Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Krumpirova tiskara

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Krumpirova tiskara

Budući da je došlo vrijeme kad se sve manje može van, a sve više sjedi unutra, evo jedne ideje za klince.... Jeftino je, pristupačno, a dijete ne mora vješto baratati olovkom i kistom da bi dobilo lijepe kombinacije.

KRUMPIROVA TISKARA

Treba samo nekoliko krumpira (raznih oblika i veličina), oštar nož (za roditelje i stariju djecu), vodene boje ili tempere, kist i akvarel-papir...
    Od krumpira se izrađuju "žigovi" s kojima se mogu otiskivati razni oblici na papir.

Krumpir treba prepoloviti. Može ga se i dalje obraditi (izrezati u oblik zvjezdice, kvadrata, srca (kalupom za kolače, ako niste spretni) itd. Mašti nikad kraja.

Prerezani krumpir namaže se ili umoči u boju, pa se oblik otisne na papir.

Mi smo jedne godine (sad tome već ima duuuugo) radili božićne čestitke, a velika slika okićenog bora visila je na ulaznim vratima. Evo je:

http://www.sendspace.com/file/2587fi

Dobru zabavu!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Probali smo to.
    Ona je meni dala ideju. Iz vrtića.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kakav je to akvarel papir?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    Hrapavi papir za crtanje vodenim bojama, kakav se prodaje u onim blokovima za likovni (ne kompletna mapa sa 10 vrsta papira, nego samo mapa baš tog akvarel papira - ima u različitim veličinama od A4 do nekog formata većeg od A3 i ne košta puno).

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Citiraj mislava prvotno napisa
    Hrapavi papir za crtanje vodenim bojama, kakav se prodaje u onim blokovima za likovni (ne kompletna mapa sa 10 vrsta papira, nego samo mapa baš tog akvarel papira - ima u različitim veličinama od A4 do nekog formata većeg od A3 i ne košta puno).
    Uz što je hrapavi (ali ne nužno).. on je deblji i podnaša vodu... ne trga se... (barem oni pravi pamučni akvarel papiri).

Peterlin... slika bora vam je super... ovim krumirom si me vratila u djetinjstvo... moj N je još premali za to, ali ćemo to svakako raditi kada još poraste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •