Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: mali divljak

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno mali divljak

ja stvarno više neznam kaj da radim,mali mi cijelo jutro nateže obje cice i nikak da zaspi ili da se najede!kad ima cicu u ustima prvo halapljivo siše pa malo mirnije i onda se počne bacakati!imam i svekrvu koja kad to vidi forsa s dohranom kao mali je gladan,ne želim ga naučiti na tu hranu ali ne želim ni da je gladan!pelena pokakanih ima četiri,pet a popiškanih šest,sedam kaj mislim da je ok!moj dječak je star tri tjedna!HELP

Početno

Prvo i osnovno, svekrvu izbaci van na bilo koji način, po mogućnosti što bezobraznije možeš...Isuse kako mi digne tlak kad ljudi tako bez veze forsiraju svoje...

Koliko je bebač star?? Je li moguće da je skok u razvoju??

A što se ostalog tiče mislim da ima pokakanih i pišanih pelena dovoljno, a i moj nije bio pretjerano miran sisavac...

Početno

Samo da te malo utjesim. Moj Ivan ima tri i pol mjeseca i tek je prije tjedan dana uhvatio neki ajmoreci normalniji ritam...papa svaka 2,5 - 3h. Do tada je DOSLOVNO boravio 24h na cici. Prvi mjesec je dobio 1300g, a drugi 1100g. Prati popiskane (sest do osam) i pokakane (2 do 3) pelene i budi sigurna da je sve u redu.
    Tu ne mozes nista, to tako ide...on je jos jaaako, jaaako mali i tek se uhodavate. Oboruzaj se knjigama, casopisima, videokazetama, DVD-ima i pusti ga da cica koliko god zeli. Znam da ti je jako tesko, pogotovo uz pritisak familije, ali pokusaj im dati do znanja da si sigurna da dobro radis i da je to jedino bitno.
    Samo hrabro i drzimo fige.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Vito, upravo tako kako ti Dille kaže, budi samouvjerena i nek ti okolini bude sasvim jasno da ti dobro znaš kaj radiš i zašto radiš baš tako, a ne nekako drugačije :namig:

Zahvali im na brizi ali budi čvrsta u svom stavu, tako ćeš zaraditi njihovo poštovanje i nitko ti se više neće petljati u posel...vjeruj mi da znam kaj pričam jer sam imala sličnu situaciju no nevjeroajtno brzo su se savjetodavci povukli i samo vrlo diskretno, izokola povremeno nekaj predožili :cer:

Mislim, falabogu da ćeš prihvatiti dobar savjet jer ipak su naše mame nekog vraga naučile podižući svoju djecu, ali ako te netko svojim kvocanjem sili raditi s djetetom nešto za što ti instinktivno osjećaš da nije u redu - lijepo ih bez imalo srama i nelagode odbij, jer na kraju krajeva - mama zna najbolje

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure su ti vec super rekle..

Divno je da se toliko trudis oko dojenja, a znamo da nije lako - pogotovo kad nemamo podrsku okoline.

Po pelenama sudeci, bebac dobiva dovoljno mlijeka i ti radis sve dobro. :D

S obzirom da ti bebac ima 3 tjedna, jaaaaako su velike sanse da upravo prolazi skok u razvoju. A to ti se manifestira tako da hoce staaaaalno sisati. Mnoge mame vidjevsi to, pocinju vjerovati da nemaju (ili im nestaje) mlijeko, te uvode dohranu. To je pogresno. Najbitnije tjekom ovog perioda je da mu das sisati kad god trazi sisati i koliko god dugo zeli sisati. Posto beba sama sebi regulira kolicinu mlijeka, ovo je nacin na koji beba stimulira tvoje tijelo da pocne proizvoditi vise mlijeka - cestim sisanjem. Ukoliko umjesto cestog sisanja, beba dobije dohranu, maminom tijelu nije poslan signal da proizvede vise mlijeka, i ulazi se u "zacarani krug". Ovo cesto sisanje obicno traje par dana (dok se ne poveca kolicina mlijeka), i onda se stvari pocnu vracati na staro.

A sto se svekrve tice. Bilo bi dobro da je educiras. Ona ti sigurno ovo sve govori jer misli da je u pravu, i to sve radi s najboljom namjerom. Reci joj ovo sto sam ti ja sad rekla, i isto joj objasni da zelis dojiti i da uvodjenje dohrane cesto vodi kraju dojenja (pogotovo kad se uvede ovako rano kad se jos regulira kolicina mlijeka kod tebe).

Super sve radis. Doji ga na zahtjev, ne daj mu nista osim dojke (nikakvi cajevi, itd.), i stvari ce doci na svoje

Javljaj kako ide

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Stvarno, šta je s Vitom? Dankec je uzurpirao topic i svi su zaboravili na Vitu. Vito, javi se!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Splitala sam topice, Dankecov je ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11860

Vito jel ima pomaka?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •