Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: projekti

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno projekti

jel ima jos klinaca koji imaju projekte.

danas sam se sokirala da njen projekt - dinosauri nama u kuci vec traje 3 godine. projekt je edukativni - moramo biti up to top s najnovijim spoznajama i iskopavanjima, imamo sve moguce knjige o dinosaurima(vrlo kriticki ih proucava i zna sve podatke), imala je veliku zelju upoznati paleontologa (razgovor je bio na nivou 8) ), isli smo vaditi otiske i proucavati ih, nasla si je takve iste prijatelje,

u istrazivanju nije banalna - ne zanimaju je crtici (odnosno vrlo kratko pa je onda ljute nelogicnosti), voli vise dokumentarce, ne igra se bas s figuricama dingica, ona uci...uci..uci...i kad ja pomislim - sad je kraj, evo nje opet i tako 3 god.
    zelja joj je postati paleontologinja, zna na koji faks mora ici i kaze ona danas - L. ce biti teta u vrticu, a ja cu biti paleont. i onda cemo mi zajedno djeci objasniti kako su D. fantasticni

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: projekti

antunov projekt je isti taj, traje negdje od kad je imao 2 godine, mislim da smo tad kupili prvu knjigu o dinosaurima.
    u zadnjih godinu dana mozda cak vise brije na zmajeve i druga fantasticna bica, ali ni dinosaure ne zaboravlja.
    Citiraj flower prvotno napisa
    imala je veliku zelju upoznati paleontologa (razgovor je bio na nivou 8)
    gdje ste iskopali paleontologa?
    zelja joj je postati paleontologinja, zna na koji faks mora ici
    to ja ne znam - na koji?
    doduse, antun nema planove za buducnost, jer uopce ne zeli odrasti...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da sam vec par puta lamentirala na tu (i slicne) temu, al moram opet

moja djeca nemaju nikakvih trajnih (ni polutrajnih ni dugotrajnih ) zanimacija ni projekata

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:shock: Zadivljena sam.

Moja ima projekt "želim-sve-ružičasto"... već godinama...

Flower, kako je to počelo kod vas? Tko joj je dao početni impuls?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

paleontologa ima na geoloskom smjeru PMF-a, imali smo cast provesti jedan dan s jednim mladim paleontologom i uciti o dinosaurima u Istri (bili smo na Brijunima i u Solarisu - tamo su tragovi jako dobri).

prvi impuls je bila ona knjizica s figuricama iz Skrinjice, ne znam sad kako se zove - to je u biti katalog igracaka i onda se od svega moguceg nalijepila na dinosaure, ali ne usmislu - kupi mi figuru (to je za princeze, konje, vitezove...) nego bas - idem uciti...

zmajevi su joj bili onako fora ali nema dokaza za njihovo postojanje

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ben je jedno tri godine bio opcinjen dinosaurima, ko mali je nanasao onu najvecu enciklopediju koja je jadna sad vec u komadima.

U toj fazi interes je bio samo sa tematikom dinosaura od knjiga do figurica.
    Najvise su ga zanimali dokumentarci i od njih najjaci je bio jedan bbc serijal.

Bilo je iskapanja i slaganja kostura...

Sjecam se kad je bio tri godine taman je bila izlozba dinosaura na velesajmu, na platnu je bio prikazan neki dokumentarac koji smo gledali i cuje on drugog deckica (njegovih godina) kako prolazi i prica vidi tata tiranosaur, a B se okrene i objasnjava decku kako to nije t-rex nego alosaur.
    I sad mali njemu da nije i decki se full zaozbiljno krenuli raspravljati...mozete zamisliti scenu :LOL

I ove godine je upoznao svijet star warsa preko lego igrice i tu je krenula nova avantura

Što je republika, zasto jedi, otkud klonovi...fasciniran je tim svijetom.

Meni je neki puta jako tesko pratiti temu jer on bi mogao satima raspravljati tome, a ja se pogubim nakon trece recenice.

Glavni pozdrav je neka slila bude s tobom, a kad netko napravi nesto sto nije po "pravililama" odmah taj klizi na tamnu stranu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U prvi mah nisam shvaćala što se podrazumijeva pod projektom, ali sad mislim da kužim.
    To je ono što se kod nas zove Sunčev sustav - širi naziv: planeti, asteroidi, meteori i kometi (zvijezde još nisu došle na red). Traje od ljetos, dakle, nije tako dugo u usporedbi s vama koji imate nešto stariju djecu, ali je zanimacija vrlo, vrlo intenzivna.
    (već je i u vrtiću izjavio da će biti astronom)
    Na sreću, tata je fizičar koji se i sam voli igrati takvim stvarima. Instalirao mu je na kompjutor neku simulaciju vrtnje planeta i ostalih nebeskih tijela, i to se svaki dan vrti, prate se putanje, printaju slike...
    Navečer obavezno kroz prozor gledaju Jupiter (ljetos se lijepo mogao vidjeti na južnoj strani), ponekad ulove i Veneru. Čekamo da nam se ukažu i ostali planeti.
    Taj program, par enciklopedija i dječja karta Sunčevog sustava, najinteresantnije su mu igračke u zadnje vrijeme. Razmišljali smo i o posjeti Zg planetariju, iako znam da nije preporučljivo za djecu mlađu od 7 godina, ali možda ipak (poznajemo voditelja Planetarija, pa možda iskoristimo žnoru )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo prijavljujemo jos jednog Star Wars fana (moj mladji sin se time bavi isto vec godinama)... Doduse, mi nismo imali lego komplet, nego prave easy click modele svemirskih brodova, a unutra Darth Vader, Obi Wan Kenobi itd.

Dijete je od ujaka dobilo i dvd s jednim filmom (ostale ima tata na klasicnim starinskim video kazetama) ali to gleda iskljucivo uz nas nadzor. Ja nisam osobiti ljubitelj toga, ali sam silom prilika morala nauciti i tko je princeza Leia, i tko je Yoda i tko je Darth Maul... da ne nabrajam!

Doma imamo masku Dartha Vadera (tatina stara carapasta kapa) a ja sam morala napraviti plast od crne podstave. A sve je krenulo tako da sam ja prije par godina ZABUNOM nabavila crveni svjetlosni mac, a ne plavi. Dijete me uredno iskritiziralo da takve maceve imaju samo zlocesti, a dobri imaju plave ili zelene.... No, sad vise nije u fazi da mora glumiti samo dobre junake (a i nisu svi crno-bijeli).

"Projekt" isto ima uspone i padove (npr. s vremenom interes popusti, pa se opet vrati itd...) Cak sam posudila knjigu iz knjiznice i citali smo neke dijelove. Nema tome kraja...

------------ ------------ ------------

Stariji sin pak ima od svoje prve godine projekt "kabeli i struja" i to ga ne pusta. Sada ih ima 40-tak (produzni kabeli svih vrsta, stari telefon, stari radiJo, stari dvd, stara linija koja jos radi ali je riknul dvd player, stari toster.... nema tome kraja). Ima jos i hrpu razvodnika, trofazni utikac s kabelom i uticnicom... ne znam ni ja vise, odavno sam prestala zbrajati.

I to stoji u donjem dijelu tatinog ormara s vjesalicama. Moram li opisivati kako to izgleda? Najbliza usporedba bila bi "zmijsko gnijezdo"! Ali dijete je dobro u tome i inace.... Kad je moj tata napokon nabavio dvd player ovog ljeta, probao ga je ukljuciti, ali nije radilo... Dijete se zavuklo iza televizora i kaze "Cuj, tu ti je ispao scart kabel, zato ti ne radi! ...." Tatin sin!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zmajevi su joj bili onako fora ali nema dokaza za njihovo postojanje
    cak ni u zmajologiji?

znas da je ivar projektni tip, skoro pa od rodjenja.
    nedavno je rekao: nije mi uopce jasno kako sam ja tako puno mogao znati o dinosaurima kad sam bio mali i onda tako puno zaboraviti

istovremeno ima uvijek nekoliko projekata, jedan visegodisnji, a drugi su nekolikomjesecni.

visemjesecni su mu bili npr kemijski pokusi, madjionicarski pokusi, traju pa ga prodje (eno je nekoj civilizaciji prepustio da se razvije u epruvetama jer ga je proslo)

zadnji visegodisnji je povijest. prvo je bila, a sto drugo nego povijest egipta, grcke i rima ali se to dosad prosirilo na sve civilizacije i vremena.
    krenulo je s mitologijom, ali sad zna koliko zna valjda i srednjoskolac, a i takve knjige cita (ne srednjoskolac klasicar :LOL: ), zna ne samo hrpu podataka, nego, sto me vise fascinira, pohvatao je relacije.
    vec neko vrijeme zbog te svoje strasti me ganja da ga upisem na latinski i grcki, ali odgodila sam to za 5. razred. a i ne znam gdje bi :/.

mm je isto kao dijete bio fasciniran svime, a i vidim ovdje da su im svima podrucja opsesija otprilike ista, tj ivar ih je sva ta prosao.

tanja, u planetarij mozes s andrejom, bar koliko ga ja poznam. ivar je isto isao dosta rano, i svaki put kad je bio, bio je miran ko bubica (ali ja na iglama)

ja nikad nisam bila takva, valjda sam bila previse plitke paznje necem se toliko posvetiti. ili su ovo neki znakovi OCD-a koje ja namjerno ignoriram. ali i podrzavam :/

kako je sve to naucio? knjige i tv, svi moguci dokumentarci na hrvatskom i engleskom, te kompjuterske igre i internet.

kad odraste bit ce policajac.
    koji puno zna.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

policajac 8)

ni u zmajologiji, oni su ono vise u temi izmisljenih bica, a ovo je ono sto zna da postoji.

za korelacije mi je bilo izvrsno kad je citala egipatsku mitologiju (to je onako usput zanimljivo ali ne ulazi tako duboko u temu) rekla da su Izida i Hator boginje Roda, jedna je majka, druga dojilja, ako me sjecanje nije napustilo

ivka, kako je polazak u skolu utjecao na tu strast za ucenjem, mene to zadnje vrijeme plasi - hoce li se to nastaviti ili ce pod utjecajem skole stati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, zasto proslo, cak se intenziviralo.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pokemoni, moji znaju sve o pokemonima, kako se zovu, koja vrsta, koji napadi, i tako vec godinamma, znanost se vec prenosi s koljena na koljeno....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imali smo i mi dinosaure, pa vitezove, zmajeve, Egipat, tijelo, svemir, brojeve, teologiju, kemiju... Trenutno je sav u jezičnim i financijskim sustavima, te u svijetu Harryja Pottera. I studiozno je prionuo uz klarinet.

B. ima jedan glavni projekt: moja obitelj, odnosi i veze.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Ben je jedno tri godine bio opcinjen dinosaurima, ko mali je nanasao onu najvecu enciklopediju koja je jadna sad vec u komadima.

U toj fazi interes je bio samo sa tematikom dinosaura od knjiga do figurica.
    Najvise su ga zanimali dokumentarci i od njih najjaci je bio jedan bbc serijal.

Bilo je iskapanja i slaganja kostura...

Sjecam se kad je bio tri godine taman je bila izlozba dinosaura na velesajmu, na platnu je bio prikazan neki dokumentarac koji smo gledali i cuje on drugog deckica (njegovih godina) kako prolazi i prica vidi tata tiranosaur, a B se okrene i objasnjava decku kako to nije t-rex nego alosaur.
    I sad mali njemu da nije i decki se full zaozbiljno krenuli raspravljati...mozete zamisliti scenu :LOL

I ove godine je upoznao svijet star warsa preko lego igrice i tu je krenula nova avantura

Što je republika, zasto jedi, otkud klonovi...fasciniran je tim svijetom.

Meni je neki puta jako tesko pratiti temu jer on bi mogao satima raspravljati tome, a ja se pogubim nakon trece recenice.

Glavni pozdrav je neka slila bude s tobom, a kad netko napravi nesto sto nije po "pravililama" odmah taj klizi na tamnu stranu.
    postat će Ferovac-uf.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Inače, blago Vama, ja sam ODUŠEVLJENA!!MOje dijete ima projekt ninja kornjače :/
    Jedino da ga poučim o pravim ninjama-to je zanimljivo.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nista je nije toliko dugo drzalo koliko vi pisete.
    Zanima je milijun stvari i s milijun stvari se odusevljava, ali nicim nije bas toliko duboko okupirana.

A kad odraste, kaze da ce biti primalja za zivotinje.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj sin otkad je svjestan sebe okupiran je dinosaurima i ribama. Imamo dosta knjiga, sve je proučio i znanje mu je zavidno. Svaki dan se sjeti uzeti onaj komplet knjiga Jadranske ribe, školjke... pa traži što ga zanima, onda objašnjava ocu koji je ribar kako se koja točno i stručno zove, po mogućnosti latinski naziv, koliko može narasti isl. Najmanji je isto zainteresiran za ribe pa i on traži brata da mu čita te knjige i objašnjava. Kćer je više tip za šljokice i štiklice

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Zanima je milijun stvari i s milijun stvari se odusevljava, ali nicim nije bas toliko duboko okupirana.
    Od svega pomalo.
    Da je pitate ispričala bi najosnovnije o dinosaurima, kako se grade piramide, planetima i zvijezdama, vilama, gusarima, zmajevima, ali i kako se zovu Winxice, koja je glazba iz Barbi Orašara a koja iz Barbi Labuđeg jezera.

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prijavljujem još jednog ljubitelja dinosaura
    ... a ta ljubav traje li traje...
    Puna nam je kuća dinosaura svih vrsta, boja i oblika, imamo slikovnice, enciklopedije (pola onog o evoluciji i prahistorijskim životinjama nisam znala a i sad kad sam pročitala, počinjem naginjati teoriji kreacionizma )

Pomalo ih počinje 'stručno' zvati, mada su još uvijek 'oštrozubi', 'patkokljuni', 'dugovrati', 'tuporepi', 'letači' ... kao u Maloj Šapi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi imamo projekt ptice
    omiljeni film R. Atenbourg Sve o pticama

traje već skoro 2 godine

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je fascinantno koliko toga mozemo i mi nauciti s njima

ivka, ja se bojim da ce uz skolsko - moras- uciti, zaboraviti na ovo - zelim- uciti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni je fascinantno koliko toga mozemo i mi nauciti s njima

ivka, ja se bojim da ce uz skolsko - moras- uciti, zaboraviti na ovo - zelim- uciti.
    Neće zaboraviti, ali će radost učenja djelomično splasnuti i kanalizirati se u školske tračnice, nažalost! M. još u nekim predmetima, ovisno o učiteljici/učitelju ili svom posebnom interesu, uspijeva održati oduševljenje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    :shock: Zadivljena sam.

Pa znaš što: moja gleda te glupave časopise po kioscima i znam da sad hoće Barbie sam ojer se dobiju tri prstena i onda ga baci. U biti, još i bolje. No, neću ga kupiti. Ima drugih

No ima dana kad je (a to je trenutno) okupirana ovime:
    Citiraj tanja_b prvotno napisa
    To je ono što se kod nas zove Sunčev sustav - širi naziv: planeti, asteroidi, meteori i kometi (zvijezde još nisu došle na red). Traje od ljetos, dakle, nije tako dugo u usporedbi s vama koji imate nešto stariju djecu, ali je zanimacija vrlo, vrlo intenzivna.
    Neki dan je izrezala puno slika iz nekog starog Drva znanja i lijepila po nekim svojim papirima. Ja u biti, dosta slabo to sve poznajem ... pa guglam
    Ima i nekih crteža planeta.

prvi impuls je bila ona knjizica s figuricama iz Skrinjice, ne znam sad kako se zove
    Scheich?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je to ta.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja nije ustrajna. sve joj brzo dosadi. uopće nije studiozan tip. lepršava je i površna. ne mogu se sjetiti nečaga što ju je uspjelo zaokupiti na duže staze. u njenom ponašanju dobrim dijelom prepoznajem sebe.
    pitam se da li je taj poriv za proučavanjem nasljedan, odnosno projekcija našeg ponašanja na djecu?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    isto ovako.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i mi se prijavljujemo u grupu obožavatelja dinosaura.
    T. ta manija drži već četiri godine.
    imao sve, od figura- samo vjerodostojne, doenciklopedija dvda s dokumentarcima, kopamo kosti svako toliko, vrata od sobe nam krasi ogromi poster sa dvadesetak vrsta...

i on želi biti paleontolog... ja sam mislila da kod nas nema tog studija dal je to samo kolegij na geologiji(-grafiji, -deziji...) ili postoji baš stručni studij?

U zadnje vrijeme je zanimanje proširio na zmajeve, malo i na mitologiju (pod mojim utjecajem,a možda zavoli i povijest), a svemir mu je super kad je posebno inspiriran....

J. je premali za projekt, ali je za sad opsjednut autima, vidjet ćemo koliko će to trajat...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    tanja, u planetarij mozes s andrejom, bar koliko ga ja poznam. ivar je isto isao dosta rano, i svaki put kad je bio, bio je miran ko bubica (ali ja na iglama)
    Pa, mislim da nam je došlo vrijeme i za to. Danas, po povratku kući, dočekao me zid u dnevnoj sobi oblijepljen crtežima planeta i asteroida, ugašeno svjetlo, a Andrej je s baterijom svijetlio po crtežima na zidu i objašnjavao pravila ponašanja u "njegovom planetariju"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za korelacije mi je bilo izvrsno kad je citala egipatsku mitologiju (to je onako usput zanimljivo ali ne ulazi tako duboko u temu) rekla da su Izida i Hator boginje Roda, jedna je majka, druga dojilja, ako me sjecanje nije napustilo
    danas ivar i ja gledamo oko sokolovo, i idu prvi kadrovi, javljaju se jedan pilot drugom: thor, javi se, loki javi se, a ivar mi sapce: thor i loki, norveska, ako ce biti treci, glavni, zvat ce se odin.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •