Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: (Ne)testiranje na životinjama

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno (Ne)testiranje na životinjama

Nije za pozelenit, ali bi po nekom principu spadalo na ovaj podforum.

Na stranicama prijatelja životinja naišla sam na liste proizvođača koji (ne)testiraju svoje proizvode na životinjama.
    Crna lista je puno dulja i jasnija od bijele.
    Zna li netko jesu li DM-ovi proizvodi testirani na životinjama?
    Jal netko razmišlja u tom smjeru?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Već nekoliko godina ne kupujem proizvode koji se testiraju na životinjama. I tako bojkotiram sve velike tvrtke tipa P&G, Henkel, L'Oreal i sve kaj se reklamira. Mislim da je svojedobno bila i akcija sa DM-om i da su baš naglašavali da ti proizvodi nisu testirani na životinjama.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Već nekoliko godina ne kupujem proizvode koji se testiraju na životinjama. I tako bojkotiram sve velike tvrtke tipa P&G, Henkel, L'Oreal i sve kaj se reklamira. Mislim da je svojedobno bila i akcija sa DM-om i da su baš naglašavali da ti proizvodi nisu testirani na životinjama.
    Nisam pratila, al bi mi bilo drago jer imaju dobre proizvode.
    Ja sam jednom davno pokušala pratit listu, nije išlo baš zbog toga što su najbolji ili možda da kažem njreklamiraniji :/ proizvodi na crnoj listi.
    Sad opet imam želju. Samo bi volila da mi netko nadopuni tu bijelu listu. Ako je DM mu igri - super. A šta je sa kontaktnim lećama, (B&L su crni, nema bijele altermativa), kupke za djecu, ulošci?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dm ne testira na zivotinjama.

Balea, Alverde, Denkmit, itd... su sigurni. Jedan od glavnih razloga zasto biram njih, a ne nesto drugo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sto se ulozaka tice, tu sam i dalje kriva - koristim Libresse jer im dostojnu zamjenu jos nisam nasla (to su jedini ulosci na koje nemam neku alergijsku ili slicnu reakciju). S platnenima, tj. idejom o istima, se jos nisam dogovorila.

Jedini deterdzent za sudje koji mi ne pojede ruke (kvragu i alergicari, heh) je Pur (kamilica ili onaj zeleni), a skida mascobu cak i u hladnoj vodi, tako da sam i tu jos uvijek grozna.

I cetkicu za zube... nikako da se skinem s Aquafresha.

Sve ostalo je s popisa onih koji ne testiraju na zivotinjama i koji se barem trude biti ekoloski nastrojeni.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja već godinama ne kupujem proizvode koji su testirani na životinjicama. Za sve se nađe zamjena. Ispočetka sam se malo gubila u toj masi raznih imena, ali sada znam liste napamet. DM inače prijatelji životinja drže na sivoj listi, što bi značilo, "kupujete na vlastitu odgovornost". Na sivoj listi su proizvođači koji ili nabavljaju sirovine sumnjivog porijekla ili se nisu u potpunosti izjasnili o testiranju.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

M.a.r.t.a., hvala na ovom linku. Svojevremeno sam na proizvodima tražila malog bijelog zeku (za one koji ne znaju - oznaka da proizvod nije testiran na životinjama), ali nisam ustrajala jer je,nažalost, ovih drugih puno više. Isprintat ću si listu da imam šalabahter prije shoppinga.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znam otprilike koji su cruelty-free i njih koristim.
    Čak imam i bedž "No vivisection in my name"
    Onima koji misle da pretjerujem uvijek predložim na pogledaju makar litereturu na netu o vivisekciji ili neki video. To je najjednostavniji način za "pokazati" koliko su neke firme prljave.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni onda nista ne bi preostalo za npr. pranje robe kad bi isla po ovoj listi. A vidim da su tu Lush i Weleda dok sam ja nedavno vidjela na Greenpeace stranicama da oni i nisu tako ok. Bas Lush sam nedavno spominjala.....Hocu reci, to sto firma mozda ne testira proizvode na zivotinjama, jos uvijek ne znaci da su im proizvodi vrijedni kupovanja.
    Pa kad onda stavim na vagu ili koristiti proizvod firme koja mozda testira na zivotinjama, ali ima proizvod bolji od nekog s ove bijele liste......sad ce marta reci da sam opet zabrijala.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Meni onda nista ne bi preostalo za npr. pranje robe kad bi isla po ovoj listi. A vidim da su tu Lush i Weleda dok sam ja nedavno vidjela na Greenpeace stranicama da oni i nisu tako ok. Bas Lush sam nedavno spominjala.....Hocu reci, to sto firma mozda ne testira proizvode na zivotinjama, jos uvijek ne znaci da su im proizvodi vrijedni kupovanja.
    Pa kad onda stavim na vagu ili koristiti proizvod firme koja mozda testira na zivotinjama, ali ima proizvod bolji od nekog s ove bijele liste......sad ce marta reci da sam opet zabrijala.
    Meni su Faks i Ornel skroz o.k.,često sam ih koristila i prije spoznaje bijele liste.

Ako su i DM-ovi proizvodi "bijeli" tada sam stvarno riješila problem sa odabirom proizvoda za čišćenje.

Brinu me ulošci, baby kupkice, tekućine za leće tako da bi mi ideje dobro došle.

Vjerujem da se u moru raznih proizvođača ipak može prepoznati kvalitetan i pristupačan "bijeli"proizvod.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Za leće ne znam, ali kupkice za djecu i dječji Babylove proizvodi su meni baš OK. Uloške i tampone također koristim DM-ove (Jessa) i OK su. Ali prije nije bilo SIVE liste, a sad vidim da su DM-ovi proizvodi na sivoj listi, pa sam zdvojna...

Imam par parfema koji su mi dragi i pri kraju su, ali su na crnoj listi... tako da si ih nikako ne mogu ponovo kupiti. Kad samo pomislim da su nekoj jadnoj životinjici to ukapavali u oči ili tko zna šta da provedu testiranja... zgrozim se i nemam volju to podržati. Nastojim živjeti što s(a)vjesnije pa se držim crne-bijele liste.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni su problem preparativna kozmetika i zaštitne kreme za sunce.

ono za što sam mukotrpnim (kontaktni dermatitis) i skupim (hiperpigmentacija) ispobavanjem doznala da mi paše je na crnoj listi.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ulošci: veo (lola ribar, nema ih na listi) - to su prvi ulošci koji mi ne naprave nikaku reakciju
    baby kupke: kupila sam bočicu ovoga kad se M. rodila i još imam 3/4 bočice. koristim samo u rijetkim prilikama (inače koristim samo vodu). s bijele liste je. :D

zgriješim ponekad sa zubnom pastom s crne liste

za veš koristim frosch, koji je na sivoj listi :/

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Što se tiče kupki za djecu, Babylove nam odgovara. Zadnji put sam kupila u Konzumu kupku, njihova robna marka, za neku siću kuna, a proizvodi Afrodita koja je na bijeloj listi. Nama odgovara, ali moji klinci nemaju nikakvih problema s kožom, pa nam je skoro sve ok.
    Zirodent i Faks od Saponie su mi odlični.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Zirodent i Faks od Saponie su mi odlični.
    Naravno, ne za kupanje klinaca

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

puntica, a gdje si našla olivelu za bebe?
    imala sam par puta njihov tekući sapun, ali liniju za bebe nisam primjetila.
    ako su na bijeloj listi prelazim na to.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da li pojedinci koji bojkotiraju proizvođače s crne liste, to čine u svim segmentima? znači, ne samo kozmetika, prehrana, već i lijekovi?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam ni čitala popis, mirnija sam kad ne znam. Samo se uzrujam kad razmišljam o tome, a i sigurna sam da skoro svi proizvođači imaju "putra na glavi"

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ni ja ne kupujem proizvode testirane na zivotinjama, a inace sam aktivistica PZ i obozavam svoja 2 cupava stvora i ne mogu kupiti nista sto je testirano jer sam gledala slike tih jadnih zivotinja pa to je prestrasno!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •