za bilo što?
kod mene je ovako:
Sin od jedne moje prijateljice (prvaš) optužio je Iv i još trojicu njegovih prijatelja (drugaša) da su ga premlatili - dakle, da su ga trojica držala a jedan tukao po leđima...
ja i mama od J smo najbolje prijateljice tako da smo odmah pokupili našu trojicu drugaša (četvrtog nismo jer dijete ima određenih razvojnih teškoća i boji se nepoznate okoline) i odveli ga tom prvašu kući... svi smo sjeli za stol i dugo razgovarali - naši su priznali navlačenje za majice (to im dođe kao neka njihova igra na lovice - vatala) ali su ustvrdili da prvaš laže... na kraju je to i on sam priznao...
onda smo otišli u školu, do prvaševe učiteljice koja je rekla da ona tako nešto nije primjetila i da nije bilo ništa van uobičajenih glupiranja kojima se bave tijekom odmora... obećala je danas ispitati svoje učenike i obavijestiti nas o rezultatima ispitivanja...
ja sam sigurna da ova drugaška četvorka nije u stanju nikog premlatiti na opisani način jer Iv i J poznam u dušu, A je isto često kod mene i nisam primjetila nasilne porive ni kod njega, a B je zbog svog zdravstvenog stanja toliko povučen da ne može svakoga pogledati al troke premlatiti...
ovo me jako povrijedilo - prvo jer prvaševa mama pozna svu tu djecu i zna da nisu nasilni,
drugo jer iz ovakvih priča se može razviti puno veći problem (kao lani kada je jednom isto tako krivo optuženom dječaku došao czss na kuću jer je netko drugi gurnuo neku djevojčicu i ona je udarila glavom o pod)...
i šta sad... malome ovo nisu prve laži, ali mama uvijek njemu vjeruje i zbog toga smo već imali rasprava s njom (kao njene prijateljice).. na kraju će samo ona ostati razočarana i nitko drugi jer odgaja klinca kojem sve prolazi.... lako joj je dok smo mi u pitanju ali on je mogao bilo koga tako optužiti i pitanje je kako bi neki drugi roditelj reagirao na to...
odlučila sam da ako i učiteljice potvrde nevinost drugaša, reći joj da će slijedeći takav ispad povući za sobom konkretnije posljedice odnosno zabranu druženja moje djece s njenom... po bilo koju cijenu...
to sada stvarno jesu dječja posla, ali sutra to više neće biti dječja posla![]()