Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 100 of 100

Thread: Kupnja stvari za bebu

Peterlin's Avatar

Ja sam za prvog sina pocela negdje u 3. tromjesecju.... Nisam odoljela niti odjeci, ali je ispalo da je dijete veliko - teze od 4 kg i uopce ne moze obuci neke sitne brojeve... Srecom, ostavila sam ih u ormaru.

Kad se godinu dana rodio drugi sin (prerano) imao je oko 2 kg, pa sam jurila kupovati manje brojeve, he he he....

Inace, puno smo dobili (djecji krevet, jedna kolica, vrtic, nosiljka.... brdo odjece i dekica) , a nesto i posudili (autosjedalica za sasvim malo dijete, hranilica-ljuljacka, ne znam vise...) I vratili ili proslijedili dalje kad nam vise nije trebalo.

Ipak, nista ne moze zamijeniti uzitak biranja sitnih krpica (i uvijek ih imas duplo vise nego treba i jos uvijek nekaj fali...). Moji su djecaci tako brzo izrasli da se jos uvijek ne mogu oporaviti od spoznaje da imam 2 skolarca!

Uzivajte u nabavkama!

SNOOPY's Avatar

Quote Originally Posted by tonili
    E da, i pročitala sam negdje da se cijene u baby media shopu u king krossu razlikuju i do 300 kn od onog u mercatoneu - ima li koja iskustvo s tim dućanom?
    Istina! Mi bili neki dan u king krossu i tete u samom dućanu su mi rekle da je mercatone jeftiniji.

tonili's Avatar

Čovječe!!!
    Onda se fakat isplati otić do mercatonea - nije to nakraj svijeta!

anatom's Avatar

nemres vjerovati! da je bas takva razlika moguca!

Gdje inace kupujete opremu za bebace!ja nikako da se maknem od TL.

petarpan's Avatar

Quote Originally Posted by anatom

Gdje inace kupujete opremu za bebace!ja nikako da se maknem od TL.
    U Hr-ne baš (ajd kupila sam kindač u adaxu)
    Slo-baby center, pikapolonica
    A-Toys'r'us
    to se baš konkretno tiče opreme,o odjeći...hm...popis je podugačak ali jednoličan

iskreno, samo djelomice spada ovdje, ali da ne otvaram novi topic i ljutim administratore () evo mog pitanja:
    da li netko ima Samsonite ruksak za bebine stvari?
    ovakav:
    http://www.cribcot.freeola.com/Samsonite.htm
    i da li znate ima li ih ovdje /RH) za kupiti uopće?

zelena's Avatar

Što se tiče Samsonite ruksaka za bebe.... tvrtka Maras je ekskluzivni dobavljač Samsonite za RH (bar mislim)........ pa provjeri na njihovim stranicama www.maras.hr imaju li te ruksakiće i gdje su im maloprodaje

pinocchio's Avatar

Maya_78, tako se to radi i zašto tvom pitanju mjesto ne bi bilo ovdje? pa i taj ruksak spada pod opremu za dijete, zar ne?

Quote Originally Posted by pinocchio
    Maya_78, tako se to radi i zašto tvom pitanju mjesto ne bi bilo ovdje? pa i taj ruksak spada pod opremu za dijete, zar ne?

evo, opet ja malo podižem jer me hvata predblagdanska shoppingholija pa hoću trezvene objektivne odgovore
    bebač treba stići krajem 1./početkom 2.
    da li mi treba puno kapica toplih, šalova, vreća toplih
    imam već jedan skafander 62, dosta pamučnih kapica i nekoliko majica s kapuljačom
    koliko mi treba roba 3-6 toplija? znam da sve ovisi o veličini bebača i napredovanju, ali okvirno... da li npr. preporučate nabavku tople vreće 3-6 za bebača koji se tada treba rodit? bar za spavanje da li treba?

ivy's Avatar

mi smo vreču za spavanje počeli koristiti tek kad se počeo sam otkrivati..doduše ja svoju djecu naguram oko sebe pa im ni ne može biti hladno

mislim da će ti ovaj skafander 62 zdurati do lijepog vremena

rebeca's Avatar

Gdje mogu naći koliko robice treba za tek rođenu bebu kad dođe doma, ja nebi ništa prenatrpavala. I koje stvrai su mi neiphodne na početku?
    Znači koliko pelena, benkica, , čarapica, ili čega još :?

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

ja sam počela kupovat pelenice...lagano..

anatom's Avatar

Quote Originally Posted by rebeca
    Gdje mogu naći koliko robice treba za tek rođenu bebu kad dođe doma, ja nebi ništa prenatrpavala. I koje stvrai su mi neiphodne na početku?
    Znači koliko pelena, benkica, , čarapica, ili čega još :?

eto tu!

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...D=146&Show=640

ja sam se drzala toga!A uskoro cu vidjeti dali je popis zbilja ok!

a ja idem raditi drugu bebu jer ne mogu odoljeti čitajući sve ovo

anatom's Avatar

Quote Originally Posted by erik
    a ja idem raditi drugu bebu jer ne mogu odoljeti čitajući sve ovo

ha ha ha ma stvarno, to je tako lijepo kad se sjetim, a moja beba ima već 2g
    i sad je frajer a ne beba...
    da me doktori nisu iztraumatizirali pri porodu, i da nisam izgubila vjeru u svoje tijelo, odmah bi se bacila na posao,
    ali ne da samo ne vjerujem svom tijelu nego niti doktorima,
    u toj mjeri da sam spremna platiti primalju i potpisati nekakav ugovor,
    da je lišena sve odgovornosti ako što krene po zlu, i roditi kod kuće.
    imam tolike strahove od rodilišta da prvo moram iscijeliti sve to...
    do onda čitam vas i baš uživam i zavidim vam na trudnoći

Sad sam u 33 tj. i polako prikupljam stvari. Kinderbet smo kupili rano (jer smo naišli na rabljeni po super povoljnoj cijeni), komodicu smo kupili pred dva tjedna ( u TL snižena na 600 kn s kadicom), a ovaj tjedan sam kupila bodi-benkice, kombinezoniće, čarapice, kapice, rukavice, majčice. Još moramo kupiti pelene... i nekoliko sitnica za mene za bolnicu.
    Posteljinu i sve ostalo za krevetić će kupiti baka, , jer ja više nemam ni lipe.

Tako sam i ja negdje kao i ti oko 34. i 35.tj. kupovala robicu, onda sve oprala i popeglala (mislila sam da će to ići brzo-mislim ono sve maleno samo pritisneš peglom- no grdno sam se prevarila ) i sad sve čeka gospodinčića spremno!

anatom's Avatar

Quote Originally Posted by Anna8
    Tako sam i ja negdje kao i ti oko 34. i 35.tj. kupovala robicu, onda sve oprala i popeglala (mislila sam da će to ići brzo-mislim ono sve maleno samo pritisneš peglom- no grdno sam se prevarila ) i sad sve čeka gospodinčića spremno!

a sto da kazem.evo ja upravo peglam hrpe i hrpe bodya, tutica, tetri.
    Vec me kicm boli! :D :D

Lili75's Avatar

Curke, čitam i topim se, sad sam u 19 tj. i u fazi istraživanja: cijena, dućana, opreme koju trebamo kupit, al sve me više trese groznica shoppinga ne mogu izdržat, pa bi sad najradije odmah krenula, a nekako mi još rano.

Šta kažete jel prerano otići u SLO i naručiti kolica, naime sviđaju mi se jedna Peg Perego u zeleno-sivoj boji koja su iz 2008. i neće se više proizvodit u 2009. ta boja, a baš mi je zapela za oko.

Probala bi MM nekako nagovorit ovih dana da skoknemo do SLO, a već vidim da će reći pa ženo draga kud ti se žuri...?!! al ne kuži on da je meni bitna ta boja, morat ću ga šarmirat.

Šta kažete jel suludo tako rano naručit kolica?by the way ispast će me jeftinije za oko 2000 kn ako idem u SLO i ako nas ne carine.

ja bih sigurno išla ako sam sigurna da su to baš ta kolica,
    pogotovo nesmiješ propustiti boju, znam ta kolica super su!
    ma šta rano, nije rano, ja još ne planiram bebu a gledam opremu

i nikad nisam peglala bebi ništa, u to mi je tlaka, lijepo osušim i rukama poravnam i u ormar, nikad nije izgledao zgužvano...
    to mi je bacanje struje i vremena...
    ali samo vi uživajte ako vas raduje

Prepostavljam da su to ona Peg Perego, Bubbles green, i meni se sviđaju,ali u Zagrebu i Rijeci ih više nema...Do prije par tjedana bilo ih je za kupiti bar je tako pisalo na stranicama Baby centra u Brežicama,ali sad im je na netu samo nova kolekcija 2009.

