Dakle imam malenog čovjeka od 14 mjeseci, dugog a uskog. Imali smo bubu jaje autosjedalicu, posuđenu, vratili je jer smo dobili dobili staru kombiniranu (do 9 kg unatrag a poslije unaprijed). Sada sam saznala za rok trajanja autosjedalica pa bi promijenila (ova je 92. godište :shock: ) i uzela nešto što bi najbolje služilo mom malom čovjeku i bilo najsigurnije. Dakle dug je 80, a težak tek nešto preko 8 kg i sporo napreduje.
Ja bi da me savjetujete, htjela bi da je što duže suprotno od smjera vožnje baš zato jer je takav duguljast a mršuljav kao štap i da je po mogućnosti duža a uža sjedalica. Cijena nije nešto bitna, ali nemamo Isofix, dakle da se veže remenima.
I pitanje, zašto se kombinirane moraju okrenuti nakon određene kilaže naprijed? Da li se može prošvercati koji kilogram više suprotno od smjera vožnje?

Odgovori s citatom
, pa joj je malo i tijesno. onda smo prešli u posuđenu stariju, ali još uvijek važeću, Maxi Cosi 0-13 koja se montira samo pojasom (što mi se ne čini baš nešto sigurnim). eh sad, nije joj ni ta baš nešto velika, ali je bolja po tim parametrima veličine od PP. S obzirom da ona nije u fazi da će samostalno ustati uskoro, ne možemo kupiti 9-18. treba nam dakle od 0-18. Vidjela sam da ima WAVO, ali ne znam gdje kupiti u Zg. Isto tako sam vidjela chicco jučer bez isofixa za 1200 kuna. Cijena nije neki faktor, ali ne znam kakve su njihove AS na testovima :/ .