Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: upomoć nesanica

Datum pristupanja
    May 2005

Početno upomoć nesanica

Naime moja Lara već jako dugo spava cijelu noć,a ja malo-pomalo sve kasnije idem spavati,malo čistim,spremam,visim na compu i posljednjih dana idem spavati oko 2,ustajem u 7,ako legnem prije vrtim se po krevetu,buljim u tv a sad već osječam premorenost,help što da radim??Znam da je problem u tome što smo nas dvije kroz dan same,nemamo baka-servis,MM radi do 6,sad i do 7,i cijeli dan sam posvećena njoj(ne žalim se,u tom jednostavno uživam).Kad oni zaspu ja imam samo svoje vrijeme i u tom vremenu punim baterije,ali ovo je sad previše.Inaće nisam neki spavalica,ali osjećam premor!Help!!

malo morgen

Početno

:D Mozemo si dati ruku,definitivno. isti problem imam i ja,jedva sam cekala da mi mali konacno shvati sta je noc i toliko sam se tome veselila al evo,sad sam zakazala ja. vec zadnja dva mjeseca isto tako,ja cak ostajem do 3,4 ujutro na kompjuteru jer nema sanse da zaspim. a ujutro kad se dignem,koma. moj muz isto tako radi i dolazi doma oko sedam, oni svi zaspu bez problema, samo ja ne znam kud sa sobom.
    Razumijem te u potpunosti,ali ni ja ne znam kako da se dovedem u red, preko dana mi se samo spava a poslije-nista.
    Cure,help,jel zna netko sta je s nama???

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li ste s nečim opterećene? Obično kada nam misli luduju po glavi, san ne dolazi.
    Probajte se isključiti. Okupajte se, lezite u kadu i opuštene , bez misli u krevet. Vtotglavica upućuje na raspršene misli.
    Sigurna sam.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja zaspim čim vidim krevet. Ali isto odgađam odlazak na spavanje do nekih 2, a dižem se oko pol 7 (budim se tek s drugom kavom oko pol 9, na poslu). Isto kao mamaLare, da bi uhvatila malo "svog" vremena, a usput vrtim vešmašine. Najčešće mi se desi da oko 10 navečer zaspim na pol sata uspavljujući klince, moram se razbuditi poslije toga da pripremim stvari za sutra i onda sam budna... ali mogu zaspati ako legnem. Kad mi se baš skupi, samo se presvučem u piđamu i operem zube, a ostalo ostavim za ujutro.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo nešto o mamama i spavanju...

http://www.iskon.hr/bebe/page/2005/06/06/0075006.html

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jaoj,da su meni takvi problemi.Ja i moje dijete se intenzivno družimo po noći pa zato ne spavam.Nije da ne bih htjela..

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ni ja ne spavam, ali mene čudi što ja niti nisam umorna- navečer, ujutro sam, naravno, koma.
    ali isto ne mogu zaspati do oko 2.
    a nisam ni nervozna, niti ne gruntam o štajaznamčemu, ništa, jednostavno mi se NE SPAVA.
    baš me zanima kak ću funkcionirati kad počnem raditi; sve se tješim da ću valjda onda biti strgana, pa ću spavati ko top. :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nisam očekivala da će nas biti više i to mi je baš super,a da mi osnujemo neki klub

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prerano sam poslala post,nije ova nesanica do moje Lare(ona naime zaspi oko8.30 i spava ujutro do 7)već i ja kao mama Andrea jednostavno ne spava mi se,te kradem to vrijeme samo za sebe-A ONO SE ODUŽI.....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vidi koliko nas je, skoro ponoć, a na forumu 25 korisnika...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu vam se i ja pridružiti, mada nisam baš po vašem kalupu?
    Dijete već veliko, imam dovoljno vremena preko dana za posvetit se samo sebi...pa ipak ne mogu spavati do 3-4 ujutro :smajlić s podočnjacima:

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma mi smo si super,jel netko za kavu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo 1:30 kod vas i tebe nema A valjda spavas

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da,da,spavala sam a i sinoć sam se strovalila u krevet u 9h,shvatih nazovimo to tako podudarajuče okolnosti,drago mi je da nisam sama,da se ne događa kod mene nešto hm...da nas ima više,i da sam još apsolutno normalna,pametna...hi-hi.Dakle možemo osnovati klub(hi-hi),a topić se može zaključati budući da više nisam zabrinuta,a vjerojatno ću se sjetiti ovog nespavanja kad Lara prohoda,iscrpi me totalka....puse svima!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

cure nespavalice,

dojite li?
    Naime, stanje je kod mene slijedece: Ako legnem sa djecom u krevet (oko 21:00) onda zaspim k'o klada i spavam bez problema. Ako se dignem nakon sto je O pustio siku, ja nikakako ne mogu zaspati do sitnih sati ujutro, pa budem slomljena. Drugim rijecima, za spavanje sam postala ovisna o oxitocinu koji se luci pri dojenju. Ako nije prisutan u odredjenoj koncentraciji, ni ja ne mogu da zaspim. Trenutno primjenjujem drugu taktiku, legnem sa njima spavati, a budim se oko 05:00 ujutro, tako se odmorim, imam vremena za svakojake gluposti, a ni ne mucim se ponoci!

malo morgen

Početno

Za Larinu mamu ne znam,al ja ne dojim,nazalost prerano sam morala odreci se toga.

ja sam sirovim rjecnikom receno nocna pticurina

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dojim da,ali problem je što sam pomalo sebična,kad svi zaspu onda ja guštam u vremenu samo za sebe,a ista stvar je i kod mene ako se uspavam oko 8-sad već i oko 9kad uspavljujem Laru,ili mi je prerano ili imam "posla",ma naprosto guštam u "samo mom vremenu".

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa
    kad svi zaspu onda ja guštam u vremenu samo za sebe
    tak je i kod mene,a ja imam i dvije frendice u blizini s kojima često kafenišem oko 23h.na miru si popričamo i guštamo dok nam klinci spavaju... a što je najbolje,kad se ujutro dignem skomirana čvrsto si obečam da ću probati ranije leći,al naravno ništa od toga.
    često zavidim MMu koji zaspe čim mu glava dodirne jastuk,a ja moram čitati da bi mi se prispavalo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nespavalice di ste?
    Nikog na forumu.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moj problem ima i nastavak. ako ne ostanem spavati nakon dojenja (jer moram jesti, tuširati se, peglati isl.) teško zaspim ali tu sam već napredovala. nekad je filip išao oko 10 spavati i ja oko 12, a sad smo pomakli dva sata unaprijed i ja sam uglavnom u 10 u krevetu i za koji sat spavam. ali kad dojim po noći po (5,6 puta), onda još bar pola sata ne zaspem, vrtim se razmišljam o poslu na koji sam se nedavno vratila i to me uništava. ako se pak ustanem po noći uglavnom odem u kuhinju i jedem, jedem (prije sam gledala tv ili plakala).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Za opuštanje i spavanje pomaže čaj od matičnjaka. Dopušten je i trudnoči(smanjuje mučnine), a za dojenje neznam. Vrijeme berbe je kraj 5 mjeseca. Koriste se sušeni listovi. Ja imam dva grmića u vrtu koji se sad suše. Pije se navečer prije spavanja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Ja imam dva grmića u vrtu koji se sad suše.
    Ova rečenica čudno zvuči. Zapravo sam htjela reči da sam pobrala lišće da se suši za čaj. Grmići se nisu posušili nego dalje rastu.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ukljucujem se u klub jer sam i ja nocna ptica !
    Ne trazim pomoc ni savjet jer se to zna, jedan tjedan ustajanja u 7h ujutro i vidjet cete kako cete spavati na vecer, kao bebe.
    Moj problem koji mi neda spavati je ovaj kompijuter. Sta cu, tako je.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

podižem malo ovaj topic. daklem situacija je sljedeća: beba spava cijelu noć a mama ne. i tako već 2 tjedna. katastrofa. probala sve; ranije leć, kasnije leć, kupat se prije spavanja, pit čajeke... niš ne pali - probudim se oko 2-3 budna budna ko da je najveći dan na svijetu, prevrćem, ludim jer ne spavam. onda nekak zaspem oko 4 da bi se moje dijete probudilo oko 5-6. izgledam ko zombi - kad me vide kažu da, da, vidim ne spavaš po noći, tako je to s malom bebom. a nije "problem" u bebi već mami. idem sama sebi na živce toliko da je to neopisivo (ovo progovara nespavanje u meni )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •