E. je izmedju 8. i 9. godine intenzivno rasla, od nekih 130i nesto, sad ima 9g+2tjedna i mislim da je visoka 146 cm (morala bih izmjeriti) i ima 32 kg. Visoka, ali misicava/zilava.

Javih se na ovu temu jer njena najbolja prijateljica ima isti problem kao i tvoja curica, a postali su ga svjesni bas negdje u dobi od 8 godina (ranije su mislili, izrast ce). Ona je visoka (nekih 4-5 cm je niza od moje), ali ima 42 kg.

Pedijatrica ju je stavila na dijetu prilagodjenu dobi, medjutim nikako ne uspijeva izgubiti kilograme, iako su je u medjuvremenu upisali na sportsku aktivnost. Padne nekoliko kg, pa onda opet gore. Voli cokoladu i sendvice, ne jede (ne da ne voli, izbjegava jesti u globalu) voce i povrce. Takodjer, ruca kod bake. Baka je svjesna potrebe za dijetom, ali 'omaknu' joj se kolicine.... Tako da dijeta u njenom slucaju bas i ne pomaze.

Ali svakako bi trebalo smanjiti kolicine, nekako navesti da se jede voce i povrce, da se smanji kruh, nezdravi ugljikohidrati i slicno. I povecati kretanje.

A sto se tice predpuberteta... Hm, primijetila sam da se znoji, dok npr. ranije to uopce nisam primjecivala (roba ne bi promijenila miris nakon neke aktivnosti, sada onako, da. Pocela me zicati roll-on ). Prsa pomalo, ono - naziru se. Predpubertet najvise vidim na promjeni karaktera.