Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: nova beba i vrtić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uh, jeste me usosile, istina - pa istina .

Ma bojim se nekih od reakcija s početka ovog topica, jer i inače ne voli ići baš u vrtić, glavna fora ujutro kad se probudi je "ja danas ne idem u vrtić, danas je subota". I onda pregovori dok se obuče, dok krenemo (a moramo stići na bus), dok oblači šlape, i tako tona diplomacije i mog dubokog disanja dok ne prođe kroz ona vrata . Sve se bojim izvoditi sve to i s bebom. Dobro, znam da mu nije tamo toliko loše, koliko "izvodi taj show pred odlazak", ali dovoljno mi je da on bar malo negoduje, da se ja premišljam bi li ga vodila (već me tako manipulira ).

A i prije nego sam rodila je bio stalno sa mnom doma, išao je baš to 1x ili 2x tjedno kad sam išla na pretrage i sl. Preko zime je opet odradio par viroza pa ni onda nije nešto puno išao...

Možda pretjerujem, možda ne bude puno drame... probat ćemo jednom ovaj tjedan, još ću razmisliti o taktici (istina ili laž).

p.s. Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, jeste me usosile, istina - pa istina .

Ma bojim se nekih od reakcija s početka ovog topica, jer i inače ne voli ići baš u vrtić, glavna fora ujutro kad se probudi je "ja danas ne idem u vrtić, danas je subota". I onda pregovori dok se obuče, dok krenemo (a moramo stići na bus), dok oblači šlape, i tako tona diplomacije i mog dubokog disanja dok ne prođe kroz ona vrata . Sve se bojim izvoditi sve to i s bebom. Dobro, znam da mu nije tamo toliko loše, koliko "izvodi taj show pred odlazak", ali dovoljno mi je da on bar malo negoduje, da se ja premišljam bi li ga vodila (već me tako manipulira ).

A i prije nego sam rodila je bio stalno sa mnom doma, išao je baš to 1x ili 2x tjedno kad sam išla na pretrage i sl. Preko zime je opet odradio par viroza pa ni onda nije nešto puno išao...

Možda pretjerujem, možda ne bude puno drame... probat ćemo jednom ovaj tjedan, još ću razmisliti o taktici (istina ili laž).

p.s. Hvala
    Iz mog skromnog iskustva - ljubomore će biti i ovako i onako, bar u minimalnim dozama. Što više odugovlačiš i pokušavaš mu ići niz dlaku, samo ćeš više produžiti to vrijeme i pogoršati situaciju. Ako postaviš odmah stvari na svoje mjesto, dijete će se brzo naviknuti na novi način života. Ako ti nije sila da ide u vrtić, ostavi ga doma. Ako ti je to stvarno potreba, objasni mu da tako treba biti i zašto tako treba biti. Moj nije išao nekih 10ak dana u vrtić nakon što sam rodila, ali onda sam ga poslala u vrtić, jer on je dijete kojem je vrtić stvarno potreban (iz x razloga koje sad nije potrebno ovdje pisati, off topic). Mišljenja sam da djeca trebaju naučiti prihvatiti stvari takvima kakve jesu. Naravno da je i njima dolazak brata/sestre nova i stresna situacija i da im treba pomoći da se snađu u svemu tome, ali što se mora, mora se.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

evo moje iskustvo: beba 2.5 mj i curka 3.5 godine. ovo joj je prva godina u vrtiću. nije išla mjesec dana nakon poroda u vrtić, jer nas je bilo strah viroza, ali je svaki dan išla kod dide i kod bake. onda je krenula u vrtić. ja joj nisam ništa govorila, ona nije pitala. ona je navikla da ide svaki dan negdje. mislim da ne kuži da smo kod kuće. muž ju je odvodio kad je išao na posao, sada radi kod kuće i odvede ju i ide po nju. bilo joj je malo čudno što sada nekad ne ide autom.sad sam i ja krenula po nju s kolicima. bila je bolesna pa je bila kod kuće, ja s njih dvije sama! AJME ludo je bilo, od kada je opet krenula u vrtić baš je sretna i zadovoljna! malo je ljubomorna ali to je normalno i ništa strašno! u biti postala je više zločesta, a to se najviše vidi kada smo svi kod kuće cijeli dan. ali o tome bi se dalo raspravljati!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Iz mog skromnog iskustva - ljubomore će biti i ovako i onako, bar u minimalnim dozama. Što više odugovlačiš i pokušavaš mu ići niz dlaku, samo ćeš više produžiti to vrijeme i pogoršati situaciju. Ako postaviš odmah stvari na svoje mjesto, dijete će se brzo naviknuti na novi način života. Ako ti nije sila da ide u vrtić, ostavi ga doma. Ako ti je to stvarno potreba, objasni mu da tako treba biti i zašto tako treba biti. Moj nije išao nekih 10ak dana u vrtić nakon što sam rodila, ali onda sam ga poslala u vrtić, jer on je dijete kojem je vrtić stvarno potreban (iz x razloga koje sad nije potrebno ovdje pisati, off topic). Mišljenja sam da djeca trebaju naučiti prihvatiti stvari takvima kakve jesu. Naravno da je i njima dolazak brata/sestre nova i stresna situacija i da im treba pomoći da se snađu u svemu tome, ali što se mora, mora se.
    to rehab X.

puno sam bolja mama oboma. ako starije dijete ide u vrtić. Tako da tu nije bilo dvojbe i ne bih ni u ludilu bila sama s dvoje djece male dobne razlike po cijele dane. Em je starijoj dosadno i voli vrtić, em se mogu po danu više posvetit bebici koja isto tako zaslužuje maminu pažnju. Iza 16-17h sam bila više predana starijom curki. svi sretni.

Rodila usred ljeta, pa svi bili zajedno mjesec dana, jedva dočekali početak vrtića. L. je imala 2,2 god kad se rodio F. sve prošlo bez ikakvih problema. Djetetu je veći šok ako ga mama povuče iz vrtića još prije nego rodi (naravno s izuzetkom ljetnih i zimskih dežurstava).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •