Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Da li pazite koliko teške stvari podižete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Da li pazite koliko teške stvari podižete

Da li pazite koliko teške stvari podižete, kad odete na plac, dok kuhate, spremate? Sebi sam obećala da neću ništa teško dizati do cca 4 kg i koliko se god trudila uvijek se zeznem..
    Kad odem kupiti na plac malo voća uvijek me one tete navuku pa umjesto pola kg mandarina kupim kilo.pa još nešto...tako da se skupi

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hm. trudim se poštedjeti kad se tiče vučenja stvari iz kupovine, al znam nositi po kući svog sina od 15-ak kg.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pazila sam maksimalno!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što znači da si pazila maksimalno..koliko je najteže što si podizala?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Praktički nisam podizala skoro ništa. Možda koju kilu, dvije, ali ni to.
    Kada odlučiš da ne dižeš, shvatiš da ima puno toga što ni ne trebaš diizati.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja se zaboravim pa dižem, premještam stvari po kući pogotovo otkako me uhvatila manija pospremanja i farbanja po stanu i rašč išćavanja ormara

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajme di sam to ubacila smajlića

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisam ništa pazila, ponašala sam se kao i prije trudnoće (a danas mi je termin i još sam u komadu). Mislim da svatko osjeća koliko može i da se tako i treba ponašati.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa, ja pazim.Ali mislim da ne pretjerano.
    Kad dodjem iz sopinga zovem muza po vrecice, ves iz masine on nosi.

Nekako pazim da ne dizem teze od 2-3 kg.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Apsolutno i uvijek pazim koliko podižem ili nosim (meni su krvarenja u trudnoći utjerala strah u kosti i oprez u svaki korak!).
    U dućan idem s ruksakom - na leđa mogu staviti 4 do 5 kila. Ako sam slučajno bez rukasaka, onda rasporedim u dvije vrećice i samo dva - tri kila ukupno! Ljubljeni vadi veš iz stroja, skida stvari s povišenih mjesta i sprema suđe u viseće ormariće....
    I meni se činilo da mogu puno više (hodati, nositi....) ...al do sada me svaki put opeklo!

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja se zbilja super osjećam i bila sam prošli tjedan na službenom putu, kofer mi je imao oko sedam kila ali kad su me kolege vidjeli da ga nosim totalno su se izderali na mene...
    Moj sin sve te moje egzibicije jako dobro podnosi.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam pazila, bolje sprijeciti nego.... U drugoj trudnoci od pocetka, od kada sam saznala da sam trudna, nisam nosila svoju djevojcicu. Pazila sam koliko i sto podizem, ali ni to nije garanicija za nista - opet sam morala cuvati trudnocu i unatoc tomu rodila mjesec dana ranije... :/

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nisam pazila. Vjerojatno sam zbog toga i živciranja i rodila 2 mjeseca ranije.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema jednoznacnog odgovora ni garancije da ce nesto dobro zavrsiti ako nesto radis (ili ne radis) na tocno odredjeni nacin.

ja sam cetiri trudnoce dovela do samog kraja, rodila cetiri puta u terminu, cerviks je sva cetiri puta bio zatvoren ko sampanjac do kraja, sva cetiri poroda zapocela spontano, protekla bez problema. i u sve cetiri trudnoce sam se ponasala onako kako sam osjecala da mogu i da mi odgovara - radila sve, hodala, nosila, saginjala se, penjala se, vozila....

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koliko god to zeljela to je neizvedivo...Niku redovno nosim na 4. kat, ima 16 kg, urla ako ga ne zelim nositi, to naravno kada MM radi jer ga inace on nosi. Oprano rublje u korpi takodjer nosam jer ne mogu docekati da MM dodje s posla da ga prenese par metara. Cesto se dogodi i da vrece iz kupovine nosim, ne sada bas da teglim, ali skoro, iako mi MM max. pomaze puno puta radi kada ja odlucim nesto napraviti, kupiti....pa eto tko mi kriv.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dignem J koja ima oko 11kg. Ne bih trebala ali...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dignem Marina od 21 kilo samo u hitnim slučajevima, dižem maštelo robe kad nema mm-a da mi ga prenese, dignem madrac kad pravim krevet, nosim umjereno teške vrećice. Ne pretjerujem i ne nosim ništa preteško.(osim, kao što reko, Marina, kad je hitno)

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja još radim, ok u uredu, pa mi i dobro dođe rekreacija. dižem dijete koje ima 12-13 kg i nosim je. najteže mi je podići je, pa to pokušavam smanjiti. kad je nosim je ok, naravno ne predugo. super mi je da stane na nešto pa je ne moram s poda dizati.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam jako pazila na to - mislim da nisam digla ništa teže od kile otkad sam čula da sam trudna.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

više sam pazila u prvoj trudnoći nego sada Nosim i dijete i veš i mičem krevet...i svaki puta kažem neću više i onda opet Definitivno moram malo više pripaziti

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam si granicu bila zacrtala na 3-4kg i nisam dizala nista teze od toga.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je dr rekla ne teže od 4 kg, pa se drzim toga

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo jedan krasan primjer koji ne potvrđuje ništa:1.T nisam pazila ništa,rodila u 38.+2, sve ok,beba 3,500;2.T nisam pazila,34.TT redoviti pregled,dr kaže da osjeća kontrakcije(ja ne osjećam ništa),2 tj na održavanju i dabrostonima,2,5cm otvorena;puste me doma sa 36TT,doma malo odmaram 1 tjedan,a onda, s obzirom da sam naglo otišla u bolnicu a ništa nisam pripremila za bebu,slijedi pituravanje,pomicanje namještaja i sveg ostalog(naravno uz pomoć MM),ali se nisam štedila...i na kraju rodim sa 38+5,sve ok (doduše skoro sam rodila do bolnice ,MM je umro od straha )

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ništa nisam pazila. U prvoj trudnoći smo dovršavali kuću a MBM nikad nije bilo doma pa sam sve morala sama. U drugoj trudnoći sam imala stariju kćer i MM je radio od jutra do sutra pa sam nosila po 3-4 kante mokrog veša od prizemlja na 3 kat, stariju kćer od tadašnjih 20 kg, pomicala ormare....

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

imam ja jednu zanimljivu pricicu....(koja je sva sreca sretno zavrsila)....

kada sam zatrudnjela imala sam 19god.tada mi je menstruacija bila jako neredovita i tada mi je kasnila nekih 2.5 pa skoro mozda i 3 mj....no nije mi na pamet palo da sam trudna,nisam imala nikakvih simptoma i bila uvjerena da ce skoro doc...
    bila sam mlada i luda,poceli smo pokrivati krov crijepom no posto nije bilo dizalice koja ce to gore dizati meni nije dao vrag mira i nosila sam po 1-2 paketa gore u potkrovlje a do gore ima punooo stepenica...i tako sam ja prenjela cijelu paletu tih crijepova (a svi znamo koliko ih na paleti ima i koliko je jedan tezak a kamoli taj paketici od mislim 10njih)...
    i da bi nakon par dana svega toga saznala da sam trudna....
    :shock:
    i sva sreca nije bilo posljedica niti problema u trudnoci,rodila sam zdravu curicu 1dan poslije termina....
    mozete zamislit kako sam se osjecala nakon sto sam saznala za trudnocu a znala sam da sam se par dana prije toliko naprezala....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj, bas me ovo sto citam od vas malo smirilo. mi planiramo drugu bebicu i malo mi je bilo bed jer znam da nebi smjela nista tesko dizat, nosit, al kolko god to htjela vjerojatno necu uspjet u potpunosti uz mog malog anđelcica od 14 kg. dr mi je rekla da bi najvise trebalo na to pazit u prva 3 mj.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja da.
    Obavezno.

Imam operirane kukove te se oduvijek pazim i u regulaciji svoje kilaže te u dizanju teškihstvari.

Bebica mi je dodatni poticaj da još više obratim pažnju..jer nekako si razmišljam... mama čuvaj se da duže djeci traješ.

ah

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    više sam pazila u prvoj trudnoći nego sada Nosim i dijete i veš i mičem krevet...i svaki puta kažem neću više i onda opet Definitivno moram malo više pripaziti
    eh..sad ipak pazim malo više jer mi prijeti opasnost od otvaranja, imam smekšan cerviks i doktor mi rekao da ako tako nastavim da neće biti dobro..dijete si primim tu i tamo- samo onda kada moram, na sreću, imam maksimalnu pomoć svih ukućana..

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, lakše je paziti u prvoj trudnoći iako ja ni tada nisam baš nešto jaaako pazila ali opet ne bih ni pretjerivala.
    no kad očekuješ drugo dijete a prvo je još malo...kako onda?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u prvoj trudnoći nisam ništa nosila teže od 3-4kg
    u drugoj se trudim da ne nosim teže od 4 kg, ali dižem dijete teško 14kg (podignem ga ali ga ne nosam).

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj curly mama prvotno napisa
    da, lakše je paziti u prvoj trudnoći iako ja ni tada nisam baš nešto jaaako pazila ali opet ne bih ni pretjerivala.
    no kad očekuješ drugo dijete a prvo je još malo...kako onda?
    ne znam..nije nemoguće, samo sve polako bez žurbe (ja sam oduvijek svugdje trčala, žurila) i što je najbitnije pokušati ostati smirena, ja sam se priznajem i dosta nervirala a uz to i pravila nagle pokrete. Ali eto, nije ni sad strašno, to je bilo očito jedno upozorenje da moram pripaziti. Malenu dignem, a tu i tamo je nosim Ne želim ni pričat kaj sam radila u prvoj trudnoći.. , no ovo očigledno nije isto, meni je trudnoća relativno brzo nakon poroda nastupila i sve je to još friško pa se mora još više paziti..

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pazim samo kada je MM kod kuće, on podiže sve što je teško, ali kada ga nema, podižem sve sama, uključujući mlađeg sina, koji ima 28 kg. :/

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Pazim samo kada je MM kod kuće, on podiže sve što je teško, ali kada ga nema, podižem sve sama, uključujući mlađeg sina, koji ima 28 kg. :/
    Piplica, nemoj se šalit...28 kg???

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    ovako je i kod mene samo šta ja podignem (ne nosim) malu od 17,5kg. ustvari niti je ne podignem nego se ona popenje na krevet i ja je uzmem za prebacit u njen.
    kad je mm doma, on sve podiže. a ja tad volim malo i "zaglumit". iz dućana on sve tegli, a ja idem ko đovanina kokola iza njega, nosim torbicu priko ruke i pušem ko morž

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    kad je mm doma, on sve podiže. a ja tad volim malo i "zaglumit". iz dućana on sve tegli, a ja idem ko đovanina kokola iza njega, nosim torbicu priko ruke i pušem ko morž
    luda si!

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    iz dućana on sve tegli, a ja idem ko đovanina kokola iza njega, nosim torbicu priko ruke i pušem ko morž
    mogu zamisliti scenu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Blago vama. Ja sam bila na strogom mirovanju od 16 tjedna a dignula nisam ništa teže od cipela!

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lory, ja sam se najprije odvalila smijati kad sam pročitala tvoj post ali sada kad razmislim malo bolje...da znaš da ću i ja tako!
    u prvoj sam se trudnoći osjećala fenomenalno a MM je već vrlo rano počeo imati mučnine. kroz trudnoću (moju, naravno) on je imao valjda sve simptome koje bi mogla imati jedna trudnica na komplikacijama tako da sam ga imala "na brizi" 9 mj. na kraju sam mu predložila nek i rodi.
    uglavnom, mislim da sam i previše radila. na poslu do zadnjeg, iako mi on nije fizički bio naporan, ali doma sam radila apsulutno sve. svakodnevno usisavanje i brisanje podova koje je nužno jer s nama živi i pas...da sad ne nabrajam, sve što i inače.
    sada mislim da ću drukčije tim više što sam prvi put imala carski. a mislim da se dečki i vole malo opustit kad vide da ti ide što me zapravo strašno živcira!

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa kaj niti jedna od vas nije trudna nosila starije dijete u slingu/marami ili sl? ako jeste, do kada ste to prakticirale...
    planiramo drugu trudnocu ali bez slinga ne izlazim iz kuce pa me zanima kako to uskladiti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •