Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Kako izgleda uspavljivanje vaših mališana...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Kako izgleda uspavljivanje vaših mališana...

Vjerojatno negdje postoji slična tema ali nemam vremena tražiti a zanima me... Moja Valeria ima 13,5 mjeseci i večernje uspavljivanje traje i traje...u nedogled. Kako se naučila uspavljivati na rukama ili na ramenu, ovisi kako kad joj paše, nikako da nauči zaspati sama. navečer legnem s njom u naš veliki krevet i onda se ona vrti, diže, legne, opet diže guzu u zrak, pa se rotira oko svoje osi, naslanja na mene pa na moj jastuk pa opet legne, digne se i to traje po sat-sat i pol. Ja je stalno namještam da legne i da se smiri i spava. A ona i dalje po svom... I onda napokon zaspe i prebacim je u njen krevetić i spava do jutra. Da li i vaši maleni to rade i kada su naučili sami zaspati? :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja beba je malo mlađa od tvoje i uspavljuje se isključivo dojenjem.
    Nema šanse da legne u kinderbet jer se odmah diže na noge koliko god bila umorna a po krevetu se vrti, puže, penje po meni i cendra od umora.

Zadnjih par dana ja odem u grad a ujutro ju čuva baka da se malo privikne jer uskoro idem na posao. Sad mi se jako smanjila količina mlijeka pa joj nije dovoljno i počela je više jesti pa ne traži toliko mlijeka. Ide spavati kad je već totalno umorna da ne može ništa i onda si još par puta povuče i zaspi.

Kad zaspi navečer, prebacim ju u kinderbet, oko 9 sati, probudi se noću oko 2 (tj. ja se probudim i podojim ju, ona cendra u snu) i ujutro se budi oko 7-8

Livada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ni moj D ne zna zaspati sam. Ima 13 mjeseci i uglavnom se uspavljuje na cici. Kada je vec skoro zaspao, skinem ga sa cice, prebacim na jastuk koji mi je na nogama i lagano na uninam. Nakon toga, prebacivanje u njegov krevet. Sve u svemu, to traje manje od deset minuta.

Lagano pokusavamo da se naucimo da zaspemo tako sto legnemo jedno kraj drugog i ja ga mazim dok ne zaspe. Ako sam ubola pravi trenutak takvo uspavljivanje traje nekih 20 minuta. Ako nisam, onda se « patimo » skoro sat vremena i na kraju se vratimo na cicu i uspavamo se.

Neki dan me je totalno prijatno iznenadio. Lezali smo u nasem velikom krevetu i gledali crtani i ja sam ga mazila po ledjima i dok sam se okrenula, on je spavao. E takvo bih uspavljivanje uvijek pozeljela.

Naravno, ovo ne znaci da mi uspavljivanje na cici smeta. Cak sta vise, to mi je uvijek sigurna i provjerena solucija. Ali, lijepo je imati alternativu, zar ne?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi ovako; polegnem ga u kindac koji je spojen s nasim krevetom, maknuli smo stranicu, ja legnem kraj njega (na krevet, naravno) i mazim ga po kosi. Obicno zaspi odmah, u roku od 3 minute ali...u zadnje vrijeme ima neke fore, cim ga spustim u kindac pocne igra i smijeh, bjezi po krevetu, hoce da ga lovim, skace, cereka se...ima energije ko da je na duracel baterije. I onda mi preostaje samo cekat da se iskace i napokon zalegne, pa ga malo pomazim i zaspi.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najstarija (koju sam jako kratko dojila) je u toj dobi sama odlazila do krevetica, dizala ruke u zrak i govorila: op! prebacili bi je u krevetic, ona bi se namjestila i - zaspala

ovo troje koji su dojeni duze (decki do 26 mjeseci, cura koja je sad 15 doji), u toj dobi navecer su zaspivali tako da bi otisli u krevet (moj), legli, krenuli dojit i ubrzo zaspali. dojenje bi potrajalo kako koji put, nekad i ful dugo, a opet, nekad bi ja zaspala maltene prije njih uglavnom - uspavljivanje sami - nula bodova

da ne ispadne da je ida jedina savladala samozaspavljivanje, to ju je drzalo do negdje drugog rodjendana kad se preselila u nas krevet i iselila se negdje oko sedmog rodjendana ili

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imamo dosta ovakvih tema, pa vas molim da ne dupliciramo topice. Evo možete nastavite napr.

OVDJE

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •