Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: sušilica perilica- filteri?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno sušilica perilica- filteri?

ok, naslov je bedast, ali problem je slijedeći:
    imam boch Maxx 5 perilicu/sušilicu za rublje i, eto, nekako sam uspjela zametnuti uputstva za upotrebu.
    navodno postoje dva filtera koja treba pročišćavati.
    onaj jedan sa prednje strane stroja redovito čistim, ali nemam pojma gdje bi pronašla drugi?
    naimekaj, počele su mi se nakon sušenja u gumi bubnja skupljati svakojake mucice od veša, i ja sad mislim da se nije možda ta misteriozni filter napunio?
    ako ima tko sličnu ili istu perilicu sušilicu, prosim lijepo da me prosvijetli.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja kombinovana (pere/suši) mašina nije Bosch nego Candy, ali možda pomogne moje iskustvo.
    Donji filter je dostupan za ćišćenje kao kod svake druge mašine. Za taj neki drugi filter sam saznala tek kad mi je, nakon dvije godine korištenja, prestala sušiti i prati kako valja. Tj. primjetila sam da voda od pranja na 60°C ni izbliza nema tu temperaturu, te da ne mogu nikako osušiti veš, ma koliko puta uključuvala sušilicu. Već sam oplakala beskrajnu lovu za npr. novi grijač ili programator, ali je čika-majstor samo očistio taj neki skriveni filter, i prebacio nazad sklopku koja se isključi kad se on zapuši. To automatsko isključivanje jednog grijača, navodno, štiti mašinu od pregrijavanja i topljenja plastičnih dijelova. Taj skriveni filter nije preporučljivo "neovlašteno pročepljavati" u kućnoj radinosti. Nemam pojma zašto. MM je bio prisutan prilikom posjete majstora i gledao kako i šta radi. Nakon toga je izjavio da će radije platiti nego da on to sam radi, jer se boji da će oštetiti mašinu.
    Sličan se scenario ponovio nakon cca 1,5 godinu, al' tad već nisam paničila

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

isti slucaj kao kod vještičica. evo meni dolaze u cetvrtak malo procackati. najbolje ti je da nazoves servis pa pitaj njih.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a da pogledas ovdje za manual

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nemojte me zezati da moram svaku godinu zvati servis?
    Stroj nema niti godinu dana.
    i koliko vam naplate?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Posjeta čika majstora i pročepljavanj filtera koštalo je 20KM (cca 80kn)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u garantnom roku 0 kn, a sad cemo vidjeti, istekla mi je garancija. mislim da je dolazak servisera u kucu 200 kn.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a k vrapcu, jasno da su moja garancija i račun skup sa tim nesretnim users manuelom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •