Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: HYPOSPERMIA

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno HYPOSPERMIA

marči kopirala:

a72

Postano: uto stu 11, 2008 12:04 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Cure,
    moze pomoc? MM je u petak radio spermogram (za sve godine borbe je uradio tri i svi su bili ok-mada je dr kod kojeg smo bili u petak rekao da ne prizna nalaze od tog dr-a kod kog su radjeni prije , a ja godinama mislila kako je spermogram mm-a ok)...dobili smo jako malu kolicinu 0.5ml- hypospermia...kazu mi da je to mozda uzrok nase neplodnosti, iako je sadrzaj u tih 0.5ml dosta dobar ( 37mil od cega 20 mil pokretnih, ali mali volumen i nema ih sta "ponijeti " do cervixa i dalje).
    Molim vas za iskustva, savjete, i sta dalje...dr kaze da je to upitna kolicina za AIH. A ja sam i bila za to da aih preskocimo i odmah na ivf obzirom na period neplodnosti i godiste.
    Uglavnom mm treba sad urologu i vidjecemo kako dalje , ali molim i vase misljenje. I hvala unaprijed!
    Kiss

[Vrh]

ana39

Postano: uto stu 11, 2008 12:13 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

već sam kukala na topicu Nakon transfera
    možda ovdje ima još iskusnih...danas mi je 10dpt, jutros nešto smećkasto pa u sluzi crvenkasto, bolila me glava jako zadnja dva dana kao prije menge, ali u zadnja dva postupka sam M dobivala 3 dana iza prestanka utrića...je li kasno za implantacijsko...
    popila sam odmah normabel da se smirim...

[Vrh]

bebomanka
    Postano: uto stu 11, 2008 12:18 pm Naslov: bebomanka

a72 inseminaciju nisam nikad radila pa ti ne mogu reci ali znam da je IVF u svakom slucaju precizniji postupak pa ako ste u skripcu sa vremenom,ja ga nebi gubila..~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ana sve je moguce zato se smiri,odmaraj i cekaj..~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za plusek

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

marči,
    hvala sto si otvorila temu umjesto mene, i sama sam htjela ali sam se bojala da vec ima nesto slicno.A na odbrojavanje sam postavila pitanje jer sam mislila da cu tako prije dobiti odgovor.
    Ima li jos parova sa tom dijagnozom, kako je tekao vas put, moze li se stanje popraviti, i koje su opcije? Dr nam je rekao da za IVF nema problema.MM ide urologu pa cemo vidjeti sta dalje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a72 na osnovu jednog spermograma se ne moze dati dijagnoza. mozda je bilo tako zbog treme. mm je radio spermogram vise puta i u zavisnosti od trenutnog psihickog stanja i perioda apstinencije volumen mu se krece od 2 do 8ml sto su velike oscilacije. najbolje bi bilo da tm ponovi spermogram kada bude opusten i spreman za to. kao sto i sama kazes do sada su mu rezultati uvek bili ok, a ostali parametri su i sada odlicni, meni to ipak izgleda kao da se desilo zbog treme, a mozda nije ni uhvatio sve.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a72 preporučam svakako ponoviti spermiogram.
    Slijedeće što bih preporučila je bakteriolloška obrada urina i ejakulata (uputnice daje njegov dr. opće prakse) i to za klamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu, aerobe i anaerobe. Jer, trenutno loš spermiogram može biti posljedica nekakvog upalnog procesa.
    Mislim da je odlazak urologu, pogotovo bez prethodne androloške obrade i bez indikacija za eventualni operativni zahvat bespredmetno (ako sam u krivu, nek me netko ispravi..). Zato najtoplije preporučam - neka TM napravi andrološku obradu na VV-u i tada će biti siguran da ima kvalitetne nalaze. Jest da se poduže čeka za pregled i nalaze.... ali njabolji su.

Ako i dalje stanje bude isto, preostaje vam IVF/ICSI.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam neki ekspert za hipospermiju, samo ti želim dati podršku. I reći da se slažem se s pimbli. Volumen ejakulata je jaaaako promjenjiva stvar, puno je faktora koji mogu utjecati na to, a neki su obične banalne sitnice na koje je lako utjecati. Negdje sam pročitala da je za dobar spermiogram, između ostalog, važan dovoljan unos tekućine (ejakulat se u velikom postotku sastoji od vode). Možda je nešto takvo dovelo do ovog rezultata. Što god bio uzrok, nadam se da je prolazno. I sama kažeš da je ranije nalaz bio dobar. Sigurno će biti opet!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Upravo sam i ja htela jos da dodam ovo sto ti je Pandora vec rekla, za volumen sperme je jako bitno da tm dnevno popije bar 2l vode. Mislim da je tm lakse da prvo pokusa sa vodom i novim spermogramom nego da ide na briseve. Uz prisustvo bakterija neki drugi parametri spermograma bi bili losi, a ne volumen.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala, hvala vam od srca...prvo sto ce mu danas biti je da pocne sa unosom vise tecnosti!PAM, pimbli, eto , vec jedan koristan savjet
    Dr nam i nije postavio tu dijagnozu, ali posto mu je mm rekao da mu je cesto ta kolicina ejakulata, onda je pretpostavio da je u pitanju hipospermija,predlozio posjetu urologu, da se otklone problemi sa prostatom itd ( i naravno ponoviti spermogram) -ali o tome stvarno ne znam puno pa da ne lupam,to mi tek predstoji da naucim.
    iva_luca ,svakako cu pitati i za ove pretrage sto si preporucila,hvala jos jednom cure!
    Znate li ,da li u u slucaju smanjenog volumena pomazu vitamini, piskavica i ostalo sto vrijedi i inace za spermogram? (Pretpostavljam da da, logicno bi bilo piskavica , koja razrjedjuje sluz + puno tecnosti. )

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja cu samo malo vibrica za sto skoriji uspjeh ~~~~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •