Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 251 to 300 of 305

Thread: čoko-espresso budnići /fatalni cookies/ :)

  1. #251
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    Kako se vama ovi keksići drže drugi dan? Nama je jedan dočekao jutro, i bio je totalno tvrd, gotovo nejestiv, a baš sam isplanirala ovo ispeći za poklon dan unaprijed. Budu li mekani kad se stave u limenu kutiju?
    (no generalno, mislim da sam ih predugo pekla)

  2. #252
    flower's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    land of hope and dreams
    Posts
    4,145

    Default

    nama nikad nisu docekali jutro 8)

    balarosa

  3. #253
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Meni su danima mekani. Držim ih u limenoj kutiji. Generalno, s keksićima ako su pretvrdi uvijek se radi o predugom pečenju.

  4. #254
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ok, nije mi jasno kako vam keksi prežive dulje od dva dana. :?

    maja je u pravu. neko sam se vrijeme držala onoga što piše u receptima, a onda skužila da nema keksa kojima treba dulje od 10 minuta na 160 stupnjeva. sve preko toga ih presuši.

  5. #255
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    Ma moj je problem nova pećnica koju još ne poznajem, a očito peče brže nego što sam ja navikla, tako da mi se kod kolača svaki čas dogodi da se prepeku .. za Božić mi je sve više manje pregorilo. I ja mislim da će 10 minuta biti dosta. Inače su stvarno fini, iako bez kave mrvicu preslatki.
    Ništa, spremit ću ih u limenu kutiju i to će valjda biti OK. Napravit ću duplu količinu.

  6. #256

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by Maja
    Napravila sam ih, sama sebi za doček. I kad sam zagrizla u prvi, tolka me milina prožela da sam htjela napisati ovo: anek, hvala ti što BESPLATNO dijeliš ovakav recept s nama svekolikima, ovako nešto bi trebalo stavit negdje na net i naplaćivat download
    svi ih ispekli, samo ja nisam
    ajde dobro, ja ispekla nutella cheesecake u koju sam dodala ruma i ispalo je prefatalno. i još u kalupu u obliku srca, pa zasula gorkim kakaom odozgora

    a ovo za naplaćivanje, eee, to je dobra ideja

  7. #257
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Quote Originally Posted by Mima
    Ma moj je problem nova pećnica koju još ne poznajem, a očito peče brže nego što sam ja navikla, tako da mi se kod kolača svaki čas dogodi da se prepeku .. za Božić mi je sve više manje pregorilo. I ja mislim da će 10 minuta biti dosta. Inače su stvarno fini, iako bez kave mrvicu preslatki.
    Ništa, spremit ću ih u limenu kutiju i to će valjda biti OK. Napravit ću duplu količinu.
    ja kod novih pećnica ovično probam peći "na nos", čim zamirišu, to je to, i meni vrijedi za sve kekse.

  8. #258
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,508

    Default

    Generalno, s keksićima ako su pretvrdi uvijek se radi o predugom pečenju.
    ovo vazi i za spekulaase?
    radila sam po ajvicinom receptu, i stvarno su jako tvrdi (odlicni, fini, mirisljavi , ali za zub polomiti), normalno ih mozes jesti ako se umacu u caj, ili kavu

    znam da su i oni kupovni spekulaasi tvrdi, ali su puno tanji od ovih mojih, mozda je u tome caka, tanje razvaljati??

  9. #259
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ja ne kužim kako svi osim mene imaju problem sa speculaasima. baš mi je žao.

    ima negdje i recept koji je stavila white_musk, ima više masnoće i odličan je. ove godine sam radila po njemu, ali sam dodala jedno jaje (u receptu ga nema) jer se tijesto mrvilo. razvaljala sam ih, onako, ne pretanke, bar 3 mm, i pekla 10 minuta. savršeno.

  10. #260

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    741

    Default

    Moje iskustvo sa svim keksicima tj. kukisima je da ih vadim stvarno nakon onoliko koliko pise u receptu, makar mi djelovali sirovo. Dakle kad ih dohvatim onim plosnatim (za palacinke) da se u podizanju s pleha malo savinu, a na dodir su na granici s pjenastim, ako znate sto mislim.
    Spremam ih kad se ohlade u staklenu posudu i ostanu mekani (puna dva dana koliko treba da ih pojedemo, duze nismo izdrzali pa ne znam).

    J

  11. #261
    tropical's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    934

    Default

    napravila :D

  12. #262
    Willow's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    ZG
    Posts
    2,833

    Default

    evo i ja probala ovaj čuveni recept i baš su fini keksići

    meni su jučer kad sam ih ispekla bili malo preintenzivni (možda jer sam ih pojela skoro 10 ) ali su zato danas super (držala ih u limenoj kutiji)

    jedno pitanjce:

    kad sam ih pekla bili su u pećnici baš onako fino dignuti, čim sam ih izvadila, malo su splasnuli, je li to ok? pekla tri protvana, probala i 10 i 12 i 14 minuta - uvijek isto...

    mislim, ništa strašno samo su bili još ljepši u pećnici

  13. #263

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb
    Posts
    2,118

    Default

    evo, dižem ovaj receptić za sve one koji ih još nisu probali!!

  14. #264
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    Ja isprobala jučer... nisam imala smeđeg šećera pa sam stavila običan, i to dosta manje nego po receptu (računala sam - brdo čokolade i još taj šećer iznutra) pa su ispali... dobri, ali zbilja žestoki i nisu onako fino popucali, nego samo malo.
    Ali zbilja ih je zabavno raditi, mala mi je pomagala tako da je valjala kuglice u šećer i bila je presretna što ima svoju ulogu u toj zabavi. Šećera je bilo posvuda, to se podrazumijeva.

    Ostavila sam ih malo i za sutra i nisu se uopće stvrdnuli, čak su bili otklopljeni preko noći, samo umotani u salvetu, jer su bili još topli kad sam ih spremala. Danas su mi pasali uz kavu.

  15. #265
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    I ja sam ih radila prije 2 dana, imala sam pomagača koji je uživao.
    Meni su za jesti super, skroz su mi hrskavi.
    Mrvicu prepečeni, jer imam ventilatorsku pećnicu a nisam smanjila preporučenu temp.
    Jedino mi žao da mi se šećer nije više ljepio jer mi baš fino izgledaju kad se ispeku i popucaju.

  16. #266
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    i ja sam uključila ventilator, jer sam ih pekla na 2 kata, a na kraju se nisu tako jako raširili, mogli su stati na 1 tepsiju. Možda zato nisu onako fino ispucali? Sad me već vuče da ponovim

  17. #267
    MarikaPika's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beograd
    Posts
    710

    Default

    Zamesila duplu meru. Pola ispekla juče, druga polovina prenoćila u frižideru, pa sam pekla danas-za prvojanuarsko budjenje
    Evo ih budnići

  18. #268

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    fenomenalno izgledaju....
    sad me vuče da i ja pravim
    idem da vidim šta imam od sastojaka
    :mljacobliz:

  19. #269

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    tko ih je zaboravio, podižem

    aleks, vrati sliku da ti vidimo kukije

  20. #270

    Default

    joj ne znam gdje mi je slika, i ja bi je rado opet vidjela jer mislim da ih neću moć tako ponoviti
    sad ću biti krajnje neskromna, ali bili su fantastični
    nisam ih radila već 2 godine
    mislim da se moraju više puta uvaljati u šećer da se dobije onaj bijeli raspuknuti izgled

  21. #271

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    ma da nećeš moći, naravno da hoćeš

    idemo ih sutra raditi pa ćemo se malo hvaliti

  22. #272
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    i ja sam se ove godine odvažila na budniće
    to je fenomenalno!
    iako, prvi me se baš nije dojmio.. ali kad pojedeš 3 - 4... dalje ne možeš prestati jesti

    jedini mi je zez bio što mi je to bio zadnji kolač koji sam radila, bila sam umorna i nisam čitala upute, tako da sam SVE sastojke odmah strpala u zdjelu i miješala
    smjesa koju sam dobila je bila premljeckava da bih moglaoblikovati kuglice, pa su na kraju ispali preveliki za moj ukus
    promjer im je bio nekih 5 cm, što je gigantsko za moje ostale kolačiće koji su u prosjeku oko 2 cm

    ispadne li i vama smjesa tako mljackava ili je doista stvar u držanju redoslijeda pri ubacivanju sastojaka?

  23. #273

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    804

    Default

    ja sam ih isto pravila za ovaj Bozic, drzala sam se redosljeda i bila mi je masa ljepljiva, ali nakon drzanja u frizideru se stisne. ipak se lijepe pomalo za ruke dok napravim kuglice, ali mislim da je takva smjesa

  24. #274
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    e, viš
    hladnjak bi mogao pomoći
    ovaj put nisam imala vremena, ali sljedeći put ću to sigurno napraviti

  25. #275
    Jesen u meni's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Negdje iznad duge
    Posts
    640

    Default

    Ja sam pravila nešto slično za staru godinu - zove se raspucani keksići (baš tako ih tražite na coolinarici). U njih ne ide kava, ali je recept na sličnu foru.
    Piše da se masa treba staviti u hladnjak na minimalno 5 sati ili preko noći, ali se meni nije dalo toliko čekati pa sam je stavila na malo više od 1 sat u zamrzivač i bilo ju je stvarno lako oblikovati. lijepilo se skroz malo i to nakon što se smjesa lagano zagrijala na sobnoj temperaturi.
    Jako su ukusni kad su malo odstajali, a pogotovo kad ih se namoči u mlijeku.

  26. #276

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Split
    Posts
    2,660

    Default

    ideja za rođendan koji je uskoro!!

  27. #277
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Aaaaaaaa oni su u pecbici secer se. Otaapa. Zastooo???

  28. #278
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    I kako znam da su gotovi? Su tvrdi na dodir il su samo raspucali?

  29. #279
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    moji se uopce nisu digli

  30. #280
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Moji nit su se digli...nit su ostali bijeli i predugo sam ih pekla.pa su malo pogoreni

  31. #281

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    oni se ni trebaju dignuti

    peku se cca 7-8 min - moraju biti mekani kad se izvade

    za postojanost bjeline - kuglice prvo u kristal šećer, pa obilato u štaub

  32. #282
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Ne dizu se. Kuglica se pri pecenju malo raspljosti i pri tome se naprave u staubu pukotine. Vadim zlicom od 5 ml tijesto. Pecem na 160 stupnjeva 12-14 minuta i nikad mi se secer nije otopio.
    Trebas ih jaaaakoooo uvaljat u secer prije pecenja.
    Kad ih vadis, kolacici su mekani, ako su tvrdi znas da su prepeceni.

  33. #283
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Kaže mm da budnići dijele prvo mjesto sa mađaricom.
    Mislim da je ove blagdane sam pojeo skoro sve kekse.
    Radila sam ih prvi put i zbilja su prefini. Jednostavni za napravit a odlično izgledaju.

  34. #284
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    I da..nakon hlađenja izvana kora bude hrskava, a iznutra mekano, finooo

  35. #285
    123beba's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,351

    Default

    Biljezim temu za neko skorašnje isprobavanje

  36. #286

    Default

    napravila
    točno 30 komada
    15-16 gr sirove smjese svaki

  37. #287
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    Quote Originally Posted by dolega View Post
    oni se ni trebaju dignuti

    peku se cca 7-8 min - moraju biti mekani kad se izvade

    za postojanost bjeline - kuglice prvo u kristal šećer, pa obilato u štaub
    aaaahaaaa
    ja vec mislila da sam nesto fulala

  38. #288

    Default

    ja nisam prvo kristal, samo štaub

  39. #289
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Pa umakala sam ih u staub stvarno dosta. Pekla sam na 160 14 min. Ocito je trebalo 12. Ne mislim da se trebaju dic, ali moji su bas plosnati neki cudni. I pogoreni :/

  40. #290
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Probat cu ih peci krace drugi put i probat cu foru sa staubom i kristalom jedino je njih ostalo od Bozica

  41. #291

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    skoro na vrhu
    Posts
    1,304

    Default

    giuseppe, meni se točno isto dogodilo kad sam prvi i zadnji put radila kukije iz prvog posta. Okus je bio fin kavast, ali izgled katastrofa... palačinka, frizbi.

    Vi cure pričate o raspuknutim keksićima? To je sasvim druga priča, oni ispadnu točno kao na slici.
    Ako znate tajnu kavastih kukija koji neće ispasti kao palačinke, pliz prišapnite, moja cura ih žica baš zbog kave.

  42. #292
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Bas to. Palacinka frizbi mislim Ja ih tamanim kad nitko nece
    Ja mislim da sam fulala u maslacu. Ne znam... Mozda netko javi jos kakvu tajnu. Radila sam po receptu iz prvog posta.

  43. #293

    Default

    moji su ok ispali
    nisu palačinkasti
    http://public.fotki.com/a70v/pivske-.../img-4323.html

  44. #294
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Stvarno su ti jako lijepi
    Jesi radila po receptu s prvog posta? Jesi koristila salice il grame?

  45. #295

    Default

    po receptu s prve stranice
    šalicu (mada mrzim na šalice, ja sam tip od vage, ja svaki kolačić važem prije stavljanja u rernu)
    stavila sam 50 grama maslaca, to sam jedino vagala
    da se malo hvalim, ne samo da su lijepi, nego su baš i fini

  46. #296
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    jako su ti lijepi, aleks

  47. #297

    Default

    hvala
    to je zapravo radila Vanja, ja sam bila mali od kuhinje, dodavala namirnice, vagala, mjerila, ona je mješala, oblikovala kuglice i valjala ih u štaub
    Last edited by aleksandra70vanja; 31.12.2014 at 00:11.

  48. #298

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    skoro na vrhu
    Posts
    1,304

    Default

    I ja bi takooo...

  49. #299
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,508

    Default

    kod budnica je stvarno vazna svaka minuta
    tj. i minutica duze u pecnici moze rezultirati pretvrdim i malo zagorenim kolacicima

    isto sam primijetila za hrskave limun kekse koje sam radila prije par dana
    maaaalo duze da su u peci, "da dobiju boju" i pretvrdi su, a nakon par dana ko kamen

    treba se drzati tocno upute, ako je 11 minuta - mora biti 11

  50. #300
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,296

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    moji su ok ispali
    nisu palačinkasti
    http://public.fotki.com/a70v/pivske-.../img-4323.html
    Toliko ti lijepo izgledaju da pomišljam napraviti ih...sada.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •