Results 1 to 20 of 20

Thread: Kako spriječiti padove s kreveta?

Brunda's Avatar

Default Kako spriječiti padove s kreveta?

Ako ima negdje ovakva tema molim da me se uputi
    Leon spava samnom u krevetu i nije me strah padova dok sam sa njim, ali problem je što ja liježem puno kasnije od njega a za to vrijeme na svaki šum babyphonea trčim u sobu iz straha da ne padne.
    Sada još ne puže pa je ipak manja vjerojatnost da će zveknuti jer je ograđen hrpom deka i jastuka, ali strah me dana kad će biti mobilniji i u sekundi "preskočiti" prepreke.
    Namjeravam ovih dana kupiti zaštitnu ogradu ali bojim se da radoznaloj bebi koja nema straha i osjećaj za visinu ni ona nije dovoljna.
    Kako ste vi riješavali ovakve situacije i jesu li padovi stvarno toliko česti koliki imam dojam da jesu? :/
    Spavanje u kinderbetu do mog odlaska u krevet ne dolazi u obzir jer je svaki pokušaj da to sprovedemo u djelo neslavno završio.

petarpan's Avatar

Luka nikad nije zviznuo sa kreveta...prvo je bio "ograđen" jastukom za dojenje,a kasnije tim istim jastukom, samo što smo ga smještali uza zid,daleko od ruba kreveta...
    Da ti budem skroz iskrena, nisam baš nešto bila u strahu za njegov pad, pa sam bila sasvim ležerna i zadovoljna tim jastukom za dojenje.
    MM je već bio malo "histeričniji" od mene po tom pitanju pa je znao na pod kraj kreveta još naslagat jastuke ili one spužvaste ležaljke za plažu

kahna's Avatar

Dok se samo okretao, bio je okružen sa jastucima.
    Kad je počeo puzati, počeo je i odgurivati jastuke ispred sebe ili se penjati na njih, tako da smo krevet stavili u kut.
    Uzglavlje i lijeva strana su uza zid, podnožje ima "dasku" visine cca 20-25 cm, a
    sa desne strane je kinderbet (bez ogradice) priljubljen na krevet i onaj ormarić s ladicama, leđima naslonjen na krevet.
    Tak da je ko u bunkeru

Kad se probudi, dođe do "dna" kreveta i nekako mi javi da je budan i čeka da dođem po njega.

Mi smo s Viktorom to rjesavali tako da je spavanje kad ja nisam u sobi, bilo u kindacu ili ogradici. Kad bih dosla - prebacila bih ga u bracni krevet. Tako cemo i s Lukom.

Matilda's Avatar

Dva puta je pao.
    Ograđen poplunima i dodatnim jastucima. Prvo je gurnuo sve to na pod i doduše pao je na mekano. Drugi put pretpostavljam da je dopuzao do ruba kreveta i blisnuo na goli parket.

Sad je puno oprezniji. Znamo se igrati na krevetu pa ga gledam. Puže i kad dođe do ruba, naginje se. Tad mu ja kažem bum, bum i vrati se natrag. Nakon par takvih upozorenja, oprezniji je, puže do ruba, ali se vrati na sredinu.
    Za sad više nije pao, digne se on, dođe do ruba kreveta, ali onda sjedi u mraku i čavrlja, ili počne plakati. Vratim ga na sredinu i nastavi dalje spavati.

adonisa's Avatar

S jedne strana kreveta smo stavili ogradicu (koja mi baš i ne ulijeva povjerenje!), a s druge je prislonjen kinderbet. Jednom je zvekno s kreveta, kad nije bio prislonjen kinderbet, i sad pazi - dođe do ruba i gleda, ili se okrene na trbuh pa se polako spušta na noge.

japanka's Avatar

moj je otpuzao do kraja kreveta više puta, onako u miru i tišini, a ja imam konjski san 8)
    kad je pao, stavila sam ga u njegov krevetić i otada spava samo u njemu, po danu i po noći

argenta's Avatar

Quote Originally Posted by kahna
    ... krevet stavili u kut.
    Uzglavlje i lijeva strana su uza zid, podnožje ima "dasku" visine cca 20-25 cm, a sa desne strane je kinderbet (bez ogradice)
    Ovako smo i mi u početku. Sada kad smo se preselili, krevet smo zarotirali i spavamo poprijeko, tako da podnožje i uzglavlje služe kao ogradice, a iza glave do zida smo stavili spužvu. Zadnja strana nije osigurana, jer je naučio spuznuti potrbuške, inače bih tamo ostavila kindić.

llella's Avatar

prvo sam je okruživala jastucima, ali već neko vrijeme nema nikakve koristi.
    pala je jednom po noći, a od onda pazi i dođe do kraja pa zove mene, ali problem mi je i dalje po noći, spava jako nemirno, ovu noć sam je ulovila u zadnji tren, okrenula se skroz naopačke, i onda na trbuhu dogmizala do podnožja kinderbeta koji je spojen sa našim krevetom, i zamalo pala na glavu s našeg kreveta.
    ali sam na tu stranu od prvog pada nabacala one jastuke s kojima smo je prvo okruživali, pa ako padne past će bar na mekano

pcelica's Avatar

Vidim da nas muče iste brige.
    Meni je Filip neki dan pao. Sada je u fazi kada počinje puzati, pa mu jastuci ne predstavljaju neku veliku prepreku. Zato sam spojila krevetić sa krevetom, da ga zaštiti od padova, iako spava isključivo u krevetu. Uvijek ga ostavim na toj strani kreveta i nadam se da neće krenuti na drugu stranu.

i mi imamamo taj problem tako da smo krevet pomakli do zida a na drugu stranu stavim deke i jastuk i jos pomaknem kinderbet tako da do sada nije pala

samaritanka's Avatar

Kako je ovo super pročitati...čovječe... da mi je vas tek vidjeti po hotelskim sobama...sve bi prštilo od ideja...

icyoh's Avatar

L je na bračnom krevetu isključivo kad je netko s njim - iako je neki dan prešao preko mene i skoro pao na nos, uhvatila sam ga u zadnji tren.
    S kreveta je padao 3,4 puta - nakon prvog pada smo oko svih nezagrađenih strana kreveta poslagali jastuke po podu.

Iako je sad već počeo kužiti da će pasti ako se previše nagne.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by petarpan
    Luka nikad nije zviznuo sa kreveta...prvo je bio "ograđen" jastukom za dojenje,a kasnije tim istim jastukom, samo što smo ga smještali uza zid,daleko od ruba kreveta...
    Da ti budem skroz iskrena, nisam baš nešto bila u strahu za njegov pad, pa sam bila sasvim ležerna i zadovoljna tim jastukom za dojenje.
    ista stvar.
    dok se nije micala- nije bilo nicega oko nje.
    kad se pocela rotirati zagradila bi je jastucima, poplunima...
    kad je pocela pozati, 2 strane su imale fizcku blokadu- uzglavlje i bocna strana, a jedno vrijeme sam dofurala i kinderbet kao ogradu.
    onda sam kupila u kiki ogradicu tako da je jedno mogla dolje kod nogu.
    znala je da se dolje ne silazi pa nije ni pokusavala.
    kad je prohodala, onako, kao "velika" ostavljala sam joj slobodan prostor kod nogu tako da moze sisi kad se probudi.

jedin put kad je pala bilo je to ovo ljeto, sa skoro 2,5 godine, nekako se zarotirala i pala izmedju mene i MMa kod nogu...na plocice.
    bilo joj je tjesno, spavala nemirno i eto vraga.
    od tada je presla na svoj krevet, spuzva na podu.
    i znala sam ju naci na sred sobe jer nije znala gdje su granice.

sada spava u svom krevetu, zna di je granca i ne pada.

eto, odiseja

Honey's Avatar

Nama je kinderbet uz zid, do njega bračni krevet. Bubnula je sa 6 mjeseci s kreveta, preskočila jastuke i na pod (ona ne plače ni ne zove kad se probudi, samo ide i smije se)
    Onda sam ju stavljala u kinderbet, stranica do bračnog kreveta spuštena na nekih 25-30 cm visine. Onda se frajerica popela preko toga (počela se dizati na nogice sa 6 mj), otpuzala preko kreveta i opet na pod :shock: Imala krasticu na nosu
    Od sad je u Alcatrazu, ogradica dignuta do visine njenih ramena kad stoji, na krevetu još jastuka, na podu za svaki slučaj isto jastuk.

Majuška's Avatar

Mi smo kupili zaštitne mrežaste ogradice za one strane koje su nezaštićene i to ok funkcionira od njegovih 5 mj na dalje. mislim, sad više nemam brige kad sam spava na bračnom. sa nepunih 9 mjeseci je skužio visinu i sad samo dođe do ogradica i baca stvari preko Kad se probudi samo sjedi uz rub i kad dođe k sebi zove me.
    a prije toga je pao preko ogradice jednom

Freyja's Avatar

Moj je maleni pao tri puta s kreveta, a jednom sam ga u zadnji tren spasila da ne padne iz kinderbeta, iako sam ga stavila na najnižu razinu. Ivan je bio toliko živ i znatiželjan (još uvijek je, ali ima 3,5 godine pa mu se takve nezgode više ne događaju) da ga nikakve prepreke koje bih postavila nisu mogle zaustaviti. Srećom, prošlo je bez većih ozljeda jer je padao na mekano. Sada maleni spava s tatom u spavaćoj sobi, a ja sam s curkom od mjesec i pol u dječjoj sobi, ali NA PODU, tj. madrac je na podu i super nam je. Naime, uskoro selimo pa smo namještaj iz Ivanove sobe već preselili, a ovo nam je bilo za prvu ruku. Budući da ćemo imati jednu sobu koju nećemo odmah namještati, u nju ću staviti madrac na pod (podložili smo ga onim mekanim kockama, a dio za glavu povisili, nisam ni znala da spavanje na podu može biti tako udobno) i problem riješen. Ako i padne (koja nemajka), past će na mekano , ali je nisko i neće se moći lupiti. Tako planiram sljedeće dvije godine. Vidjet ćemo. Tako i tako spava sa mnom, stalno je na cici, ne stavljam je u kinderbet i za mene je ovo super rješenje. Iako ću je i dalje ograđivati, ali kad počnu puzati...

Default Ograda za krevet

Molila bih informaciju - gdje se može kupiti podesiva ograda za bračni krevet, koja bi spriječila bebu od padova.
    Hvala,

Brunda's Avatar

Ne znam za podesivu ali onih običnih sam vidjela u TL i Baby Media shopu.
    Mi je na kraju nismo uzeli jer imaju peširoke zglobove pa ne stane između madraca i okvira kreveta :/
    Leon je do sada 3 puta zveknuo ali na madrac od kreveta ladice. Sada kuži da može pasti i kad dođe do ruba se sjedne ali još uvijek ne kuži da dok on sjedne guza taman može prevagnuti a on pasti. A i kad se tek probudi ide poluotvorenih očiju k'o muha bez glave prema ponoru.

kahna's Avatar

Default Re: Ograda za krevet

Quote Originally Posted by Nikolina-Zagreb
    Molila bih informaciju - gdje se može kupiti podesiva ograda za bračni krevet, koja bi spriječila bebu od padova.
    Hvala,
    Nije podesiva, al je ogradica
    http://www.media-commerce.com.hr/pro...id1=66&id2=544