dundo's Avatar

Lili ja sam kolica kupila isto u Slo sa mislim nekih 15-16 tjedana. Isto Pegperego stari model. Ma htjela sam baš ta i nisam mogla odoliti. Pilila MM da će nam ih prodati i šta ćemo onda-totalna panika Nisu nas carinili ali smo kolica sastavili i malo provozali, montirali sjedalicu i rekli da nam je to uvijek u autu pa smo zaboravili 8) Uživaj u kupnji.
    P.S. ja već složila i kinderbet i stavila posteljinu (tako i tako ću je morati prati)

cure, gdje ste kupovale tetra pelene, koje su najkvalitetnije?
    da li ste kupile i one "gazice" za bljuckanje ili ste ih "krojile" iz gaze?

jurisnik's Avatar

Meni je sveki kupila tetra pelene u DM-u. Uzela je i debljih i tanjih. Koristila sam ih za podrigivanje (na ramenu), stavljala na podlogu za presvlačenje i dok je spavala u krevetiću ispod glave.
    Što se gaza tiče - kupila je veliki komad pa je izrezala i porubila nekoliko komada svih količina. Gaze nisam baš previše ni koristila.

u DMu ima samo onih Lola Ribar, ste te kupovale ili neke druge? ove mi se čine dosta "tanke"... :?

jurisnik's Avatar

Ne znam koja je firma -mislim da su neka zelena slova bila na vrećici.
    Imaš tanjih i debljih. I super su.

Kao sto je neko vec napomenuo ono sto je nekome must have drugom je nepotrebno i obrnuto. Nama je nepotrebno bilo:
    - vrece za spavanje - sve neupotrebljene
    - hodalica- poklonili je odmah
    - chicco pumpica za nos (vakum)

Apsolutno potrebno:
    - pumpica za grudi- za koju sam 3 mjeseca mislila da je promasena investicija dok me nije spasila tokom jedne gadne upale
    - silikonske bradavice, uz pomoc kojih sam dojila sina 8. mjeseci, uprkos potpuno uvucenim bradavicama i uprkos tome sto su mi jos u porodilistu rekli da je najbolje da odmah odustanem i ponudili mi injekciju za zaustavljanje mlijeka
    -pumpica za nos sa crijevom ( zahvaljujuci kojoj se curenje nosa zavrsi samo na tome)
    - baby gym - koristio ga je od 3. mjeseca do danas (17 mjeseci) i znao se satima zabavljati, tako da je itekako opravdao cijenu
    -sirup protiv grceva Nurse Harvey koji nas je bukvalno spasavao i uvijek smo ga imali u kuci
    - auto sjedalica, tzv. "jaje", koja je sluzila i kao auto sjediste i kao nastavak za kolica i za uspavljivanje na terasi, kod grceva i izbijanja zubica kad nista drugo ne bi pomagalo
    - baby alarm-koristimo ga od rodjenja pa do danas, a i jos dugo cemo-da mozemo na miru sjediti na terasi bez straha da ga necemo cuti, da mozemo gledati filmove normalno pojacanim tonom, da ne moramo non stop govoriti gostima "tise, beba spava" ,ukratko da beba ima svoj mir dok spava, a da roditelji mogu normalno obavljati neke svakodnevne aktivnosti

Strobery Shortcake's Avatar

Jedna interesantna stvar, neke stvari koje su mi bile must-have za prvo dijete sad su mi nepotrebne jer malac ih nevoli, ili im nije sezona :shock:
    Ono što mi je za oba zasigurno must-have (a znam više roditelja kojima je to promašena investicija nego onih kojima nije) je komoda za presvlačenje-od milja presvlačilište

vindira's Avatar

Joj bit će mi to najuzbudljiviji shoping. Samo još da beba otkrije spol, prošli put nije htjela, i krećemooooooo.

LIMA's Avatar

Uf, "najgore" je kad imaš skoro sve od starijeg djeteta pa propuštaš čari shoppinga (no, to me nije spriječilo da nabrzinu ubodem još 9 novih bodića , a fali mi i nešto "pravih" ženskih stvari )
    Uz to, za sve (kolica, sjedalica...) je izašao "novi i poboljšani" model pa mi sad dođe malo žao jer smo za njega kupovali sve najnovije, a seka će imati sve isfurano još od preklanjske sezone

vindira's Avatar

Evo ja sam baš jučer saznala spol, dečko je!!!! :D Sad mogu u shoping :D :D :D

betty blue's Avatar

Vindira, mi smo tu negdje po trudničkom stažu, ja sam 20+1 i naša beba je gotovo sigurno dečko... nešto smo baš raspravljali ja i muž da nam se čini da se u zadnje vrijeme rađa više dečkića nego curica,,, čak nam je i doktorica potvrdila da je i ona to primjetila

ja sam zbog prevelike zelje nesto kupila i pre nego se beba zacela.
    *
    za sada razmisljam o platnenim pelena, moja mama kaze da je prerano. 11 tjedan sam. Prerano je ili ne?

Superman's Avatar

Quote Originally Posted by Arkana10
    ja sam zbog prevelike zelje nesto kupila i pre nego se beba zacela.
    *
    za sada razmisljam o platnenim pelena, moja mama kaze da je prerano. 11 tjedan sam. Prerano je ili ne?
    Nikad nije prerano za nešto što te veseli i ispunjava....a kako bi i bilo prerano nakon toliko iščekivanja, kada ti se ostvari najljepši san....
    Uživaj!

Cubana's Avatar

Quote Originally Posted by LIMA
    Uf, "najgore" je kad imaš skoro sve od starijeg djeteta pa propuštaš čari shoppinga
    Mene baš to neopisivo veseli.
    Ajd dobro, kupila sam 3 bodića i to nepotrebno jer sam od frendice dobila toooliko robice za dečka pa još ovo što mi je od Jane ostalo, a univerzalno je... Mislim da prva 2 mjeseca neću ni prati, samo mijenjati

vindira's Avatar

Quote Originally Posted by betty blue
    Vindira, mi smo tu negdje po trudničkom stažu, ja sam 20+1 i naša beba je gotovo sigurno dečko... nešto smo baš raspravljali ja i muž da nam se čini da se u zadnje vrijeme rađa više dečkića nego curica,,, čak nam je i doktorica potvrdila da je i ona to primjetila
    A u mom kraju same curice

Danči29's Avatar

Mi prvu stvar kupili prije nekoliko dana u 20. tjednu i to autosjedalicu (naišli na sniženje baš one koju smo si željeli :D)
    Svi nas u okolici nerviraju izjavama tipa "ma još je rano..." - al ja se ne dam, i sad kad je ventil otpušten počinje groznica

vindira's Avatar

Quote Originally Posted by Danči29
    Mi prvu stvar kupili prije nekoliko dana u 20. tjednu i to autosjedalicu (naišli na sniženje baš one koju smo si željeli :D)
    Svi nas u okolici nerviraju izjavama tipa "ma još je rano..." - al ja se ne dam, i sad kad je ventil otpušten počinje groznica
    Ma što se na druge obazireš, kad ćeš kupovat, kad budeš imala trbuh do brade? Ja sam isto polako počela s kupnjom robice i razgledavanjem kolica i tih stvari, meni 21 tj i već ne mogu hodati tolko kao prije trudnoće,a osim toga kaj ako beba odlući požuriti, a kak je ta oprema skupa,sumnjam da si netko može kupiti sve odjedanput.Meni znaju reći pa što si ne možeš nešto posuditi npr. kinderbet i sl. a ja baš neću, dugo sam čekala tu bebicu i želim da ima sve novo.

winnerica's Avatar

Evo kod nas je sve spremno, bebačica stiže za koji dan, moram priznati da sam pokupovala dosta stvari preko interneta i e-baya. Kinderbet smo imali od sina doma , AS nam je posuđena, nosiljka za bebu nam je posuđena, kolica PP smo kupili nova, bouncer (viper) sam kupila polovni preko interneta, kadicu za kupanje sam kupila novu u TL, prematalicu (s tvrdim dnom koja ide poprečno preko kinderbeta) sam kupila u TL, umjesto baby komode kupili ogromnu pravu komodu sa 12 dubokih i ogromnih ladica, tako da imamo mjesta za sve bebine stvari i igračke i sl., a ostalo je i nama (za sad) još 3 ladice prazne (to mi je bilo isplativije rješenje).
    Kupujte cure, to mi je stvarno gušt, kaj vas briga kaj vam ko veli i kaj misli, bitno da ste vi sretne, a i vaše bebice

Koji su vem se body/benkice pokazali najkvalitetnijima?

betty blue's Avatar

Ja planiram u kupovinu za kojih mjesec dana. Sad sam u 22om tjednu. Hjtela bih tada kupiti što više (da ne moram 5 puta u kupovinu trudna) pa me zanima do koje veličine kupovati? Jer te male bebice brzo rastu pa mi se nekako čini da bih mjesec dana poslije poroda morala opet u shopping. Mislim na krpice, naravno.

ivy's Avatar

Quote Originally Posted by betty blue
    Ja planiram u kupovinu za kojih mjesec dana. Sad sam u 22om tjednu. Hjtela bih tada kupiti što više (da ne moram 5 puta u kupovinu trudna) pa me zanima do koje veličine kupovati? Jer te male bebice brzo rastu pa mi se nekako čini da bih mjesec dana poslije poroda morala opet u shopping. Mislim na krpice, naravno.
    ja uvijek kupujem 6 mjeseci unaprijed. moj mali je sada prošao 6 mjeseci a u broju 74 je

dundo's Avatar

Neke bebe su već sa mjesec i pol u 68. Zavisi kolika je beba. OVa malena je sada 4 mjeseca i nosi 74 a rođena je sa 3 490. Najbolje je ja mislim od svake veličine(do 74) po par komada uzeti

Quote Originally Posted by dundo
    Neke bebe su već sa mjesec i pol u 68. Zavisi kolika je beba. OVa malena je sada 4 mjeseca i nosi 74 a rođena je sa 3 490. Najbolje je ja mislim od svake veličine(do 74) po par komada uzeti
    Ovo nisam videla da je tako mala beba u 68. Ali fakat je da zavisi puno i od proizvođača. Eto, ja sam kupila najviše stvarčica br 62. i nešto 56. Ali ima dosta razlike u veličini, među samima 62. Imam čak i nešto gde je 56 veće od 62 :/

dundo's Avatar

A meni je ona jedina beba koju poznajem pa sam sada sva u strahu da Lorena neće stići niti obući svu robicu 56 i 62 koju imamo.

betty blue's Avatar

Mogla bih ovdje zaljepit pitanje, što je s onim tzv bouncer-om? Kužim zašto je onaj jumper (valjda se tako zove) loš, on ipak vrši pritisak na kičmu i zdjelicu, kao i zašto je hodalica loša, al u tom bounceru beba leži i ne vidim da je nešto loše u tome da se beba malo ljuljuška ili da malo vibrira ta ležaljka. Moj brat ju je imao kad je bio amli i nije imao niakvih problema.

LIMA's Avatar

Quote Originally Posted by Ledolin@
    Koji su vem se body/benkice pokazali najkvalitetnijima?
    Meni osobno H&M, njihova robica mi je br.1. Od domaćih su mi se najbolji pokazali oni iz Getroa (baš sam kupila tamo 3 body-benkice po 19 kn i još 6 bodića u Kiki -3 kom za oko 50 kn, čine mi se isto dobri,od onog punijeg, mekanog pamuka, no dok se beba ne rodi ne mogu točno reći).

Turbo limač pamučne stvari izbjegavam, kupovala sam sinu, brzo se ofucaju, a majice im se nekako izvitopere (što mi je zakon kod H&M robice, koliko god je pereš, ne mijenja oblik).
    Isto tako nisam ni ljubitelj MTČ pamuka, nakon par pranja mi djeluje kao one obične isprane potkošulje.

ivy's Avatar

Quote Originally Posted by LIMA

Meni osobno H&M, njihova robica mi je br.1. Od domaćih su mi se najbolji pokazali oni iz Getroa (baš sam kupila tamo 3 body-benkice po 19 kn i još 6 bodića u Kiki -3 kom za oko 50 kn, čine mi se isto dobri,od onog punijeg, mekanog pamuka, no dok se beba ne rodi ne mogu točno reći).

Turbo limač pamučne stvari izbjegavam, kupovala sam sinu, brzo se ofucaju, a majice im se nekako izvitopere (što mi je zakon kod H&M robice, koliko god je pereš, ne mijenja oblik).
    Isto tako nisam ni ljubitelj MTČ pamuka, nakon par pranja mi djeluje kao one obične isprane potkošulje.
    potpisujem od do
    s time da je se zna da HM robica spada u jeftiniju, kad pogledaš ove naše dućane
    meni je kod njih zakon jer mi izdrži i za drugo dijete

Page 2 of 2 FirstFirst 12