Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Rodiljna naknada za nezaposlene

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Rodiljna naknada za nezaposlene

Upravo dolazim sa burze gdje mi je receno da nemam pravo na rodiljnu naknadu buduci da nemam dovoljno staza. Da li je to moguce? Bila sam na komplikacijama do 23.9. kada mi je poceo porodiljni. Naknadu za vrijeme komplikacija sam dobivala preko HZZO-a, a radni odnos mi je prestao za vrijeme komplikacija. Nisam se ranije stigla javiti na burzu jer sam morala mirovati. Ujutro se moram javiti svom savjetniku za pomoc pri trazenju zaposlenja sto mi nikako nije jasno - ja bih trebala roditi svakog trena (termin mi je prosao prije tri dana), kakvo trazenje posla?!? Mozda bez veze dizem paniku, ali ovo me potpuno izbacilo i uzasno me strah

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Rodiljna naknada za nezaposlene

Citiraj tamaraH prvotno napisa
    Upravo dolazim sa burze gdje mi je receno da nemam pravo na rodiljnu naknadu buduci da nemam dovoljno staza.
    kakvog božjeg staža????
    ja nisam imala ništa staža, a najnormalnije sam primala rodiljnu naknadu cilu godinu dana.
    o kakvom ti to stažu pričaju?
    aj ti to dobro provjeri jer meni tu nešto nije jasno :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tamaraH,

da li si još uvijek na bolovanju?

U svakom slučaju, prijavila si se na burzu, moraš se i prijaviti sa promjenom osgiuranja i na HZZO kako bi te i oni evidentirali.

Po rođenju djeteta, dođi za papirima djeteta na HZZO i napravi zahtjev za rodiljnu naknadu. Istu ćeš ostvariti kao nezaposlena osoba.

Imaš li još ikakvih problema, slobodno nazovi besplatni telefon HZZO-a 0800 79 79. I moja preporuka je da ne čekaš kako ti ne bi protekao termin prijave.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Rodiljna naknada za nezaposlene

Citiraj tamaraH prvotno napisa
    Upravo dolazim sa burze gdje mi je receno da nemam pravo na rodiljnu naknadu buduci da nemam dovoljno staza. Da li je to moguce? Bila sam na komplikacijama do 23.9. kada mi je poceo porodiljni. Naknadu za vrijeme komplikacija sam dobivala preko HZZO-a, a radni odnos mi je prestao za vrijeme komplikacija. Nisam se ranije stigla javiti na burzu jer sam morala mirovati. Ujutro se moram javiti svom savjetniku za pomoc pri trazenju zaposlenja sto mi nikako nije jasno - ja bih trebala roditi svakog trena (termin mi je prosao prije tri dana), kakvo trazenje posla?!? Mozda bez veze dizem paniku, ali ovo me potpuno izbacilo i uzasno me strah
    Ovo boldano se i meni desilo. Otišla sam u zavod i nakon dugo priče od strane djelatnika da se ja na jedan dogovoreni razgovor za posao moram javiti :shock: :shock: :shock: , ipak su zaključili da je u pitanju pogreška. I ispravili su je. Naknadu sam normalno primala.

Možda su mislili da nemaš 18 (ili 19 :/ ) staža mjeseci za prosjek plaće???

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala svima. Nisam vise na bolovanju, na bolovanju sam bila do 23.9. kada mi je zapoceo porodiljni i onda su mi u HZZO-u rekli da nemam pravo na rodiljnu naknadu preko njih nego da se javim na burzu. A nista, ujutro se idem savjetovati sa savjetnikom, nadam se da cemo razjasniti situaciju...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tamaraH, PRVO se moraš javiti na burzu a onda u HZZO.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •