Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: otvorena dva prsta - iskustva

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno otvorena dva prsta - iskustva

Hello svima.
    Evo danas sam bila na pregledu, trudna sam 30+5 (iako je po ultrazvuku sve 29 tjrdana ali i u prve dvije trudnoce je bilo cca takvo odstupanje jer sam ja niska pa su mi i bebe bile nesto manje tijekom trudnoce) i gin. mi je rekla da sam otvorena 2 prsta i da trebam sada malo mirovati. Sva sam sada nekako u bedu jer imam deckica od 6 i curicu od 4 god koji traze paznju a mali mi i krece u skolu u 9om mj i moramo ici kupiti torbu i sve ostale stvari koje trebaju za prvasice, a ja bi trebala kao mirovati.
    Ima li netko iskustva slicna mome da me utjesi. Uopce ne znam koliko bi to mirovanje trebalo biti 'mirno' jer mi je gin. neka koja bas nikada ne prica, cak i kada ju sto pitam odgovori su joj polovicni i dvosmisleni.
    Znam da sigurno ima zena koje su bez mirovanja prosle trudnocu ovako otvorene ali me zanima bas kako, koliko i ima li netko slicnu situaciju.
    Thanx

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mogu ti samo reći da je mirovanje baš mirovanje. Eventualno lagane šetnje, što manje sjedanja, ako je moguče skroz eliminirat sjedanje, i mislim da baš ne bi trebala ići u šopinge...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja se ne bi igrala. Ipak, "tek" si 30.tj. Misli na bebicu, to je ipak sad najvažnije. Nadam se da imaš supruga ili baku koji isto tako mogu obaviti ove školske šopinge umjesto tebe.
    I naravno, čekamo mišljenja i iskustva žena koje su bile otvorene kao ti.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam bila u prvoj T otvorena 1,5prst (zdnja dva mjeseca)i sve prošlo ok,
    al sam zato u drugoj bila odtvorena od 30tj i dobila strogo mirovanje, al nisam se baš pridržavala, pa mislila sam idem u dućan samo nekoliko sitnica kupiti, pa ovdje samo malo, pa tamo i tako s 32tj završila u bolnici na infuziji do kraja trudnoće (a doma mi curica od 15mj, )
    eto, sve samo zato jer nisam mirovala - LEŽALA....
    a mogla sam biti doma, sa svojim djetetom a ovako dva mjeseca u bolnici samo jer nisam slušala.....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ajme daisy may, ovaj tvoj 'scenarij' mi zvuci grozno. Mani nije rekla da moram strogo mirovati ali znam da je bolje ne zezati se. Nista, sada idem u pregovore sa bebom da se jos malo potrpi, mozda se odluci poslusati me. I muza cu angazirati u lobiranje. Ma meni je mali problem sto zivim na selu kod novog vinodolskog a za sve ove stvari moram u rijeku. Muz mi sigurno ne bi znao sam odabrati pa cu nekako morati angazirati svoju mamu koja je isto u rijeci da nekako to obavi sa njime. Ma zao mi je djeteta jer se jako veselio da cemo on i ja to zajedno birati... no sto je tu je. Za 2 tjedna idem u Rijeku na pregled pa se nadam da ce mi (poznati jedan doktor) tamo stogod vise reci i uputiti me u situaciju. A btw mislim da znam kada sam se otvorila. Malecka mi je bila na temp neka 4 dana i jednu me vecer pocelo probadati u trbuhu, kao trudovi i to je trajalo pola sata i bas sam imala osjecaj da se nesto dogodilo. Malecka mi je inace jako osjetljiva na tepm (imala je kao mala konvulzije) pa smo morali svaka 4 sata cepice i kupanje i valjda me to izmorilo( bila sam smozdena totalka) i eto. No dobro. Hvala na odgovorima i podrsci. Bas mi treba.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma znam kako ti je, i mi smo na selu, do grada mi dosta blizu (10-15min vožnje) al ipak trebalo je vozit auto, curku dizat u as, pa van pa u kolica i jedno s drugim....
    ja sam sve potrebno (nisam trebala puno) kupila do 6mj trudnoće, kao da sam imala neki predosjećaj...
    a danas se putem neta mogu isto stvari odabrati, pa probaj tako,

ajde, sretno i neka se bebica strpi....

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam u prvoj trudnoći negdje od 28 tj bila 2 prsta otvorena,i morala sam mirovati,ali ne strogo.mogla sam u lagane šetnje i tako.samo nisam smjela NIŠTA dizati.T mio je bila rizična jer sam prije imala spontani. rodila sam u 39 tj.

sada sam u 35 tj.i otvorena sam 1 prst i isto nesmijem ništa dizati,ali nema panike nikakve.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kunda,

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala svima. Thanx Lukina mamma. Zna li netko sto je sa voznjom u autu (ja ne vozim nego muz)?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kunda prvotno napisa
    Hvala svima. Thanx Lukina mamma. Zna li netko sto je sa voznjom u autu (ja ne vozim nego muz)?
    Obično kažu da nije preporučljivo puno sjediti, a u autu se sjedi. Meni je dosta neugodan taj položaj (moram spustiti naslon u dobar tupi kut da ne pritiskam trbuh). Još me gnjavi i pojas koji me pritišće, a moraš ga staviti. Mislim da ću kupiti onu kopčicu da ga malo olabavim.
    Dakle da skratim, mislim da nije preporučljivo. I "zdravim" trudnicama kažu da u vožnji u autu dužoj od 2 sata naprave pauzu. I prošeću...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Eto ovaj vikend su mi klinci kod mojih tako da sam si uzela ova zadnja dva dana bas za odmor (inace mi je trebalo malo odmora i spavanja, izlezavanja ...). Ali tako je tesko lezati. Ma dobro, ja nisam dobila strogo mirovanje gin koji ce me poradati je rekao da nista tesko ne dizem i neka malo usporim dnevni ritam te odmaram kad je prilike. Pa eto za sada odmaram ali vec mi je dosta. No necu se zezati jer bas primjetim kako je beba jako aktivna od pregleda u petak i svako toliko osjetim neko 'strecanje' skroz dolje nisko. to mi nije nikako ugodno i odsjeca me da se trebam paziti. Da li netko zna nesto o vjezbanju u ovakvom stanju?
    Ja cijelu trudnocu vjezbam yogu za trudnice i tu ima vjezbi za zdjelicu, kicmu i sve ostalo. Sada, znam da neke garant ne smijem ali barem ove za kicmu i disanje bi mozda mogla. Sta kazete? Ne da mi se gin zvati za sve ali mozda bi ipak bilo najbolje?... :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •