misljenje hematologa da je sve u redu,a moj fibrinogen je 4.2,a d-dimeri skoro duplo povecani 0.9.
    Kaze u ovoj fazi trudnoce normalno.Takvi su mi nalazi bili i 4 tjedna ranije...Ti ulazis u 2.tromjesecje,pa d-dimeri valjda moraju rasti.A ja sam jos uz to i na heparinu.Mozda da i ti pitas za heparin?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni nitko nije spominjao heparin samo su mi andol dali i kao to je dovoljno
    ali kad vidim da trudnice sa istim nalazom za trombofiliju uzimaju heparin zabrinem se

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    imam i ja pitanje u vezi fibrinogena i D- dimera
    fibrinogen mi je 6.3
    a D-dimeri 0.7 a vrijednosti su do 0.5

pijem Andol
    fibrinogen je u trudnoći povećan, kao i d dimeri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •