Nije potrebno da majka svaki put kad izdoji mlijeko koristi posebnu posudu za spremanje, ukoliko je prethodno izdojeno mlijeko spremljeno na temperaturi između 0 i 15st.C. Ukoliko je prethodno izdojeno mlijeko spremljeno na toj temperaturi, majka može izdojiti mlijeko direktno u bočicu s prethodno izdojenim mlijekom i tako činiti slijedećih maksimalno 24 sata od prvog izdajanja. Ukoliko se mlijeko čuva na temperaturi od 19-22st.C onda ukupno vrijeme čuvanja ne smije prijeći 10 sati od prvog izdajanja. Ukoliko se mlijeko čuva na temperaturi od 25st.C, ukupno vrijeme čuvanja ne smije prijeći 6 sati od vremena prvog izdajanja.
Ukoliko je ranije izdojeno mlijeko zamrznuto, svježe izdojeno mlijeko može mu se dodati ukoliko se prvo ohladi i ukoliko ga ima u manjoj količini od ranije zamrznutog. Nakon izdajanja, majka bi trebala svježe izdojeno mlijeko pola sata hladiti pa ga tek onda dodati zamrznutom mlijeku kako ne bi došlo do otapanja gornjeg sloja (majčino mlijeko ne smije se odmrzavati pa ponovno zamrzavati).
izvor: LLLI