Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Prve papučice

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Prve papučice

Moja beba ima 9,5 mjesci i počela se ustajati uz stolicu i kauč. Eh, sada kako joj se u čarapama skliže razmišljam o kupnji prvih papuča. Molim za savjet kada kupiti prve papuče, dal da čekam da baš prohoda (sada puže ko luda), i kakve papuče da kupim. Vidim da ima onih koje prekrivaju skočni zglob pa ne znam jel to ok za prohodavanje ili da uzmem one niže papuče.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo koristili i dan danas koristimo čarapice sa štoperima tj. gumom i nije bilo sklizanja.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemoj joj kupovati papuče dok ne prohoda samostalno, znači da se digne i odšeta. Za sadas joj kupi te čarape o kojima priča oka. Postoje i takve termo čarapice za ove hladnije dane.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ili nešto ovako

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ok, ma imam te čarapice i ok su mi, a kasnije da li ima veze ako su više pa pokrivaju zglob ili da zglob ostane otvoren pa da je pokretljiviji. Ima li to uopće kakve veze?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja nisam "imobilizirala" dječje zglobove, jer su zdravi, pa smatram da nije potrebno gledala sam da je što više bos ili u tim čarapicama s ABSom

Dan danas, stariji mi je najviše u čarapicama, mali isto tako a i za prhodavanje ćemo opet biti ili bosi ili u čarapicama (ovisno samo o temperaturi tj dobu godine).

Za neke probleme mislim da ipak ortoped treba dati svoje mišljenje i savjet.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Mi smo koristili i dan danas koristimo čarapice sa štoperima tj. gumom i nije bilo sklizanja.
    a di ih kod nas u gradu ima za kupiti?
    Ja ih nigdje ne vidje...

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moja se E već mjesec dana diže na noge.

Pitala sam fizioterapetkinju što da joj obujem, rekla mi je najbolje čarapice.

Čitala sam da je i kad prohodaju najbolje da su doma u čarapama, a samo vani u cipelama, da noge imaju priliku ojačati.

Ja kupila u Kiki, na dječjem odjelu, super termočarapice s gumenim ''štoperima'' na stopalu, i super su joj. Bitno je da joj ne padaju s nogu. Ima ih i MTČ, mislim, ali na tima je gumice slaba pa ih izgubi za sekundu kad krene puzati.

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mislim da nije važno da li čarapa pikriva zglob ili ne, ipak su elastične, Cipele su druga stvar.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa
    Citiraj oka prvotno napisa
    a di ih kod nas u gradu ima za kupiti?
    Ja ih nigdje ne vidje...
    King Cross - dućan s donjim rubljem i čarapama Calzedonia, desno od Ipercoopa - predobre - imaju puno gumica tj tih štopera pa su fakat odlične.

MTČ zna nekad imati.

U Kiki tkđ kad naletiš - nekad ima nekad nema.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tito prvotno napisa
    Ok, ma imam te čarapice i ok su mi, a kasnije da li ima veze ako su više pa pokrivaju zglob ili da zglob ostane otvoren pa da je pokretljiviji. Ima li to uopće kakve veze?
    ortopedi vele da je najzdravije hodati bos po neravnoj povrsini (ljeto, plaza), ali da je po ravnom najzdravije biti u cipelama.
    susteri kazu da slapa sluzi za odmor noge, i da je problem danasnjice sto su djeca vise u slapama nego u cipelama. slape nikad ne mogu fiksirati nogu kao sto moze cipela.

ali sta je tu je...

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slažem se s Leonisom.
    I dodajem da je najnezdravije za dječje stopalo, kralježnicu i razvoj vještine korištenja nožica držati djecu bosima ili u abs čarapicama. Ne kažem ja nego neuropedijatri, ortopedi i fizijatri s kojima smo surađivali gotovo dvije godine.

Na ravnim i tvrdim površinama dijete uvijek mora imati čvrstu cipelicu/papučicu koja drži zglob. I nama je rečeno tako negdje do 4-5 godine obavezno, a i kasnije da ne bude previše izleta u japanke i sl. obuću.

Kad govorimo o posljedicama to su najčešće one koje se jave nakon dugo godina kad se pitamo odakle nam to, a ni ne sjećamo se koliko smo tijelu štete nanjeli u najranijoj dobi.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ortopedi vele da je najzdravije hodati bos po neravnoj povrsini (ljeto, plaza), ali da je po ravnom najzdravije biti u cipelama.
    susteri kazu da slapa sluzi za odmor noge, i da je problem danasnjice sto su djeca vise u slapama nego u cipelama. slape nikad ne mogu fiksirati nogu kao sto moze cipela.

ali sta je tu je...
    Što, znaći li to da bi Luki trebala obuvati cipelice u kući? :?
    Mislila sam da je najzdravije da je bos, a podovi su mi ravni, (još uvijek)

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kahna, to da je najzdravije biti bos odnosi se isljučivo na mekane i neravne površine.
    Na ravnim i tvrdim ni slučajno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

gle, ne znam kako je kod djece koje nemaju nikakvih problema, mi smo bivsi vjezbaci i u pocetku je stvarno doma bila u cipelama.
    cim je stala na noge- cipele.
    sjecam se da je i iskorak ucila u cipelama.
    ali prave cipele- cvrste na peti i visoke da se vezu iznad zgloba, ne kao vecina, ispod zgloba.

onda sam sa skoro 2 godine napravila gresku i kupila joj one pletene, kao carape, slape, misleci isto ovo sto vecina misli. tek sam na proljece vidjela posljedice- odjednom su joj se tabani spustili s nutarnje strane i pocela je lagano zabacivati nogicu prema unutra dok je hodala.
    no sada, sa dvije i pol, odbija doma biti u bilo cemu. izuva se.
    na zalost je bosa.
    ali to je moja greska jer ju od ranih nogu nisam naucila da ne smije biti bosa. jer ni ja nisam to znala. a saznala sam, skoro pa i , prekasno.

no ima za kupiti, hrvatski proizvod, sobnu plazu

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Kahna, to da je najzdravije biti bos odnosi se isljučivo na mekane i neravne površine.
    Na ravnim i tvrdim ni slučajno.

A što da onda radim?
    Mislim, prohodao je prije nekih tjedan i pol i sad mu već super ide.
    Ali hoda i po parketu ali i po tepihu,
    i što je najvažnije, još uvijek večinu vremena puže :?

Sad više stvarno niš ne znam.
    Brijem da bi mu bilo jako nezgodno/neudobno puzati sa fiksiranim skočnim zglobom.
    Ajde me prosvjetlite pliz.
    Ima kakav stručni tekst za pročitati?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. je od fizijaterapeuta dobila uputu da puze u cipelama, bas zbog toga da joj zglob bude fiksiran.
    ali nama je izmedju propuzavanja i samostalnog prohodavanja proslo 2mj. a cim je propuzala pocela se i dizati tako da smo iskorak vjezbali iskljucivo u cipelama.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi nismo imali nekih velikih problema, ali ajmo reć da smo s nekih 11 mjeseci bili u situaciji da smo bili skloni riziku. Vježbali smo samo mjesec dana, no radi nekih drugih stvari smo redovno posjećivali spomenute doktore.
    I upozorenja koja smo dobili odnose se na apsolutno zdravu djecu, a kod onih koji imaju nekih problema pažnja je narano povećana.

Khana, tepih nije baš meka površina, ne amortizira, dakle, po stanu treba biti u papučicama koje drže zglob i to je to.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Mi nismo imali nekih velikih problema, ali ajmo reć da smo s nekih 11 mjeseci bili u situaciji da smo bili skloni riziku. Vježbali smo samo mjesec dana, no radi nekih drugih stvari smo redovno posjećivali spomenute doktore.
    I upozorenja koja smo dobili odnose se na apsolutno zdravu djecu, a kod onih koji imaju nekih problema pažnja je narano povećana.

Khana, tepih nije baš meka površina, ne amortizira, dakle, po stanu treba biti u papučicama koje drže zglob i to je to.
    OK!
    Trudit čemo se, sam ih treba kupiti...
    jer eto moje dijete će dočekati ročkas bez cipela i šlapica

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi imamo pedoodlesice. mekane, kožne...fora!đonovi su kožni s gumenim "otocima".
    super su! ima ih u bebuška šopu.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Voljela bih svojoj curici kupiti neke čizmice (u stilu papuča)kojima je više namjena da griju nogu. Dijete mi puza i ustaje se uz namještaj. A čizmice bih joj obula kad odemo negdje van baš da nije u čarapicama. Ima li tako nešto za kupiti kod nas i da nije skupo? (možda u Turbo limaču??) :?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad sam se i malo uplašila...ja sam svojoj curi uvijek u kući obuvala tenisice da joj ne bi bilo hladno za noge. I uglavnom mi i puže i ustaje se u njima. Ustaje se i bosa ali najčešće ima tenisice (kupljene u Vrtuljku- Winnie the Pooh). Nisam joj nešto loše time napravila?? :?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa

OK!
    Trudit čemo se, sam ih treba kupiti...
    jer eto moje dijete će dočekati ročkas bez cipela i šlapica
    Samo da javim.
    Imao je cipke za ročkas
    I več super super hoda u njima :D

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a ja sam kupila preslatke čizmice u turbo limaču za samo 50 kn!!! :D :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama je fizijatrica rekla da bi djeca do druge godine trebala biti bosa, to jest u onim čarapicama s gumom da ne kliže. I izbjegavati cipele koliko god se to može, a ako ih se već nosi da budu bez ortopedskih uložaka i visoke (ne oko gležnja, nego da ne pritišću rist).
    Znači, totalno suprotno od onog što ste gore napisale :? .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zrin je bos.
    tako smo riješili sve probleme sklizanja i izuvanja.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja, obzirom da ni sama više ne znam kaj je ispravno, malca pol dana pustim bosog, a pola u cipelama

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj curly mama prvotno napisa
    mi imamo pedoodlesice. mekane, kožne...fora!đonovi su kožni s gumenim "otocima".
    super su! ima ih u bebuška šopu.
    Di je taj bebuška šop i da li tih pedoodlesica ima za kupiti još neć gdje?

Moj K. već dobro puže i počeo se dizati i za sada je u abs čarapicama. Nisam bila sigurna da već i puzači trebaju u cipelice? Ovo za biti bos i ravne podloge da nije ok to znam već i od prije (zato mi stariji sin ima spuštena stopala), pa ću to pokušati ispraviti s mlađim.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivorka prvotno napisa
    (zato mi stariji sin ima spuštena stopala)
    i ja i mm imamo spuštena stopala a kao djeca smo bili stalno u cipelama. to ima veze s genima, a ne s cipelama. tako da si ne moraš predbacivati da ti dijete ima spuštena stopala zbog hodanja bosa...

navodno nije dobro hodati bos po ravnim površinama zbog toga što nema što amortizirati udarce noge o pod...loše je za kralježnicu

bebuška ti je TU

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi nemamo spuštena stopala, a znam da I. nema spuštena stopala samo zbog toga što je hodao bos po parketu (i još uvijek hoda :/ ), ali to svakako nije pomoglo.

Bili smo kod ortopeda i naručio nas je poslije 4. rođendana za uloške ako se stanje ne popravi (a čini mi se da nije :/ )

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ivorka,
    evo bebuške 8) ima i pedoolesica i shooshosica...samo ne znam kako stoji s brojevima.
    ja sam sad naručila shooshoos iz engleske. imaju free poštarinu klik. stigle su za manje od tjedan dana.
    a gle ove inch blue što su dobreee!!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

fizijatar mi je rekao kako čim bebe počmu samostalno raditi korake, uz kauč, stolicu isl.. treba počet nosit papučice da ne bi doslo do iskrivljenja... iako je kod male djece lako iskriviti i popraviti iskrivljenje stopala. bolje spriječiti nego liječiti... osobno moja kćer ima 11 mjeseci i bez obzira što ne hoda skroz samostalno počela sam joj oblačiti papučice, nek se navikava....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo da ne otvaram novu temu, podizem ovu...interesiraju me bebuska cipelice...upravo gledam kolekciju shooshoos i sad dijete mi navrsilo godinu dana, hoda ful aktivno i interesira me da li su to dobre cipelice za njega? i da li vam se dogodilo da ne posalju cipelice? i recimo kako znati da sam odabrala pravu velicinu....jer ima visok rist, pa sto ako kupim a njega stiscu ili nesto tako? ajde pliz ako je netko imao iskustva neka mi javi! thx

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

do sada smo mu kupili bambi slapice-cipelice...i ok su, stabilan je u njima al nogice mu se jakooo znoje, imam osjecaj da se preporodi kada ih skine...tak da ne bih mu ih opet kupovala...neznam ni sama, a ove mi djeluju lagane i prozracne, mozda se varam....?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

miki2302 kupovala sam preko Bebuske i uvijek je sve stiglo, tako da mislim da nemas problema. A sto se tice 'shooshoos' nisam sigurna koliko ti je to cipelica za van, to su vise papucice za po doma. Mozda da radije izaberes neke, mozda Preschollians imas ih sa nekoliko dzonova ovisno o hodalackim vjestinama. Iznad je bio banner, Lutonjica shop.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ok srecica, hvala ti...a brine me i zto sto se kupuje na neisprobano, tj. nevidjeno, pa sto ako mu ne odgovaraju? jel vam se i to dogodilo kad?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja H. nosi druge po redu Shooshoos-ice.
    Zadovoljna sam, brzo stignu, nema problema oko isporuke.
    Mekane su i lijepo se prilagode nogici.
    I kod moje je rist visok ali su ti te šlapice rastezljive pa ju ništa ne žulja!
    Veličini biraš prema dužini nogice (imaš tamo navedene centimetre pa si odrediš prema tome!)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala enchi ma to sto ima visok rist mi je nezgodno, najvise me brinulo da li ce odgovarati.... super! :D onda cemo probati svoju prvu turu "tih" cipelica!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Biraj neke tamnije nijanse (prve koje sa kupila su bile one sivo plave) jer su od brušene kože pa se na svjetlima brzo vidi kada se zamažu!
    Ili ako ima koje koje nisu od brušene kože - još bolje! Nisam sada više sigurna! :/
    Vjerujem da ćete i vi biti zadovoljni, nama su baš dobre!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala na savjetu!! ma i ove koje imamo sada su bež boje i sada nam izgledaju definitivno zmazano, tak da.... poslusat cemo savjet! hvala jos jednom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •