Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: TREĆA UČITELJICA U 2 MJESECA....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno TREĆA UČITELJICA U 2 MJESECA....

Baš sam ljuta......Danas mi curka - 1 razred- dođe iz škole i kaže da imaju novu učiteljicu razredne nastave. Zar opet :? Naša priča traje od početka školske godine, prvi šok je bio što ih nije ni preuzela učiteljica koja nam je slala pozivnicu za prvi dan škole kao, saznajemo naknadno ona se sprema u mirovinu. OK žena mora ići. Taman se djeca naviknula kad sredinom 10 mjeseca dobivaju zamjenu za koju su nam rekli da je do kraja polugodišta, a kad opet iznenađenje. DOKLE TAKO :?
    Pomagajte

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitivno nije dobro za djecu u 1. razredu.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Naravno da nije dobro, ali nisi napisala razlog zamjene. Možda se učiteljica razboljela?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili je proslo tri mjeseca jednog ugovora (onog bez natjecaja) pa je ova sad na natjecaju prosla i ostane vam za stalno? raspitaj se malo.
    nazalost realna situacija koja sigurno nije dobra za djecu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Katastrofa!

Pravac ravnatelju ili stručnoj službi. Ovakvo "poigravanje" s adaptacijom djece u prvom razredu može imati dugoročne loše posljedice za daljnje školovanje djece.

Ako ništa i ne postigneš (može se dogoditi bolovanje i svašta) barem ćeš znati do kada će to trajati.

Sretno!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da nisu u istom razredu - ali potpuno isti slučaj je i kod nas. samo treća još nije došla. Doći će kada prva dobije papire za mirovinu. (tako sam ja shvatila)

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam zašto ravnatelji ne paze na odlaske djelatnika u mirovinu. Kod nas ili 31.8. ili 31.12. Nema odlaska u mirovinu usred nastave.
    Kad sam ostala trudna, trebala sam odmah na mirovanje, ostalo je još dva mjeseca do kraja šk.god. Nisam otišla, zbog djece, zbog zamjene.

Ne razumijem zašto je učiteljica otišla (ako je dobila posao učiteljice koja je otišla u mirovinu, tj. stalni posao) i ova druga nakon nje. Nisu zaposlene na određeno pa da su našle neki bolji i stalni posao.

Svakako za razgovor kod ravnatelja.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala vam curke za odgovore. Bila sam kod ravnatelja i rekao mi da naš razred ima stalnu učiteljicu ali je na zamjeni u trećem razredu :? A prijašnje zamjene su našle stalne poslove i da on nije mogao ništa.OK sve to štima al zašto nije popodnevnu - boravak - prebacio u razrednu odnosno ujutro.On je samo prečuo pitanje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nkusic2 prvotno napisa
    Hvala vam curke za odgovore. Bila sam kod ravnatelja i rekao mi da naš razred ima stalnu učiteljicu ali je na zamjeni u trećem razredu :? A prijašnje zamjene su našle stalne poslove i da on nije mogao ništa.OK sve to štima al zašto nije popodnevnu - boravak - prebacio u razrednu odnosno ujutro.On je samo prečuo pitanje.
    Pa ponovi pitanje.... Pitaj kome da se obratiš dalje kako bi se to riješilo. Vjeruj mi, tu rečenicu sigurno neće prečuti, niti ćeš ostati bez odgovora. Da se ne dovodiš u glupu situaciju, nek ode netko drugi od roditelja iz istog razreda. Što vas je više - prije će se riješiti...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nkusic2 prvotno napisa
    Ponovi pitanje. Ili još bolje, pošalji nekog drugog od roditelja iz istog razreda, s istim problemom... Što vas je više, to bolje. A možeš i pitati KOME SE DALJE MOŽEŠ OBRATITI S TIM, npr. Prosvjetnoj inspekciji ili AZOO... To pitanje sigurno neće prečuti i dobit ćete odgovor. Sretno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isprika zbog "duplog" sličnog odgovora. Prvi put mi je javilo "unnable to connect" pa sam napisala ponovno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na kraju je bilo previše slično da bi bilo slučajno- i mi smo u istom razredu. E sada Peterlin, ne kužim kaj se može napraviti u školi kada su oni to oni sami tako zakuhali.
    Učiteljica nije dobila papire za penziju, otpočetka je bila učiteljica koja nije bila stalno zaposlena (naravno da mi roditelji to nismo znali) i nikoga ne treba čuditi što je otišla na drugi sigurniji posao. Sada je druga na zamijeni, a stalna može doći tek kada ona prva (koja praktički nikada nije bila u razredu) dobije papire . Tako sam ja shvatila cijelu situaciju.

Znači, škola otpočetka zna šta "radi".

I znam da je dosta djece to teško prihvatilo. Niti meni nije jasno kako se mogu tako "igrati" s prvašićima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    na kraju je bilo previše slično da bi bilo slučajno- i mi smo u istom razredu. E sada Peterlin, ne kužim kaj se može napraviti u školi kada su oni to oni sami tako zakuhali.
    Učiteljica nije dobila papire za penziju, otpočetka je bila učiteljica koja nije bila stalno zaposlena (naravno da mi roditelji to nismo znali) i nikoga ne treba čuditi što je otišla na drugi sigurniji posao. Sada je druga na zamijeni, a stalna može doći tek kada ona prva (koja praktički nikada nije bila u razredu) dobije papire . Tako sam ja shvatila cijelu situaciju.

Znači, škola otpočetka zna šta "radi".

I znam da je dosta djece to teško prihvatilo. Niti meni nije jasno kako se mogu tako "igrati" s prvašićima.
    Naravno, treba ići na slijedeću stepenicu, a to je prosvjetna inspekcija pri MZOŠ.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Jutros bila kod ravnatelja koji mi je obećao da je ta nova učiteljica do 4 razreda da se ne brinem da je ona za stalno. :D Nekak mi je bio čudan i kao da me se želio što prije riješiti i još mi kaže da mu se samo ja dolazim buniti zbog učiteljice. To nije istina jer znam da nas je bilo još. Mislim da smo se trebali svi roditelji skupiti i riješiti pitanje učiteljice ali još smo friški- novi- u svemu tome a i roditelji se ne poznaju dovoljno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To nitko ne može garantirati da je za stalno. Ali barem je počela kao stalna.

One prije su znale da nisu stalne - to nismo znali samo mi roditelji. Ja sam bila jako ljuta kada sam to čula, ali sam se malo skulirala. Najgore od svega mi je bilo loše iskustvo iz vrtića gdje smo promijenili jako puno teta i nikako ništa nije bilo stalno. I onda krenemo u školu i hop- ista priča.

I stvarno mi nije jasno kako to mogu raditi baš prvašićima. Njima je sve ionako novo, trebaju se prilagoditi novim pravilima, i onda svako malo ta pravila su drugačija.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj, mi smo to sve prošli. Prva učiteljica = 2 tjedna, svi su je odmah zavoljeli..... došla nova = svi skeptični, razočarani, pričali još slijedeću cijelu godinu o prvoj... ali negdje pred kraj su jako zavoljeli i ovu i super!

Dođemo u drugi razred.... saznamo da OPET imamo novu učiteljicu (prošla je dobila stalni posao u boravku). Ta im nije sjela jaako dugo (a i meni se sviđala najmanje, iskreno).... ali isto su je nakon razreda i pol jako zavoljeli.

I onda je i 3. zatrudnijela. I sad imaju, ove godine, opet novu učiteljicu. Samo je razlika u tome što je ova IZVRSNA! I zapravo mi je na kraju drago radi te promjene.
    Vrlo dosljedna, jasna, jaka, a i topla. No, nisu je odmah prihvatili donedavno, što je zapravo najbrže prihvaćanje od svih navedenih promjena.
    I mnogi roditelji primjećuju veliki napredak kod mnoge djece! I ja kod svoje.

Ne moram ni reći da je bilo jako loših ocjena u 2. i 3. razredu.

Dobra stvar je što će lakše prihvatiti promjenu u 5. ali ovo je bilo jako nepotrebno i bolno za djecu i tek sam se nedavno prestala ljutiti.

Druga dobra stvar je što su se djeca počela više oslanjati jedni na druge kod tih promjena. Svi protiv nove učiteljice. Kako već moraju biti protiv nekog, to je zapravo dobra stvar. A sad ih ova učiteljica (spontano) uči zajedništvu radi cilja (da dobiju besplatne izlete itd), što je super.

Znači, možda i nije promjena toliko bolna, koliko ako je promjena na lošije. Jer, evo, promjena na bolje je super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •