Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Roditeljska/dječja literatura

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Roditeljska/dječja literatura

Sutra počinje Interliber čiji sam vjerni hodočasnik. Za razliku od dosadašnjih, ove godine se mislim manje baviti beletristikom a malo više raznoraznim priručnicima i enciklopedijama o odgoju, roditeljstvu i sličnim temama. Imate li kakvu preporuku, da baš ne bauljam sa škembom po onoj gužvi?

Ujedno možete napisati i preporuku za slikovnice i slične sadržaje za naše prestolonasljednike, vjerujem da će većini to dobro doći. Ja najviše volim slikovnice Golden Marketinga - odličan izbor problemskih i edukacijskih slikovnica, vizualno vrlo privlačne.

Na zahtjev Mrvne Frida izmjenila naslov

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sve od Juula
    Budizam za majke

Za tako malene bebe, do slj.interlibera eventualno gumene pričice i miffy.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tema je vec otvorena!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Je li tko čitao nešto od sljedećeg:

"Najsretnija beba u kvartu"
    "Godine prve - zašto su važne"
    "Što očekivati prve godine"
    "Umirite svoju bebu na prirodan način"
    "MOJA BEBA - Sve što trebate znati o prvoj godini djetetova života"
    "Priručnik za vlasnike malih beba"

Neke su skoro identične po temama koje obrađuju ali uvijek postoji neka kvaka koja je bolja. Planiram u shopping pa da znam...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da tu nećeš naći ništa šta nisi pročitala na forumu :/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    mislim da tu nećeš naći ništa šta nisi pročitala na forumu :/
    U ovim knjigama? Ili na topicu? :?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

od ponuđenog meni je još najbolji jovančevićev godine prve...a sve ti je to na istu foru, more or less... :/ i nitko nam još toplu vodu nije otkrio s tim knjigama ...najbolja literatura na kraju mi se baš pokazao ovaj forum

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Je li tko čitao nešto od sljedećeg:

"Najsretnija beba u kvartu"
    "Godine prve - zašto su važne"
    "Što očekivati prve godine"
    "Umirite svoju bebu na prirodan način"
    "MOJA BEBA - Sve što trebate znati o prvoj godini djetetova života"
    "Priručnik za vlasnike malih beba"

Neke su skoro identične po temama koje obrađuju ali uvijek postoji neka kvaka koja je bolja. Planiram u shopping pa da znam...
    upravo citam "Što očekivati prve godine" koja prati rast djeteta iz mjeseca u mjesec... meni se bas svida, i upravo razmisljam sto bi jos mogla kupiti... mozda nesto od knjiga koje poticu razlicite inteligencije i kreativnost
    gore navedenu knjigu bi definitivno preporucila svim mamama koje iz bilo kojeg razloga nisu u mogucnosti savjetovati se ili poslusati koju zgodnu pricicu o razvoju djeteta od svojih mama ili baka.
    u trudnoci sam procitala Larousse - enciklopedija za roditelje u kojoj sam nasla brdo savjeta i koja me je educirala u vezi mnogo toga, s obzirom da mi je ovo prvo dijete pa nisam imala apsolutno nikakva prijasnja iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

eh, zaboravih napisati....
    neki dan sam po cilom gradu trazila onu mekanu, gumenu slikovnicu za djecu. pise da se moze i kupati s njom...
    nasla sam je u posjedu samo jedne knjizare. ima 4 lista, neki svirac ubacen u zadnjem listu koji se moze stiskati kako bi proizveo zvuk, a dode 50 kn
    iako sam imala nesto drugo na umu...nesto "opipljivije" nisam nasla :/
    moja koka je odusevljena onim svircem, a ja s njom
    kupila sam joj i knjigu sa 12 klasicnih bajki, iako su mi mnogi rekla da je jos premalena za to (ima 6 ipo mjeseci) :/
    osobno mislim da nikad nije prerano, samo sto mozda starije dijete ima vecu koncentraciju. isto vece smo prolistale nase nove bajke, a ona je listove prepune boja ispitivala sa rucicama
    slatkica moja

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tara & koka prvotno napisa
    Larousse - enciklopedija za roditelje
    Tu knjigu bi trebalo zakonom zabraniti.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ni meni se ta ne svida. ni klinika mayo, ni sve ove iz kolekcije "sto ocekivati..".

i ja sam vecinu savjeta nasla ovdje, na forumu i portalu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zašto bi ih trebalo zabraniti?
    Ja sam malo skeptična prema takvim knjigama jer unutra mogu naći milijun i jedan simptom ovoga i onoga pa se čovjek može uspaničariti, ali budimo realni, toga ima i na forumu.

Tara & koka , pogledaj Igre mozgalice - ništa spektakularno ali čine se zgodnima.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam malo skeptična prema takvim knjigama jer unutra mogu naći milijun i jedan simptom ovoga i onoga pa se čovjek može uspaničariti, ali budimo realni, toga ima i na forumu.
    e, upravo to!
    i ne zaboravimo da su what to expect pisane na američki način ..

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Po toj knjizi npr svaka trudnica u bolnici mora dobit infuziju jerbo je to super stvar.
    A nakon 4mj moze se vec poceti s drugom hranom. Dakle ta knjiga zapravo krsi pravilnik.
    Opcenito mi je sva zastarjela.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    od ponuđenog meni je još najbolji jovančevićev godine prve...a sve ti je to na istu foru, more or less... :/ i nitko nam još toplu vodu nije otkrio s tim knjigama ...najbolja literatura na kraju mi se baš pokazao ovaj forum
    I meni je najbolji Jovančević.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Tara & koka , pogledaj Igre mozgalice - ništa spektakularno ali čine se zgodnima.
    meni je ta knjiga stvarno dobro dosla, jer kao sto sam rekla, nisam se imala nikome obratiti za savjet, osim prijatelju googleu
    osim toga, nisam panicarka tako da sam neke stvari letimicno procitala (one sto se tice razno raznih simptoma i mogucih komplikacija). isla sam redovno na kontrole i sve je bilo u redu, tako da nije bilo mjesta za paniku vec samo za srecu i ushicenje zbog moje male mrvice u trbuhu
    sto se tice savjeta iz knjige o pocetku dohrane sa 4 mjeseca... to sam zanemarila jer sam od pocetka trudnoce gutala stranice Rode i cvrsto sam odlucila iskljucivo dojiti jer je to najbolje za moje sunce....i jos nesto o tome....citam ovdje na forumu kako neke pedijatrice to preporucuju, iako prate novosti, edukacijske seminare....dal mozemo onda i za sve doktore koji drze takve seminare reci da su zastarjeli sa svojim savjetima? ....vjecito pitanje....

ps: Mrvna, hvala na savjetu, malo cu progooglati

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Najsretniju bebu u kvartu toplo preporučam! Metoda koju dr Karp opisuje čarobno djeluje!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moram ustati u obranu knjiga iz serije What to expect!
    Ja sam s guštom čitala The first year, a sad sam na The toddler years.
    Mali osvrt na petarpanin navod o tome da su pisane na američki način-ja se s time ne bih složila (ionako imam britansku verziju, tj. verziju prilagođenu jezikom i nekim pojedinostima britanskom tržištu), po meni su to knjige pisane na duhovit i jednostavan, pristupačan način.
    Prva nisam obožavatelj američke pop psihološke i self-help literature, ali ove knjige po meni to nisu!
    Jasno mi je zašto se nekim forumašicama (prvenstveno članicama Udruge) te knjige ne sviđaju-otprilike se jednako pažnje posvećuje prehrani dojenjem i AD-om, iako se naglašava da je dojenje najvrednije. Ima još nekih sitnica, ali to mi se čini najvjerojatnijim uzrokom prijezira upućenom toj knjizi.
    Ja sam, čim sam ih na Forumu spomenula, dobila "naputak" da radije uzmem Juula :/
    Svaka čast Juulu (kojeg još uvijek čitam, Vaše kompetentno dijete), ali meni je The first year unutar te prve godine bila velika pomoć i podrška, te sam s guštom iščekivala svaki 9. u mjesecu ne bih li pročitala ono što se odnosi na taj mjesec u životu djeteta (znam, malo freaky, tako na točni datum to krenuti iščitavati, ali to je bio moj mali ritual ).
    Sad kad puno više vremena provodim na forumu, The toddler years je malo "pao u zaborav", ali samo zato jer je uz forumaranje sve drugo palo u zaborav, a ne zato što sam promijenila pozitivno mišljenje o toj knjizi.
    I pomalo mi je fascinantno kad se kaže da knjige koje pišu stručnjaci ne nude ništa više od onog što se može pročitati na Forumu... :/

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je Jovančevićeva knjiga "Godine prve..." bila super do momenta kad sam pročitala da je jedino ispravno svoju bebu ostaviti da urla sama u krevetiću u mraku i svakih desetak minuta joj dolaziti, nikako ne prije, jer "je to najbolji način da dijete nauči samo spavati".
    Ne znam kakva osoba to može napraviti, al mogu pretpostaviti kakva osoba to može preporučiti da napraviš svojem djetetu.
    Uz to i oni recepti za četveromjesečno dijete - skuhajte bla bla i u to umutite žličicu šećera... ?!?!?!?!
    Ukratko, TU knjigu bih ja zakonom zabranila.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo ja upravo dovršavam "Najsretnije dijete u kvartu" od Karpa. Bila sam totalno oduševljena knjigom i svim pristupima djetetu, dok nisam došla do kažnjavanja i uspavljivanja !! Puštanje da plače i zaključavanje u sobu, pa i na 30 sekundi, su za mene apsolutno nepojmljivi!
    A htjela sam knjigu preporučiti svima oko sebe....
    Ako ste pročitali, iznesite malo svojih mišljenja.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jovančević - ovo što kaže EvaP. Inače znam prebrati kod nekih autora što mi se sviđa, a što ne, ali kad netko zagovara ovakvu metodu, sve mi pada u vodu.

What to expect - tu bih već mogla prebrati. Ima dosta dobrih stvari, problem bi bio da je jedini izvor informacija. Jer da sam se ravnala po toj knjizi, ako bih i dojila, prestala bih, čini mi se sa 9. mjeseci. Platnene pelene teško da bih koristila jer nakon široko obrađene teme ne bih se nigdje srela sa (za mene) ključnim momentima kao što su zdravlje djeteta i čuvanje okoliša. Ako se dobro sjećam, ne bih spavala zajedno s djetetom. I da, posjedala bih ga puno prije nego bi se moglo samo posjesti.
    Eto, navela sam ono što se sjećam da meni nije bilo ok, nekom ništa od toga nije važno pa će mu knjiga vrlo vjerojatno biti super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •