Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 156

Tema: Vag. pregledi u trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam odbila vaginalni pregled. Doktorica se slozila.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    ja sam odbila vaginalni pregled. Doktorica se slozila.
    razgovarale ste o tome? mislim, zanima me dal ju je to začudilo, dal si ju uvjeravala ili...?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znamo se od ranije. Mogu reci da smo prijateljice. Ona zna moje stavove, dajem joj neke knjige za citanje i fimove koje smo tu spominjali. Ona je relativno mlada i zeli promjeniti nacin pracenja trudnoce.
    Pricali smo kako ja ne zelim vaginalne preglede, rekla mi je da u nekim zemljama to se ne radi, da je kod nas vise rutinski posao, kao neka vrsta tradicije. onda smo pricali o infekcijama i sta sa nalazima.
    znam da sam joj dosadna, ali dok me trpi meni je ok.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Super!
    Želim ti blaženu trudnoću

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala ti

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo da prijavim da sam bila na prvom pregledu, do sada sam kucni test i beta.

uradila mi je UZ (to bi bio prvi od 3 koju imam nameru pustiti, a i to bi smanjila) i uradila mi je vaginalni pregled i pregled kolposkopom.
    pustila sam jer sam bila na pregledu pre tacno godinu dana pa eto da se uradi papa, bris, i da pogleda epitel grlica. sada sam u 6. tjednu

u buducnosti vaginalne preglede ne dozvoljavam kao i suvisne UZ, ako hvala Bogu bude sve ok

nije mi ni ponudila vitamine ili bilo sta drugo, sto bi naravno takodje odbila.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

frost,sretno u trudnoci

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala!

nije ovde tema, ali sad se mislim mozda sam prerano uradila ovaj prvi UZ.
    kazu je obavezan u 12 tjednu, merenje nuhalnog nabora.
    to bi povecalo broj UZ koja sam planirala. da li to preskociti...hmm
    dobro, to i nije za ovaj topic, sorry

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U ovoj trudnoći imala sam ukupno 2 vaginalna pregleda. Nitko sretniji od mene . Sada sam u 37. tjednu.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    U ovoj trudnoći imala sam ukupno 2 vaginalna pregleda. Nitko sretniji od mene . Sada sam u 37. tjednu.
    A gdje ideš na kontrole? I koliko često?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U prvoj trudnoći sam imala ginekologa koji je na svakom pregledu "pregledavao". Sada sam morala promijeniti doktora jer je onaj prvi bolestan. Trenutno sam trudna 19 tjedana i samo jednom me doktorica pregledala, vrlo plitko, samo ušće, i to zato jer sam bila na AC pa je provjeravala ima li problema. Sada shvaćam da je tako trebalo biti i prvi puta, pred 8 godina.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj frost prvotno napisa

nije mi ni ponudila vitamine ili bilo sta drugo, sto bi naravno takodje odbila.
    Zasto bi odbila vitamine? :/
    Ja uzimam vitamine od samog pocetka trudnoce.
    Sto se tice pregleda, ja sam imala do sada samo jedan i to zato sto sam ja trazila zbog brisa. Vise ne zelim preglede.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene se je veginalno pregledalo prvi put u trudnoći u 18 tjednu prije amniocinteze (jer se en smije biti otvoren prije tog zahvata) a za bakterije i gljivice mi je u 16 tjednu rađen bris na aerobe, anarobe, klamidiju, kandidu, ureaplazmu, mycoplazmu - jer opet za amniocintezu ne smiješ imati nijedan test pozitivan na ove bakterije

moj ginekolog smatra de je nepotrebno prčkati dolje... prečesto, čak ni uzimati PAPA test u ranoj trudnoći jer trudnici ionako ne možeš napraviti nikakav zahvat.

Kaže se daj pusti da se sve to lijepo ugnijezdi pa kasnije eventualno pogledati.

Evo sa 19 tjedana jedamput vaginalno pregledana

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

gledam i divim se novom podforumu pa sam naisla na ovaj topic... i :shock:
    Naime, u prvoj trudnoci imala sam milijardu pregleda kod dr i na svakom vaginalni pregled... imala sam konizaciju prije par godina pa sam od pocetka vodjena kao rizicna trudnoca...
    Bila sam uloziva ili otvorena ili kakoliga oni sve to nazivaju vec vrlo rano i strogo mirovala od 25-37 tj.
    Na pregledu s 38,5 tj sam bila otvorena 4 cm bez trudova, barem ih nisam nikad osjetila ni trudove ni kontrakcije i sutra sam sumnjala da mi je napukao vodenjak pa sam dosla u bolnicu, otvorena 5 cm bez trudova, probusili mi vodenjak, dobila trudove i rodila u roku 2 sata... sad tek shvacam da je moj prvi porod bio induciran i za slijedecu trudnocu i porod zelim da budu prirodni...

Ovaj puta se drukcije pripremam za trudnocu i prikupljam informacije...
    gotovo sam sigurna u odbijanje vaginalnih pregleda, osim jednog gdje cu napraviti papa i briseve (vise ni u to nisam sigurna ) a uzv 2-3 ukupno...

Molim komentare i potporu, te sto reci dr, koje argumente navesti, gdje ici na preglede (tj susrete )

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zar se rutinski radi papa u kakvi to brisevi tokom trudnoce?!

ja ne bih radila papu, pogotovo ako inace radim papu redovito, a ako i nisam, pricekala bih do nakon trudnoce.

koji crni brisevi inace, ako nemas nikakvih problema?!

ta opsesija od genitalnih bakterija je histericna.

sjecam se ginekologinje koju sam imala u zagrebu, bila je cak dosta poznata i 'dobra' (ironija!), cesto se pojavljivala po tv-u, ona je smatrala da zena nakon svakog odnosa mora konzumirati antibakterijsku vaginaletu, da bi se vagina procistila nakon 'unosenja bakterija'.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

smedja welcome!
    vjerujem da ćeš čitajući ovaj pdf naći dovoljno argumenata za izboriti se za svoje želje. Želim ti sreću!

A ovo:
    sjecam se ginekologinje koju sam imala u zagrebu, bila je cak dosta poznata i 'dobra' (ironija!), cesto se pojavljivala po tv-u, ona je smatrala da zena nakon svakog odnosa mora konzumirati antibakterijsku vaginaletu, da bi se vagina procistila nakon 'unosenja bakterija'.
    je BOLESNO!

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u pravu si, bas sam jucer o tome pricala sa suprugom... radila sam briseve nakon operacije, radila ih opet na pocetku prosle trudnoce, nismo imali druge partnere osim medjusobno pa istina da je pitanje po kojoj logici treba opet ponavljati briseve... pa ih ja necu ponavljati!

gljivice su mi cest gost, ali najcesce nakon vaginalnih pregleda, pa cemo i to tako glatko izbjeci... papu sam radila nakon trudnoce, bio je ok, jos nije proslo ni godinu dana, pa cu pricekat nakon slijedece trudnoce... nije hitno...

jos cekam preporuku za dr u zgb koji bi vodio trudnocu...

dvije prijateljice cekaju trenutno blizance (jedna MPO, jedna "obicno") i imaju nevjerojantno puno pregleda u trudnoci :shock:
    Zar se trudnoca s blizancima ne moze voditi prirodno i zavrsiti prirodnim porodom? Dr cini se potpuno okinu na spomen blizanacke trudnoce

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zar se trudnoca s blizancima ne moze voditi prirodno i zavrsiti prirodnim porodom?
    Mislim da se blizanačka trudnoća odmah vodi kao rizična. Ali znam slučajeve, što uživo a što iz literature, gdje je porod bio prirodan.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

upalo mi je u oci da primalja monika iz graza ne prima blizanacke trudnoce...
    ali sto s aspekta prirodno vodjene trudnoce znaci rizicna trudnoca?
    ako smo vec lijepo ustvrdili da su vaginalni pregledi nepotrebni, cak i stetni, zar to mijenja na stvari ako je trudnoca rizicna? a imala sam rizicnu trudnocu i znam da je to opravdanje za cackanje svaka 2 tjedna vec od rane trudnoce

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ali sto s aspekta prirodno vodjene trudnoce znaci rizicna trudnoca?
    Kako ja to doživljavam, s aspekta prirodno vođene trudnoće rizična trudnoća nije niti određena brojem beba niti dobi trudnice...nego ukoliko je zaista aktualno neko zdravstveno stanje majke ili bebe koje može biti opasno za bebu/mamu.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

imas pravo... precesto trudnoce (bez ikakva razloga) etiketiraju rizicnima...

tuzna sam jer sam tijekom prve trudnoce bila uvjerena da imam rizicnu trudnocu, a sad sam uvjerena da nije bila rizicna... istina je vjerojatno negdje blize sredini, ali ja sam (a sto bas nije dobro) osoba kojoj postoji crno i bijelo... sive nema... ili sam za nesto svim srcem ili potpuno protiv :? zato se i brinem hocu li biti u stanju prepoznati potencijalno rizicnu situaciju jer me toliko pridobila ideja prirodnog poroda i trudnoce da sam "izgubila razum"

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam evo u 27. tjednu. Još nisam bila ni na jednom vaginalnom pregledu.

U zadnje vrijeme mi se vrte brije po glavi kako bi možda ipak bilo dobro napraviti briseve na bakterije, jer nešto mi govori da postoje bakterije koje ne moraju imati vanjske simptome, a mogu zakomplicirati stvari. Ja to pričam onako iz glave, bez pozadine, pa vas molim ako netko nešto zna, argumente za ili protiv.

Uopće mi se ne ide ginekologu, presretna sam što imam urednu trudnoću pa u principu ni ne moram, i ovaj sad uzv za 2 tjedna, 2. po redu, najradije bih da ne idem. Ali kad me ti brisevi kopkaju...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa
    u pravu si, bas sam jucer o tome pricala sa suprugom... radila sam briseve nakon operacije, radila ih opet na pocetku prosle trudnoce, nismo imali druge partnere osim medjusobno pa istina da je pitanje po kojoj logici treba opet ponavljati briseve... pa ih ja necu ponavljati!
    pa čuj, ni mi nemamo druge partnere osim međusobno pa sam ja ipak imala ureaplsmu (koju sam pokupila najvjerovatnije na ginekološkom stolu). ja sam do sada imala 3 vag. pregleda, ali zbog krvarenja, ali brijem da nije bilo krvarenja nebi bilo ni vag. pregleda (osim 1 zbog briseva). moj gin smatra da je čak nepoželjno previše čačkat dolje u trudnoći.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jelka ja nekako vjerujem da trebaš poslušati svoju intuiciju...Pa ako te nešto muči i misliš da treba napraviti...napravi. Bar ćeš onda tu sumnju maknuti...

Kao što jedna autorica kaže da treba svaka žena za sebe povući granicu...i mislim da ne treba biti isključiv odnosno da (opet ću citirati istu) treba moći reći ne ali isto tako treba i moći reći da.
    Vjerujem da osluškujući svoje tijelo i slušajući intuiciju možemo ispravno odlučiti što ćemo prihvatiti od medicinsko tehnoloških mogućnosti a što ne...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    zar se rutinski radi papa u kakvi to brisevi tokom trudnoce?!

ja ne bih radila papu, pogotovo ako inace radim papu redovito, a ako i nisam, pricekala bih do nakon trudnoce.

koji crni brisevi inace, ako nemas nikakvih problema?!

ta opsesija od genitalnih bakterija je histericna.

PAPA se rutinski radi radi bakterija, gljivica itd samo moj ginekolog smatra da ga ne treba raditi rano u trudnoći već pustiti da proće prvo tromjesečje.
    Brisevi - 4 brisa, aerobi, anerobi, klamidija, ureaplazma, mycoplazma
    oni su ti potrebni...uraeplazma izaziva spontane... i to nije dobro

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dvije prijateljice cekaju trenutno blizance (jedna MPO, jedna "obicno") i imaju nevjerojantno puno pregleda u trudnoci :shock:
    Zar se trudnoca s blizancima ne moze voditi prirodno i zavrsiti prirodnim porodom? Dr cini se potpuno okinu na spomen blizanacke trudnoce
    Naravno da moze, ali treba dvostruka motivacija da bi se zena izborila za to.
    pracenje moje blizanacke trudnoce, a i porod, nije se razlikovalo od moje jednostruke, ali najvise zato sto ja to nisam dozvolila ...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sto se tice briseva, mogu samo reci da nije svagdje rutina papa i uzimanje briseva iz rodnice. zavisi da li se potencira zdravo ili bolesno...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Jelka ja nekako vjerujem da trebaš poslušati svoju intuiciju...Pa ako te nešto muči i misliš da treba napraviti...napravi. Bar ćeš onda tu sumnju maknuti...

Kao što jedna autorica kaže da treba svaka žena za sebe povući granicu...i mislim da ne treba biti isključiv odnosno da (opet ću citirati istu) treba moći reći ne ali isto tako treba i moći reći da.
    Vjerujem da osluškujući svoje tijelo i slušajući intuiciju možemo ispravno odlučiti što ćemo prihvatiti od medicinsko tehnoloških mogućnosti a što ne...
    slazem se... ponekad je stvarno vazno poslusati svoju intuiciju.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam prošli put radila vaginalni, eto
    U 28.tjednu.
    Uloživa za vršak prsta i dr automatski piše mirovanje, valjda MORA?!, jer kad sam joj ja rekla "čemu to, al to nije normalan nalaz u 2. trudnoći?" odgovorila je:pa zapravo jest
    Meni je to već postalo smješno, ali kužim ju, nije joj svejedno preuzeti "odgovornost" jer je imala već nekakvih problema, ja sam ju rado preuzela na sebe i rekla "samo vi pišite, ja ću reći da vas nisam slušala"

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U trudnoći sam imala x vaginalnih pregleda, nažalost! Sve se je dalo trpiti dok nisam promijenila doktora, a tada, ajme majko moja. Još i dan danas se sjećam te boli, prestrašnooooo! Samo je htio vidjeti koliko sam otvorena. Na tom pregledu, dva tjedna prije termina, bila sam otvorena za vršak prsta. Ne moram reći da mi je za pet dana nakon pregleda pukao vodenjak, nisam bila otvorena više od jednog prsta, a nisam imala ni trudove, ali rodila jesam!!!

Joooj, potpuno podržavam sve vas koje se ne date "čačkati" kako se kome prohtije. Ako bude drugog puta, nadam se da ću biti pametnija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Citiraj kailash prvotno napisa

slazem se... ponekad je stvarno vazno poslusati svoju intuiciju.
    da se nadovezem.
    imala sam 1 vaginalni pregled za briseve. mislila sam da nesto nije u redu i otisla sam. briseve su bile ok. a ja sam se smirila.
    doktorka je rekla da sam zatvorena i sve je ok.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zaboravila sam napisati pregled je bio u 16tj+3d.
    i ne mislim da sam napravila nesto sto nisam zeljela, vec nesto sto sam osjetila potrebu da uradim, a nije dio rutine.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

rena7 kažeš pregledao te vaginalno i to bolno dr dva tjedna prije termina...
    Stvarno ne mogu razumjeti svrhu vaginalnog pregleda nakon 37 tj. trudnoće. Ako je tada beba ok i zrela za porod ČEMU čačkati?!?!

Da vidi koliko si otvorena...I što onda s tom informacijom? Jer ako si se počela otvarati - super! AKo nisi, ionako ima vremena, dakle ČEMU TADA ŽENU VAGINALNO PREGLEDAVATI?!?!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam razgovarala sa doktorom u vezi vag. pregleda kad sam zadnji put bila kod njega i rekao je da nema medicinskog opravdanja vaginalno pregledati nakon 28. tjedna, no da mu je bitno znati da li je žena otvorena prije toga. pregledao me tako brzo i bezbolno da sam ostala šokirana. nisam baš ful oduševljena, no čini mi se da je ovo dobar kompromis jer mi je dosta tlaka od 140/90 kod svakog pregleda (a doma nikad nemam problema).

meni je bilo važno da je poslušao i dao konkretan savjet kojeg mi je opravdao (recimo) činjenicama te uključio me u odluci (prema me je uspio nagovoriti). Idemo malim koracima, mislim da je to za naše uvjete super obzirom da u rodilištu u Puli znam da sve trudnice neovisno o tjednu pregledavaju vaginalno.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danci, koji ginic?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prema preporuci od naše Litale, prešla sam kod dr Prenca i za sada sve pet

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Molim savjet : što konkretno reći ginekologu u naumu da ovu T, a koja je rizična već samim time što su 3 prije nje bile, prođem sa minimalnim brojem vaginalnih pregleda ?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Baby prvotno napisa
    Molim savjet : što konkretno reći ginekologu u naumu da ovu T, a koja je rizična već samim time što su 3 prije nje bile, prođem sa minimalnim brojem vaginalnih pregleda ?
    mislim da je kljucna stvar naci dr koji nije veliki pobornik vaginalnih pregleda... ako ti se nije svidjelo kako je dr pratio proslu trudnocu, promijeni ga... sumnjam da se jako obrazovao u te dvije godine...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ako ti je dr ok, možda je spreman razgovarati s tobom, pa da ga pitaš hoće li raditi svaki put vaginalni pregled i zašto. i što ako ga ne napravi.
    možda on sam bude dao neku prikladn(ij)u opciju...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

treba imati na umu da je teško promijeniti ginekologa nakon što ti drugi otvori trudničku knjižicu, odnosno drugi nije uvijek u mogućnosti da te preuzme zbog pravila unutar pojedinih domova zdravlja (i nepisana pravila kolegijalnosti), i to mora napraviti na svoju odgovornost (to sam nedavno iskusila na svojoj koži)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mislim kazati, nije nemoguće ali trebaš biti uporno dosadan ponekad da uspije

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ja sam u ovoj trudnoći radila već 5 puta cervikalni bris
    Čekam dan kad ću ući u ordinaciju bez stavljanja patkice...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zbog cega su prijasnje trudnoce bile rizicne?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Tincha prvotno napisa
    Ja sam u ovoj trudnoći radila već 5 puta cervikalni bris
    Čekam dan kad ću ući u ordinaciju bez stavljanja patkice...
    pa zašto??

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Prvi bris streptokok, kura amoxila, pa sljedeći bris: enterokok. Opet kura amoxila, kontrolni bris:enterokok kojeg nisam izliječila. Pa malo canestena, kontrolni bris: ups nešto smo na HZJZ zaribali, molim ponovite... I tako nedavno ponovljeni bris za kojeg sad čekam rezultate...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvi bris streptokok, kura amoxila, pa sljedeći bris: enterokok. Opet kura amoxila, kontrolni bris:enterokok kojeg nisam izliječila. Pa malo canestena, kontrolni bris: ups nešto smo na HZJZ zaribali, molim ponovite... I tako nedavno ponovljeni bris za kojeg sad čekam rezultate...
    Mene zanima da li ti je planirana trudnoća i da li je ginekolog bio upoznat sa planiranom trudnoćom, ako je bila takva?

Zašto pitam? Zato što se preporučuju brisevi napraviti prije trudnoće, a jako puno poznanica je savjetovano od svojih ginekologa da ostanu trudne, pa da će onda raditi bris...što je meni :shock:

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jeste, bila je planirana trudnoća, radila sam briseve prošlo proljeće nakon spontanog, imala sam Gardnerellu koju sam zaliječila, i nakon toga najesen ostala trudna. Ove bakterije su se pojavile ili neposredno prije T ili u samoj T. Tak da imam povijest briseva, ono :shock:

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ja sam evo u 27. tjednu. Još nisam bila ni na jednom vaginalnom pregledu.

U zadnje vrijeme mi se vrte brije po glavi kako bi možda ipak bilo dobro napraviti briseve na bakterije, jer nešto mi govori da postoje bakterije koje ne moraju imati vanjske simptome, a mogu zakomplicirati stvari. Ja to pričam onako iz glave, bez pozadine, pa vas molim ako netko nešto zna, argumente za ili protiv.

Uopće mi se ne ide ginekologu, presretna sam što imam urednu trudnoću pa u principu ni ne moram, i ovaj sad uzv za 2 tjedna, 2. po redu, najradije bih da ne idem. Ali kad me ti brisevi kopkaju...
    Samo jedan update.

Obavila sam briseve, imam identičnu bakteriju kao u prošloj T, u skoro isto vrijeme rađeni brisevi - stafilokok aureus, u malim količinama. Još sam onda bila otvorila topic, i više-manje zaključila (uz dr. Ujevića kod kojeg sam tada vodila T) da se neću uzbuđivati oko toga, onda je bilo prošlo samo od sebe. Zapravo, njegova je teorija bila da je netko u postupku zaribao, tipa kontaminirao uzorak.

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Briseve odradila u superranom dijelu trudnoće (tad nisam ni znala da sam trudna a nisu ni na uzv vidjeli jer je za 4-5 dana trebala doć menga) i bili su svi ok.
    Kontroliram privatno trudnoću i svaka 3 tjedna imam pregled ali na način da doktor samo rukom pregleda zatvorenost i izvana popipa maternicu. Zadnji put je korišten jednokratni speculum radi iscjetka koji se pojavio.
    Ti pregledi nisu niti grubi niti neugodni i ne smetaju mi (kratko traju) jer smatram da na taj način doktor svaki put provjeri da se slučajno nisam otvorila i da li je veličina maternice u skladu sa tjednom trudnoće.
    UZV radim svaki 2. put znači na svakih 1,5 mjesec.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tincha, ja sam ti imala identicnu situaciju. odjednom ti streptokoki, pa enterokoki.. popila sam penicilina za citav kvart

na kraju mi je poznata doktorica koja radi na zaraznoj rekla da je normalno da se te -koki pojave u trudnoci, da ih ne treba tretirati antibioticima i da ce se povuci same od sebe, sto se i dogodilo. ja sam negdje sa 38 tjedana napravila kontrolni bris i nije bilo vise niceg, a nisam nista vise pila u meduvremenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •