-
problem s cijenom jaslica
Molim da mi provjerite koja su moja prava i mogućnosti... Naime, živim u općini Jakšić a dijete koje će uskoro navršiti 2 godine ide u jaslice u grad Požegu(Jaslice Pod gradom). Od 01.09. ove godine cijena jaslica je porasla sa 1200 na 1500 kn. Do tada smo cijenu plaćali pola roditelji pola općina Jakšić (oboje smo zaposleni i plaćamo uredno svoj porez općini) Razliku od 300 kn sada plaćamo mi tj. jaslice nas više nekoštaju 600. već 900 kn što nije zanemarivo. Npr. grad Požega je svojim poreznim obveznicima povećao udio subvencije pa oni kao i do 01.09. plaćaju 500 kn odnosno oni nisu niti osjetili porast. Nije u redu da se, osim što smo sa sela i moramo sjesti u auto i voziti se 7 km do jaslica još plaćamo gotovo duplo. U kontaktu sa načelnikom općine on se izgovara da nema predviđeno u proračunu i da je u projektu izgradnja vrtića u našoj općini, što naravno neće biti gotovo dok moje dijete ne pođe u školu. A vrtić se ogradio tako što smo morali potpisati da ćemo plaćati tu cijenu iako nije u skladu sa odlukom gradskog poglavarstva požega. Moj jedini izbor je bio ili potpisati ili ispisati dijete. O toj odluci smo kao roditelji obavješteni na sami famozni 01.09 pa i nije bilo nekog izbora. Inače sa jaslicama i tetama smo jako zadovoljni pa nam je u cilju da se ovo riješi. Unaprijed zahvaljujemo!!
-
Ako ste zadovoljni s tetama i jaslicama, onda plaćajte cijenu kakva ona jeste. Da općina u kojoj živite ima odluku o sufinanciranju 50% iznosa od ekonomske cijene jaslica, onda bi Vam načelnik to i rekao. Činjenica je da načelnik ne može Vama na svoju ruku izlaziti u susret ili Vam 300 kuna isfinancirati iz džepa ili ih uzeti iz općinske blagajne.
Podnesite zamolbu prema Općinskom vijeću za promjenom odluke sufinanciranja koje je očito fiksno, odnosno iznos za jaslice 600 kuna po djetetu. I ne brkati dvije jedinice lokalne samouprave - svaki grad je za sebe, svaka općina je za sebe. Svaki ima svoje akte. Osim onih koje propisuje Zakon, što u slučaju sufinanciranja boravka djece u vrtiću i jaslicama ne propisuje niti ne definira.
Pozdrav.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma