8g + 2mj = 135 cm i 34 kg, isto je izjelica samo bi jela,ali ne dozvoljavam joj da se prejeda tj.znam koliko joj je dosta i prekidamo svaki razgovor.
tj.kažem joj nek si pojede kakvu voćku il popije jogurt ako je baš toliko gladna![]()
Dečko 8 i pol godina, 29 kg i 134 cm.
evo vagali se danas i mjerili visko je 134 i ima 37,7kg
Moja srećica ima 8 godina,135 cm 33 kg!
140 cm, a kila skoro 30. Mršav
evo nas nakon nekog vremena kile idu gore
visinu ne znam ali je preko 135 i ima 44,7kg.
stalno se borimo sa jelom, jeo bi stalno.
pokušavamo mu kontrolirati kolčine i stalno je prpirka i svađa on bi još nije se najeo.
Ali ok onda prestane.
uglavnom jede oko 17h i onda poslije jede voće
odnosno on bi jeo i prije spavanja ali mu kažemo da uzme voće.
Kruh ne jede previše samo sa sendvićima,sa čušpajzima, krumpirom tjestom ne jede kruh.
Da slatko e to voli i to baš čokoladu ali i to doziramo.
Sokove isto izbjegavamo uglavnom ako popije jednu čašu dnevno
domy, moj sin je sklon gomilanju kila (sad ima 7 godina, 132 cm i 34 kile, kilaža već neko vrijeme stagnira), ali dobio je cca 2-2,5 kg u godinu dana (s tim da je dosta krupne građe, nije debeo , reče sportski dr "ko od stijene odvaljen"). Po tvom postu iz 2012, tvoj dečko je dobio 7 kg, meni se to čini jako puno. Ide li na kakav sport? Možda ne bi bilo loše da se konzulitraš s dječjim endokrinologom, jer ovim tempom do puberteta bi mogli imati dosta veliki problem.
domy, slažem se s martinomP, to je malo više od pola kg na mjesec. Puno previše.
BC 8 god i 3 mjeseca
128cm i 29 kg
osobno mi se cini debeljsukast ali je trenutno u fazi sirim se, valdja ce doci i faza duzim se, jer je uvijek bio glista. traperice koje su mu kupljene u 5 mjesecu mu ne idu vise na nogu (ali model je ultra skinny). cak ima i obrascice koje je izgubio valjda s godinu dana
Posljednje uređivanje od spajalica : 22.10.2013. at 09:48
Hm, D. će za manje od mjesec dana napuniti 9 godina. Visok je 151 cm, ima 43 kg i mi ga smatramo debljim nego što bi trebao biti. Ne po kilima, nego po izgledu. Možda pretjerujemo?
tako je i ja to stalno govorim i MM-u i njemu.
Uvijek je on bio onako kako ti kažeš jači i kao od stjene odvaljen, ali sad je nabacio i salo
ide dva puta tjedno, ide na plivanje i na nogomet.
Ali kaj je najgore ja sam mislila sad po ljeti fakat jesu po vani i trče ali svejedno kile idu gore
fakat su vam veliki klinci :D moj će za koji dan 10 godina, visok je 138 i ima 31 kilu. štio se tiče prblema s prehranom, mislim da je ponekad dovoljno samo ne jesti čokoladice i sokove između obroka, iako kad su klinci skloni debljanju...možda ni to ne pomaže
Moj je 3 mjeseca mlađi od tvoga, 142 cm i 35 kg. To je sličan omjer kao tvoj. Meni se moj nimalo ne čini debeo jer nema sala, vrlo je čvrst i uvijek mu hlače koje mu pašu po visini moram nategnuti do barem pete rupe u laštiku.
Zašto se tebi tvoj čini jak?
Jednom sam ga izmjerila u prsima i struku i usporedila to s H&M-ovom size chart pa je ispalo da ima prsa i visinu kao 10-ogodišnjak i struk kao od 8. Ako te muči, možda da i ti svoga metrom?
Mislim, izmjeriš?![]()
Nisam ga mjerila metrom, ali sam nekidan pogledale one grafikone s percentilima, ona je negdje na stotoj za 10-godišnjake i po visini i po težini, dakle, ispada da je uravnotežen (barem fizički).
A sav je kao mali (zapravo veliki) medo, masivan je...Izbaci trbuh naprijed, tako se drži, mekano. Ima guzu, jaka bedra, ali ne salasto, nego baš masivno...Skupilo mu se zadnje dvije zime i nešto sala na trbuhu i bokovima, pa bi skinuo preko ljeta. Vjerojatno ja to spajam s njegovim stvarno lošim sklonostima u jelu (jeo bi samo ugljikohidrate, i bakalar s krumpirom :D ), a mislim da mi i A. kvari precepciju, on je sasvim druge građe (176cm, 59 kg, a mišićav), a takav je bio i kao mali.
dečko 8 i pol godina, 142 cm i 30 kg.
Curka će u studenom 8 godina visoka 149m i 36kg, jako visoka!
148 cm i 49 kg. Velik, jak...jede puno, ima faze kad se malo ubuci, ali to je sve ok
![]()
I da, ako su djeca i malo buckava, krive smo mi, jer mi nabavljamo hranu...netko je na početku posat napisao da se izbaci svinjetina :-O?!! A zašto? To meso je ok, treba paziti na čokolade (osim 70% i sl) , bijeli kruh, čokoladne namaze, industrijske salametine, paštete i sl....naravno košara s voćem je na dohvat ruke![]()
8 i pol godina, 145 cm , 34 kg.
prosle godine druga najvisa, ove godine najvisa : ))) kupujemo odjecu 152, tj. za 11-12 godina. malo joj visi, ali manju mi se ne isplati kupovati.
o pubertetskim obiljezjima ne voli ni pricati. srecom ima svijetlu put i kosu, pa su dlacice na nogama slabo vidljive, a ispod pazuha ih nema. neke cure iz njenog razreda bas imaju tamne i izrazene dlacice na nogama koje im jako smetaju.
Posljednje uređivanje od centar : 06.11.2013. at 14:59
visok i 48 kg, stariji brat mu bio buco u toj dobi al sad je mršavko u sedmom razredu tako da ne brinemo
Podižem malo temu. Koliki su vaši osmogodišnjaci?
Dečko, 8 godina, visok 142 cm, težak 32 kg, noga 35-36.
curka 7,5 - 130cm i 25 -26kg . sad vidim par postova iznad da je brat sa skoro 10 god bio 138/31)
sa zanimanjem sam bacila oko na temu, moj 8,5 godisnjak ima 26kg, ne znam koliko je visok ali oko 130cm, noga 31.
vidim da je medju manjima![]()
curka 138 cm visoka, oko 24 kg, noga 35
visoka i mršava
138cm, 27 kg,
meni izgleda skladna i taman, da ne može biti tamanije
ali kad stane pored druge djece, u većini slučajeva izgleda mršavije od njih
btw, noga 35
Posljednje uređivanje od orange80 : 12.08.2015. at 16:27