Vidi rezultate ankete: Koliko ulja trošite mjesečno?
- Glasači
- 1106. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
-
Manje od 1 litre
-
1-2 litre
-
3-4 litre
-
više od 5 litara
-
-
Mi potrošimo jedno 2-3 litre jestivog godišnje, a najveći dio od toga ode oko Božića i Nove Godine kad se peku fritule, kolači i sl.
Inače ne jedemo frigano, pohano, isključivo kuhano i pečeno. U kuhanju ulje uopće ne koristim, u pečenju minimalno.
Uz to, ode nam i 2-3 litre maslinovog, za salatu i začinjavanje lešo zeleni.
Dakle, za cijelu godinu nama ode 4-6 litara ulja zajedno.
-
Oko litre sve zajedno, masl i sunc. Nekad možda malo više, skužila sam da baš rijetko kupujem ulje.
-
A čemu služi biljna mast?
Ja ju kupila kada sam radila ticino i tako mis toji u frižideru.
Kaj je to gore od običnog maslaca ili bolje?
Kakva je u odnosu na biljno ulje?
Kaj se radi s tim osim ticino mase? :/
-
Mislim da je to nešto skroz umjetno kao i margarin, ajd pogledaj sastav, možda se varam!?
-
Ovako,
sastojci:djelomično hidrogenizirane biljne masti i biljna ulja, antioksidans E310, regulator kiselosti limunska kiselina. Može sadržavati tragove mlijeka i proizvoda od mlijeka (uključujući i laktozu), soju i proizvode od soje...
-
Nekad potrošim manje od litre, nekad više. Glasala za 2. Ulja: maslinovo, suncokretovo i bučino.
Kaj god neko rekao, jaja na oko su mi oduvijek najbolja na svinjskoj masti, pa i nje uvijek imam u frižideru. Eto, Peterlin, nisi jedina
-
Bio je neki topic - ekonomičnost kuhanja!
Mislim da je baš ta hidrogenizirana masnoća vrlo nezdrava umjetna tvorevina.
-
ja potrošim 1-2 litre mjesečno.
oko litru suncokretovog i oko pola litre maslinovog (kad mi ga tata donese,inače je samo suncokretovo u igri)
Svinjsku mast koristim za pečenja u rolu i -nemojte se zgrozit- medvjeđe šape(kolač) za božić jer su u verziji s margarinom ili maslacem tvrde, a sa masti se tope u ustima...
-
Mi manje od litre po mojoj procjeni. Suncokretovo za neka pohanja itd. maslinovo za sve ostalo.
-
oko 1-2 L mjesečno - suncokretovo za pohanje (tikvice i raznorazne okruglice (danas sam radila od prosa i mrkve
), sezamovo i laneno prelijem preko povrća i/ili žitarica.
Maslinovo u pravilu ne kupujem, ako ga netko donese ga svi jedu osim mene jer mi grozno smrdi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma