Obzirom na vrijeme u kojem živimo i na stvari koje se događaju nije loše znati i ovo:
Centar za informatiku, Zg.,Strojarska 10 organizira edukaciju za roditelje pod nazivom: "Sigurnost djece na Internetu".
Grupe će biti organizirane na bazi do 5 osoba, a sama edukacija je zamišljena u 5 predavanja (ukoliko bude postojala potreba i više) u kojima će se obraditi svi komunikacijski servisi najčešće dostupni djeci (blog,chat,forum,sms,mms), njihove zamke, mogućnost kontrole i sl., kako osigurati najkvalitetniji nadzor i sigurnost za djecu korisnike Interneta; koji sve programi i alati postoje te kako se koriste za roditeljki nadzor nad Internet servisima koji djeca posjećuju.
Centar je već imao iskustva sa roditeljima djece u dodiru s internet predatorima te, kako su mi rekli, čak i nekoliko intervencija.
Edukativni tečaj "sigurnost djece na Internetu" plaća se 100 kn., a prijaviti se možete na br. telefona: 01-7789-098 ili u prostorijama centra na gore navedenoj adresi od 10-22 h
Centar također organizira i tečaj za djecu u kojem oni također uče o mogućim zamkama interneta kroz interaktivne radionice kako bi se djeci predočilo kako iza nicka ipak nisu tako sigurni kao što možda misle.
Volonteri centra također educiraju i informatički opismenjuju djecu sa posebnim potrebama.
moja opaska: slučajno sam naletjela na njih i jako se zainteresirala, informacije ovdje navedene dobila sam u kontaktu sa njima. Pohvaliti ću, na prvi pogled, njihovu stručnost, pristupačnost i svjesnost mogih negativnih strana, danas najčešće zanemarivanih.
Eto, to je moje mišljenje a zainteresirani neka im se jave i podijele s nama svoja iskustva!