Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 151 to 200 of 305

Thread: čoko-espresso budnići /fatalni cookies/ :)

  1. #151
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Ovo je odlično!!!!!!

  2. #152
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    ma nije spader, neki iranski film, dvoje male djece koje se svaki dan bori za prezivljavanje, nije mi trebao
    jel o ona dva brata što su ih odvojili od roditelja?

    ja takav gledala prije cca mjesec dana, u prijepodnevnom terminu.
    kako su dobri ti neamerički filmovi!

  3. #153

    Default

    joj, već sada znam da neće uspjeti
    evo stavila sam suhe sastojke
    i tek sad vidim da je šalica 130gr
    kakva je to šalica? :?
    moja šalica od čaja, ili ona koja mi je mjera za majine kukije je 180 gr

  4. #154
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    to su one "damske" za čaj.
    one za barokne čajanke.

    ali, anek ti je sva takva, filigranska.

  5. #155

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    741

    Default

    Zar nije nebitno koje je velicine salica kad je rijec o omjerima? Manja salica = manji kolac. Pa nemamo svi ni iste zlicice.
    U receptu je samo cokolada u gramima, a tu, po meni, ne mozes pogrijesiti - sto vise cokolade to bolje, uvijek i u svakom receptu.

  6. #156

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    741

    Default

    Samo da dodam da sam i ja radila bez kave i ispalo je fino, umjesto kave sam vjerojatno stavila malo vise kakaa.

  7. #157

    Default

    Quote Originally Posted by lonni
    Zar nije nebitno koje je velicine salica kad je rijec o omjerima? Manja salica = manji kolac. Pa nemamo svi ni iste zlicice.
    U receptu je samo cokolada u gramima, a tu, po meni, ne mozes pogrijesiti - sto vise cokolade to bolje, uvijek i u svakom receptu.
    nije nebitno
    jer nije isto 4 žlice maslaca i 1 jaje na 65 gr brašna i na 90 gr brašna
    normalno da je razlika u konzistenciji mase

    onda ti filigranski recepti nisu za kamenjarke poput mene 8)

  8. #158
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    Quote Originally Posted by Anci
    Hoćete vidjeti kako kod mene izgledaju loptice?

    ja kuharica
    kolacic model "Oblak"
    Ima wewa pravo. Pogriješila si samo priznanjem da si fulala, trebala si otvoriti novi topic i dati svoj recept

  9. #159

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    741

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    nije nebitno
    jer nije isto 4 žlice maslaca i 1 jaje na 65 gr brašna i na 90 gr brašna
    normalno da je razlika u konzistenciji mase
    Ali i zlice mogu biti razlicite velicine, kao i jaja, osobito domaca, jos nisu sva jednako velika (dok ne udjemo u EU).
    Na kraju ionako dodjes na ono mrsko ti - "od oka". Ako je prerijetka smjesa dodas suhih sastojaka, ako je pregusta mokrih i molis Boga da si potrefila dobru konzistenciju.

    Kad ti jednom uspiju bilo koji cookies drzi se te konzistencije za sve slicne keksice, kad ti uspije biskvit zapamti koliko je gusta bila smjesa i drzi se toga.
    Tu ne ubrajam ona fina cudesa od mokrog kolaca, hola kocki, torte od sira i slicno, za koje sam bila sigurna da ce zavrsiti u smecu pa su se ipak spekli ili pak stvrdnuli u frizideru.

  10. #160

    Default

    za žlice istina da variraju
    zato ja ne volim na žlice, šalice....
    a jaja baš ne mogu toliko varirati, a ja uvijek uzimam što veća mogu i nikad mi zbog nijh nije prerijetko
    ali to me sad zbediralo jer moja kolačasta šalica je 180, a ne 130gr
    to je ogromna razlika
    i eno smjese u frižideru
    sve me strah ić raditi
    idem prvo napraviti anzac
    tamo je sve u gramima
    ako to uspije onda ću se usuditi izvaditi ovu smjesu iz friza

  11. #161

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    za žlice istina da variraju
    zato ja ne volim na žlice, šalice....
    a jaja baš ne mogu toliko varirati, a ja uvijek uzimam što veća mogu i nikad mi zbog nijh nije prerijetko
    ali to me sad zbediralo jer moja kolačasta šalica je 180, a ne 130gr
    to je ogromna razlika
    i eno smjese u frižideru
    sve me strah ić raditi
    idem prvo napraviti anzac
    tamo je sve u gramima
    ako to uspije onda ću se usuditi izvaditi ovu smjesu iz friza
    meni je bila slična situacija kao i tebi,mislim da sam stavila 200g brašna,a ostalo "od oka"i unatoč tome mi je uspio,zato samo naprijed!!

  12. #162

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    :grize_nokte:

  13. #163
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Ja bas obozavam kad nema tocnih mjera.. kuhinjsku vagu imam, ali spremljena je u kutiji pa mi je puno draze kad u recept idu salice, zlice, stavec. Cak i tad ne slusam recept nego mijesam onako.. od oka. Pa sta bude.

  14. #164

    Default

    Quote Originally Posted by Imga
    :grize_nokte:
    Evo ih

  15. #165
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, savršeni su! :D

    anek, kalfa premašio majstora!

  16. #166
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    A70V :shock: , majstorice!!!
    Baš su ti ispali super i onaj šećer na površini se zadržao!
    Eh, a kukala ga kukala...

  17. #167
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    Quote Originally Posted by Imga
    :grize_nokte:
    Evo ih
    Ali, kako???



    Predobro izgledaju! Kao neostvaren san...

  18. #168
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, savršeni su! :D

    anek, kalfa premašio majstora!
    lijepi su marini li anekini su ko iz knjige!
    i na cemu ih je mare ovo slikala, na papiru za pecenje?

  19. #169
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Možda nije rostfrajna tacna, ali nije ni Mare.

  20. #170

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    Quote Originally Posted by Imga
    :grize_nokte:
    Evo ih
    hej, super su!! :D

  21. #171

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    Quote Originally Posted by Imga
    :grize_nokte:
    Evo ih

    Svaka čast!

  22. #172
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    Možda nije rostfrajna tacna, ali nije ni Mare.

  23. #173
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default


  24. #174
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Ovo je postalo takvo natjecanje da ću ja sve svoje budniće ubuduće sama žderati, u samoći i zaklonu svog doma

  25. #175
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    je l' da. to je bar dobar izgovor.

    ja baš ne polažem puno na estetiku kad je hrana u pitanju. glavno da je ukusno, ionako se odmah pojede.

    da apri vidi moje bajadere, mam bi je strefilo.

  26. #176

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    imam još par zanimljivih/jednostavnih recepata na lageru koje ću isprobati ovih dana, pa javnem ako su čemu:

    ovo je prvi:
    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5...r-truffle-cake

    ovo je drugi:
    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8...te-crunch-bars

    taj mi se sviđa jer mi izgleda kao dobar način da utopim nešto videkovih slatkiša koji se gomilaju ovih dana, a imam doma i tih marshmallowsa koji se spominju u receptu

  27. #177
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default


    vi ste od onih koje se oblacite samo zato jer je hladno?

  28. #178

    Default

    kukala, kad se uplašila radi mjera :/

    i po meni je definitivno šalica 180gr, ako tko hoće u gramima

    a molim lijepo, valjda se mogu u 2h ujutro malo i hvaliti 8)

    ivarica
    , je na papiru za pečenje, ja sam štreber, anek je rekla da ih treba ostaviti da se ohlade i stisnu i ih nisam htjela micati sa protvana

    mare? :?

    danas i sutra još majini kukiji i martine pracne
    i za prvu turu je gotovo

  29. #179
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica

    vi ste od onih koje se oblacite samo zato jer je hladno?
    jedni od onih koji se ne mogu obući tako da vi estetičari kažete wow, ma što učinili, pa je bolje da ne pokušavaju

  30. #180

    Default

    mislim da sam ih predugo pekla
    nema te mekane sredine :/

  31. #181
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    Quote Originally Posted by Maja
    Quote Originally Posted by ivarica

    vi ste od onih koje se oblacite samo zato jer je hladno?
    jedni od onih koji se ne mogu obući tako da vi estetičari kažete wow, ma što učinili, pa je bolje da ne pokušavaju
    takoe

  32. #182
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    mislim da sam ih predugo pekla
    nema te mekane sredine :/
    ma ne sekiraj se; to anekica nije dovoljno dugo pekla, sredina joj je bila prijesna pa je odlučila reći "to tako i treba" :D

  33. #183

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    mislim da sam ih predugo pekla
    nema te mekane sredine :/
    ma ne sekiraj se; to anekica nije dovoljno dugo pekla, sredina joj je bila prijesna pa je odlučila reći "to tako i treba" :D
    a realnost je da su mi kad sam ih prvi put radila ispali skoro onako palačinkasti kao od anci

    ali zato drugi put...a tek treći; za časopis "iće i piće", odmah na naslovnu
    /by the way, jel netko čita/kupuje taj časopis, jako je dobar/

    nemoj ti tu apri neke insinuacije nego se primi šalice, žlice, ravnalca i ostalog i na poso!

  34. #184
    litala's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,852

    Default

    e, dok se sve motate tuda, de objasnite meni neukoj kako to izgleda - cokolada rastopljena, ohladjena? sta se ne stisne kad se ohladi? koliko je treba pustit da se hladi? je mogu u mikrovalnoj topit? koliko, na koliko?

  35. #185
    litala's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,852

    Default

    halo? kamo ste nestale? :?

  36. #186
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    topim je na pari jer mikrovalnu nemam a i znala mi je zagorit u mikrovalnoj
    ne, ne stisne se natrag, niti ja to ne razumijem

  37. #187
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    topim u banjamariji i pomijesam toplu jer mi se ne da cekat

  38. #188
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    ahahahahaha
    banjamarija, to je isto što i moja para gore?

  39. #189
    litala's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,852

    Default

    a sam strasna

  40. #190
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    u mikrovalnoj
    na 400, minutu po minutu (da se ne desi ko maji)

  41. #191

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by Imga
    mislim da je i to do previše maslaca
    otopi se više dok se peče i pospuga šećer
    stavljam 30 g po vagi, ja ne znam ništa na žlice izmjeriti
    sad vidim da sam napisala nebulozu
    60 g maslaca stavljam, i sve bude aman - taman

    slike večerašnjeg poduhvata bi rado podnijela ocjenjivačkom žiriju, ali su baterije na punjenju

  42. #192

    Default

    ja stavila 50gr maslaca
    može bit da mi fali tih 10gr
    i stavit ću 2. x manje šećera
    i možda malo manje kave
    i peći ću ih 1-2min kraće

    inače, ako koga zanima svaki je po 17-18gr

  43. #193

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    previše utječeš na mene
    danas mi je došlo da izvažem kuglicu

    ali je, srećom, posuda od vage već bila u sudoperu pa sam se uspješno othrvala porivu

  44. #194
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Ja ne mogu tako precizno izvagati.
    Ma garant je kriva vaga

  45. #195
    Fidji's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,244

    Default

    Danas sam ih radila i ispali su fenomenalno i izgledom i okusom.

    Radila sam duplu smjesu, imam mjericu koja ima baš označene "cup"-ove.

    1 cup oštrog brašna je 180 g, znači treba 90 g
    3/4 cup smeđeg šećera je 160 g.
    Maslaca sam računala za duplo 2x60 g.

    Super je ispadalo dok je smjesa bila jako jako hladna, kako se grijala tako se šećer više upijao i slabije su bile bijele flekice.
    Kad sam je opet ohladila na balkonu je opet bilo super i nastojala sam je minimalno grijati rukom.

    Pekla sam 10 min na 160 da bi dobila mekanu sredinu.

    I nisam odolila i izvagala sam kolika je kuglica = 20 g.

  46. #196

    Default

    Quote Originally Posted by Fidji
    1 cup oštrog brašna je 180 g, znači treba 90 g
    :?

    Quote Originally Posted by Fidji

    I nisam odolila i izvagala sam kolika je kuglica = 20 g.

    i ja mislim da će moja biti drugi put 20g
    i peći ću ih 11 minuta, a ne 13

  47. #197

    Default

    aha, zbunilo me jer si rekla da si radila duplu smjesu

  48. #198
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    aleksandra, kupila sam danas digitalnu vahu
    To sam si poklonila za Božić

    Pa kad se počnem ja hvaliti sa slikama...

  49. #199

    Default

    Quote Originally Posted by Anci
    aleksandra, kupila sam danas digitalnu vahu
    To sam si poklonila za Božić

    nadam se da će ti pružiti zadovoljstva koliko i meni moja


    Quote Originally Posted by Anci
    Pa kad se počnem ja hvaliti sa slikama...
    kad u 2 sata spečeš 2 vrste keksića, i to još duplu smjesu, e onda smiješ stavljati fotke
    do tada ništa
    inače ja na tom stala
    dosadilo mi

  50. #200

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    514

    Default

    dakle,bas cu ih i ja napraviti!i jako mi je drago sto ste se javljale sa svojim opazanjima/uspjesima/nedostacima jer sada mogu protkana tudjim iskustvom napraviti nesto jako fino!
    dakle,hvala

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •