Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Motorika kod veće djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Motorika kod veće djece

I tu mislim na stvarno veću djecu.
    Naime kod svoje 9 godišnje kćeri primjećujem neke motoričke nedostatke. To se najviše manifestira tako da djeluje nespretna. Nema fine pokrete i sva je nekako "prečvrsta"
    Iako se već 5 godina bavi modernim plesom, ne vidim neke pomake.
    Bojim se što će se s njenom motorikom destiti u godinama koje slijede (pubertet).

Može li se nešto posebno učiniti sada? Ima li stručnjaka koji se bave tako velikom djecom?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja mislim da se kod nje ne radi o poremecaju motorike, nego o tipicnom pretpubertetskom nesnalazenju u prostoru u odnosu na vlastito (izraslo) tijelo...Da li je naglo porasla?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moglo bi biti da je naglo porasla.... Tja, bit će toga još... Dok se samo sjetim sebe, sve mi je padalo iz ruku, a mami su lasi rasle...

Probaj raditi s njom senzomotoričke vježbe (ne može škoditi).

Ples je također odličan izbor. I gimnastika. I plivanje. I sve što pomiče ruke i noge tako da se istovremeno giba lijeva ruka i desna noga i kontra...

Moj stariji (koji ima smetnje motorike) je procvjetao kad smo ga upisali u Sokol na gimnastiku. Čak se i rukopis popravio, a o koncentraciji i pažnji da i ne govorimo. Spremam mu se kupiti klizaljke.

Aliiii to je jednostavno takvo dijete. Još uvijek nije usporediv s mlađim koji ima savršenu koordinaciju pokreta (sličniji je meni, trapavoj ) i mi smo jednostavno prihvatili da je to tako ili barem da će biti još dosta dugo vremena. Kako će na kraju ispasti, vidjet ćemo, ali prestala sam se time opterećivati. No svako jutro već godinama radimo vježbice (u vidu masaže, rastezanja i jutarnje gimnastike) i pomaže! Sad više ne znam kako bi bilo da to nismo radili...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ja mislim da se kod nje ne radi o poremecaju motorike, nego o tipicnom pretpubertetskom nesnalazenju u prostoru u odnosu na vlastito (izraslo) tijelo...Da li je naglo porasla?
    Nije to od nedavno. To je oduvijek bilo tako. Samo ne znam dal da to prihvatim pod "ona je takva" ili se ipak može nešto učiniti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Citiraj ninet prvotno napisa
    Nije to od nedavno. To je oduvijek bilo tako. Samo ne znam dal da to prihvatim pod "ona je takva" ili se ipak može nešto učiniti.
    Evo savjeta - prvo djetetu provjeri vid! Ako je vid u redu, uzmi uputnicu za fizijatra, pa da vidiš objektivno o čemu se radi. (Npr. mi idemo u Suvag, ali to je dio šire priče.) Ako te budu zanimali detalji, samo pitaj...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •