-
trovanje acetonom??-hitno mi je
U biti nije aceton nego skidač laka za nokte. Na njemu piše da ne sadrži aceton. Ali je neka kemija.
Bilo je u bočici oko 30 ml. On je većinu prolio, ali je probao popiti. Mislim da nije progutao jer je odvratan okus. Al kaže da ga peče u ustima.
Žena s hitne je rekla da ona misli da nije popio jer mu ne smrdi iz usta i jer ima normalnu boju kože.
Malo mi je nezgodno ići sad na hitnu ako nije hitno jer sam sama s njim i malom.
Dal da idem s njim u Klaićevu sad ? Jel ima netko iskustva s tim? Jel mogu oni skužiti dal je popio ili mu odmah ispumpavaju želudac?
Dala sam mu mlijeka i aktivni ugljen, nekako si mislim da bi mu bilo zlo da je stvarno popio, al ne znam koji su simptomi tog trovanja. 
on se sad igra i ništa se ne žali.
-
Nazovi svakako Klaićevu, mislim da oni imaju centar za trovanja ili nešto tome slično.
Ako piše da ne sadrži aceton, vjerojatno je kao glavno otapalo prisutan etilacetat, on bi se u želucu trebao hidrolizirati na etanol i octenu kiselinu. Ne znam kakva je situacija s ostalim sastojcima, najbolje da pitaš, iako je vjerojatno njemu u usta došla tek mala količina...
Držim fige da bude sve OK
-
nazovi
Institut za medicinska istraživanja
Centar za kontrolu otrovanja
0-24 sata
01/2348-342
-
Osoblje foruma
pogledaj ovdje
Ako dođete u dodir s nekom tvari za koju ne znate je li otrovna ili ne, i kako postupiti, informacije možete dobiti u Centru za kontrolu otrovanja u Zagrebu na tel. (01) 2348 342
-
Osoblje foruma
Popravljam link
ustanova za hitnu medicinsku pomoć
U svakom slučaju nazovi obavezno:
-
Ispalo je da je stavio u usta i pljunuo jer to sadrži neko sredstvo protiv gutanja.
Sva je dobro ispalo.
Hvala na linku, onako u panici nisam bila ništa u stanju naći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma