-
Kako izgleda uspavljivanje vaših mališana...
Vjerojatno negdje postoji slična tema ali nemam vremena tražiti a zanima me... Moja Valeria ima 13,5 mjeseci i večernje uspavljivanje traje i traje...u nedogled. Kako se naučila uspavljivati na rukama ili na ramenu, ovisi kako kad joj paše, nikako da nauči zaspati sama. navečer legnem s njom u naš veliki krevet i onda se ona vrti, diže, legne, opet diže guzu u zrak, pa se rotira oko svoje osi, naslanja na mene pa na moj jastuk pa opet legne, digne se i to traje po sat-sat i pol. Ja je stalno namještam da legne i da se smiri i spava. A ona i dalje po svom... I onda napokon zaspe i prebacim je u njen krevetić i spava do jutra. Da li i vaši maleni to rade i kada su naučili sami zaspati? :/
-
Moja beba je malo mlađa od tvoje i uspavljuje se isključivo dojenjem.
Nema šanse da legne u kinderbet jer se odmah diže na noge koliko god bila umorna a po krevetu se vrti, puže, penje po meni i cendra od umora.
Zadnjih par dana ja odem u grad a ujutro ju čuva baka da se malo privikne jer uskoro idem na posao. Sad mi se jako smanjila količina mlijeka pa joj nije dovoljno i počela je više jesti pa ne traži toliko mlijeka. Ide spavati kad je već totalno umorna da ne može ništa i onda si još par puta povuče i zaspi.
Kad zaspi navečer, prebacim ju u kinderbet, oko 9 sati, probudi se noću oko 2 (tj. ja se probudim i podojim ju, ona cendra u snu) i ujutro se budi oko 7-8
-
Ni moj D ne zna zaspati sam. Ima 13 mjeseci i uglavnom se uspavljuje na cici. Kada je vec skoro zaspao, skinem ga sa cice, prebacim na jastuk koji mi je na nogama i lagano na uninam. Nakon toga, prebacivanje u njegov krevet. Sve u svemu, to traje manje od deset minuta.
Lagano pokusavamo da se naucimo da zaspemo tako sto legnemo jedno kraj drugog i ja ga mazim dok ne zaspe. Ako sam ubola pravi trenutak takvo uspavljivanje traje nekih 20 minuta. Ako nisam, onda se « patimo » skoro sat vremena i na kraju se vratimo na cicu i uspavamo se.
Neki dan me je totalno prijatno iznenadio. Lezali smo u nasem velikom krevetu i gledali crtani i ja sam ga mazila po ledjima i dok sam se okrenula, on je spavao. E takvo bih uspavljivanje uvijek pozeljela.
Naravno, ovo ne znaci da mi uspavljivanje na cici smeta. Cak sta vise, to mi je uvijek sigurna i provjerena solucija. Ali, lijepo je imati alternativu, zar ne?
-
Mi ovako; polegnem ga u kindac koji je spojen s nasim krevetom, maknuli smo stranicu, ja legnem kraj njega (na krevet, naravno) i mazim ga po kosi. Obicno zaspi odmah, u roku od 3 minute ali...u zadnje vrijeme ima neke fore, cim ga spustim u kindac pocne igra i smijeh, bjezi po krevetu, hoce da ga lovim, skace, cereka se...ima energije ko da je na duracel baterije. I onda mi preostaje samo cekat da se iskace i napokon zalegne, pa ga malo pomazim i zaspi.
-
najstarija (koju sam jako kratko dojila) je u toj dobi sama odlazila do krevetica, dizala ruke u zrak i govorila: op! prebacili bi je u krevetic, ona bi se namjestila i - zaspala 
ovo troje koji su dojeni duze (decki do 26 mjeseci, cura koja je sad 15 doji), u toj dobi navecer su zaspivali tako da bi otisli u krevet (moj), legli, krenuli dojit i ubrzo zaspali. dojenje bi potrajalo kako koji put, nekad i ful dugo, a opet, nekad bi ja zaspala maltene prije njih
uglavnom - uspavljivanje sami - nula bodova 
da ne ispadne da je ida jedina savladala samozaspavljivanje, to ju je drzalo do negdje drugog rodjendana kad se preselila u nas krevet i iselila se negdje oko sedmog rodjendana
ili
-
Osoblje foruma
Imamo dosta ovakvih tema, pa vas molim da ne dupliciramo topice. Evo možete nastavite napr.
OVDJE
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma