Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: trebam pomoc (rijedak iscjedak)

mary

Početno trebam pomoc (rijedak iscjedak)

Ovu sam temu trazila ali nisam nasla nista slicno. U 36 sam tjednu. Jos zadnja 3 dana mi je bio uzasan pritisak gore visoko mada nisko nosim. I beba se vrtila non stop imala sam osjecaj da nikada ne spava. Ali evo od jutros mi je totalno drugacije. Prvo, beba se ne vrti, ustvari jedan pokret ili dva pa onda 2 sata nista pa opet pokret ili dva. Poslije onakve kretnje meni je sada kao da se uopce ne vrti. Stomak je spao to primjetim po tome sto mi se vise cike ne naslanjaju na stomak. Evo sad se opet melo pokrenula beba i to je to. Iscjedak mi je rijedak i providan ali sluzav( a imam upale i uvijek je iscjedak bio gust i zelenkast). Ne znam sta se dogadja, nista me ne boli. Mokre su mi gacice cijelo vrijeme kao da je vodenjak malo napuknuo, Ili mi mjehur popusta. Bas mi je bez veze. Jeli bilo kome ovako, molim pomoc da se smirim.
    :D Andrej dolazi 09.07.2005 :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mary idi kod doktora da on vidi o cemu se radi. to ce te najbolje smiriti...

mary

Početno

zaboravila sam reci i da imam vrtoglavicu zadnjih par dana. Onako iz cista mira mi se pocne vrtiti u glavi. :? Smuti se sve pa se oper nekon par sekundi razbistri. Sta bi to moglo biti? :/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja stalno imam osjećaj da su mi gaćice mokre i to sam pripisala pritisnutom mjehuru,a što se tiče bebice kod mene ti je ovako,čim se vrijeme promijeni beba je mirnija.Jučer je skakao cijeli dan a danas se samo pomalo proteže.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Možda ti nekaj ne štima sa tlakom,zvrcni doktora ili još bolje otiđi do njega da budeš mirnija

mary

Početno

Otici cu doktoru, ali je on radi tek od 5 sati. Romina mi imamo isti termin, jelikod tebe ista slicno ovome. Jeli ti se bebac spustio?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo i ja sam u 35 tj.

To sto kazes za iscjedak meni izgledao kao cervikalni cep. U prvoj trudnoci mi je ispao sigurno 2 tj. prije poroda.
    da bi bila mirnija, kao sto ti cure savjetuju, najbolje je da odes ljekaru.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

iscjedak imam klasicni tek toliko da je prisutan,vrtoglavice samo kad sam na leđima a nalaz od petka mi je-stanje: 1/3 čl. za 1 pp,glava utisnuta u zdjelicu,uterus mekan.Znači beba se spustila ali trbuh nije,mislim da je tako i kod snorki

mary

Početno

Evo drage moje, bila sam kod doktora. I moj je porod tako reci poceo. Otvorila sam se jedan prst. I grlic maternice se smanjio na 1 cm. Dao mi je 2 injekcije apaurin i jos nesto(to sam zaboravila kako se zove) da me smiri i da uspori bolove. Sad sam doma, mada me je htjeo odmah u bolnici ostaviti ali ja nisam htjela. Sad se nadam da me nece veceras vise zaboliti. Da bar izdrzim jos par dana. Sada sam tocno 35+5. I trudovi su mi kao pred menstruaciju, nista drugaciji. Ali to je to. Znaci ne bole me ledja uopce. Malo me strah. To je to. Mali sad nece da spava a odgovaralo bi mi da zaspe, sad se vrti, misa mu malog. :/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Znači da većimaš trudovi i da će mišek skoro van?jel iscjedak od toga kaj i otvorena ili je to čep?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ups trebalo je pisati da već imaš trudove ali sam se sva spetljala

mary

Početno

Ni meni nije jasno da su to trudovi, ali evo sada se malo smirilo. Kada me ginic pregledao bila je sukrvica. Vjeruj mi ne znam ni ja, uglavnom je rekao da ako hocu da se ne porodim moram samo lezati jer tako mogu proces usporiti ali ako je bebac naumio vani onda nemogu nista nego samo prastiti kad ti trudovi dolaze. Kod moje se sestre isto ovako desilo i ona se porodila sutradan. Bila tocno 36+0. I sve je ispalo OK i ona i beba.
    Moj bebac je sada tezak 3050 g. Tamam i ako se rodi bit ce OK. ja se nadam da ce sacekati ba jos par dana. :?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Lagano u krevet i miruj.... tebi i mrvici

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mary, odmaraj se - a ja drzim fige i vibram za tebe i bebaca!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vibriram da bebica još malo bude kod mamice bar do 36+0

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nadam se da ce se beba strpiti bar jos koji dan, ako ne i tjedan

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uh, vi se vec pocele i otvarat, a ja iako sam u 36 tj., jos nista nisam spremila za dolazak novog bebaca. Jedino sto sam oprala nekakvih bodica od Edite. Nisam nekakvu veliki kupovinu ni planirala, ali ipak je Sami decko + ljetna beba.
    Ti otvaracice, lezi barem jos jedan tjedan, a ako se porodis, nema veze. Beba je vec dovoljno velika, a sto je najvaznije svi organi su razvijeni.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Uf, ja isto jos nista nisam napravila. A ovo mi je prva beba! Nadam se da ce se moja jos strpit i pricekat da mama i tata sve kupe

mary

Početno

Lara ja bih ti preporucila da spremis sve za bebaca. Jer od danas do sutra moze navaliti vani. Ja nisam spremila stvari za bolnicu, nemam pojma sta uopce ovdje dozvoljavaju ponijet. Cijelu sam noc imala bolove kao upala jajnika. Evo i sada isto. Cekat cu ja one prave bolove, kad ledja zabole itd. Ovo je totalno glupa situacija, osjecam nesto se dogadja a pojma nemam sta. Mozda sam se jos vise otvorila, cekat cu pravu uzbunu. Hvala vam cure na podrsci

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mary, držimo fige da sve bude u redu, bez obzira što bebica odluči!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mary, meni ti tvoji bolovi "nalik na upalu jajnika" vise djeluju kao uobicajeno razvlacenje maternice, nego na porodjajne bolove. ne znam, ali ako ti je bilo sto sumnjivo, trk u bolnicu. Ipak mi nismo ljekari (barem ne ja, hi, hiii).
    Hocu da vam kazem iz licnog iskustva, da je vodenjak napukao, ili je pukao, kada iscuri malo vise vode. odnosno, voda curka ako je napukao vodenjak. A ako pukne, to cete odmah skuzit.Sva ostala vrsta "mokrih gaca" jeste pojacano bijelo pranje, ili popustanje mjehura (nadam se da ovo ne cita koji muskarac, hi, hii).
    Kada vodenjak pukne, ili napukne, najbolje je leci, jer se beba automatski spusta u karlicu.I ako je mamica u vodoravnom polozaju, za bebaca je lakse spustanje. Ja to ovako laicki prenosim sto ovdje babice preporucuju, a sve su stvarno educirane. A ovo sa vodenjakom sam i sama prosla. lezala sam dok MM nije dosao po mene da idemo u bolnicu.
    p.s posebno je hitno ako je voda zelena (mekonij- beba se ukakila). I to je bio moj slucaj sa prvog poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hello mary baš sam danas mislila kako si.....pusa tebi i bebaču btw ja danas idem po neke krpice za bolnicu i po bodi benkice sa kratkim rukavima,drugi tjedan po još par sitnica i mi smo spremljeni.Jedino kaj se dugoooo čeka je dostava kinbača i stola za prematanje

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nema nam mary....da nije rodila?

mary

Početno

Nisam jos rodila. Jos uvjek isto stanje. Zaboli me stomak pa me dole presjece pa me zabole prepone pogotovu desna i predje na nogu da ne mogu hodati pa sve tako. Ja jos cekam prave bolove. Beba se vrti i pritisce. A ja sam nervozna kao pas. Ujedam oko sebe, na mm galamim i kad je kriv i kad nije. Sta cu mu ja, nek me trpi. Od jutros cistim po stanu, sabralo se svega. A najradije bi plakala, tako se jadno osjecam. Valjda je i to normalno i nadam se da ce proci. :/
    Hvala na brizi, javim se jos ako bude kakvih promjena

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mary, ti ces jos i termin docekat, hi, hi, hiii

Znam kako ti je. I ja isto ujedam sve oko sebe. Srecom pa mi je Edita ovih dana mirna. Izuzev jucerasnje trgovine gdje je podivljala. Naime, isli smo kupit nesto za izvest Samija iz bolnice, ali je Edi opet bila u centru paznje. Ja, naravno izvan sebe, bez mogucnosti koncentrisanja.

mary

Početno

Evo mene opet sa problemom . Boze dragi ne znam sta da radim?!Sinoc nikako nisam spavala od bolova, jajnici cu me raskidali. Mozda je do vremena, sparina itd. Od jutros imam zeleni sluzav iscjedak . Da nisam pokupila kakvu zeznutu upalu. Boli me i beba kad se vrti. pogotovu glavica kao da mi kida jajnike. Sad sam u 37 tjednu, i stvarno sam ljuta na sve ove kontrakcije, bolove i iscjedke. Sto su se na mene okomili, :/ hahaha. Smijem se da nebi plakala. Pusa vam svima
    :D Andrej dolazi 09.07.2005 :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mary, daj nazovi doktora i pitaj za taj iscjedak! Nemoj se zezati pred sam porod..Ako je neka upala, bolje da odmah otkriju kaj je i eventualno liječe...

Držim fige ko kuća velike!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mary, kad je zeleni iscjedak, ja bih ti savjetovala da trkneš u bolnicu na pregled. Da nije plodna voda zelenkasta (mekonij). Snorki ti je to napisala u nekom od gornjih postova.

(makar sumnjam da bi se to desilo baš u 37 tjednu, ali pliz, odi na pregled!!!) Ne treba ti uputnica, ako se javiš kao hitni pregled!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mary, stvarno je najbolje da odeš doktoru. Što prije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

slažem se. odi i što prije nam javi da je sve ok! :namig:

mary

Početno

Evo mene od doktora. Jaku sam upalu dobila. Tako da sam se otvorila 2 cm. Beba je super, teška 3450 g. Ja još uvjijek imam bolove, bebica stegla pravo. Doktor kaže da se vodenjak napeo samo što ne pukne. Ugkavnom izvadila sam uputnicu pa ako krene da sam spremna. Sada mi se bolovi šire na leđa točnije na krsta. Pa ja se nadam da ce nastaviti tako. Ja sam se razletila čistiti po stanu da se beba ne uspava. Doktor me je pregledao ginekološki i bilo je krvi uz iscjedak ali tako je bilo i prošli put izgleda da me on otvori krv pregledom. Jeli to moguće? Hvala vam cure na brizi. I čuvajte mi fige da krene večeras.
    Sad mi je puno lakše čini mi se i bolove lakše podnosim :D
    Pusa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mary, ja bih ti savjetovala da malo odmiruješ. Ja da si u terminu, ali...ne bi bilo zgorega izdržati barem još jedan tjedan.

PS O kakvoj se upali radi??? Što ti je napisao?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dobro je, samo polako i bez frke! bebica je dobro, to je najvažnije!

dovoljno je velika i, ako požuri mamici, bit će sve u redu. :namig:

malo krvi uz pregled je normalno, niš strašno.

samo ti miruj da se bebica što više strpi, pa kad krene - krene! mi navijamo za andrejčeka, a ti nas izvještavaj!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

baš super što si bila kod doktora!! :D DAkle još malo malčice i anđelčić stiže!!Juhuuu!!!!Držim figeee!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jesi li dobila kakvu terapiju?
    Jaka upala, trudovi i prijevremeno otvaranje često idu zajedno. Ali to uopće nije simpatično.
    Jesi u Zgb? Možda da odeš i u bolnicu na pregled?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mary i maloj mrvici

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mary, i ja ti preporučam odlazak u bolnicu - bolje je da te pogleda opstetričar i da procijeni što dalje. Ova kombinacija je...ne baš... kako bibai kaže... simpatična.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uh cure, mislite da doc ne drži stvari pod kontrolom?

ali u pravu ste, od viška glava ne boli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što više čitam ovaj topic, pa sjećam se novina, i sl....i ja se pridružuje: MARY ODI U BOLNICU NA PREGLED!! odmah!!! Pliz!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, je l' se čuje netko s mary?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ppejala, ali poruku nije pročitala....

Nadam se da je sve ok!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mary javi se!

mary

Početno

Tu sam djevojke jos u jednom komadu. Opet je bio laznjak :/ , sve se smirilo, po malo dole presjeca ali nista se radikalno ne mijenja. Izludi me mali Andrejcek. Pusa va svima velika :D

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pusa mary.....sad mi je nekako lakše kad znam da si ok :smajlićkojisesuosjeća:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mary, bila si u bolnici? kako upala, je l' se smiruje?

pusa malenome koji zeza mamu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, daj nam javi kaj su ti rekli...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

još uvijek zabrinuti smajlić.

mary

Početno

Sorry, nisam bila u prilici da vam se prije javim. Kod mene je sve OK. Da mi nije stomak ovoliki nebi ni znala da sam trudna. Upala se povukla. :D Sada mi je isjedak, ustvari i nemam ga osim vaginaleta. Spavam preko noci kao beba. Ono je bio zesci laznjak. Ipak cu ja termin docekati. E jedino sto je drugacije jest to da sam pocela oticati. Ali i to samo kad je pravo vruce pa sva nabubrim ko buljka. Pusa vam ogromna svima.
    :D Andrej 09.07.2005 :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mary, odlično da ste dobro! ipak ću biti malo dosadna, ali nemoj se ljutiti - to je zato što se brinemo za tebe i andrejčeka. :namig:

jesi li bila kod doca u bolnici i on je utvrdio da upala nikako nije naštetila bebi, s grlićem, plodnom vodom i bebinom aktivnosti je sve ok?

ne želim te plašiti ali te bakterije znaju biti gadne, osim toga ako su brisevi prije poroda loši možda je sigurnije i ići na carski. pa me samo zanima jesu li doktori to sve isprovjeravali. :namig:

eh, a to što otičeš je nažalost normalno... kao i nesanica, žgaravica i ostale trudničke boljke. :namig: izdrži još malo! evo, ja vibram da ipak ne dočekaš termin i da andrejček stigne, recimo, 3.7.!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ne želim te plašiti ali te bakterije znaju biti gadne, osim toga ako su brisevi prije poroda loši možda je sigurnije i ići na carski. pa me samo zanima jesu li doktori to sve isprovjeravali. :namig:
    da mary... i meni sad pred kraj našli bakterije i to izgleda da je jedna već duže vremena tu, samo moj ginekolog nije našao za shodno to provjeriti...Tako da nisam završila na hitnoj zbog smanjenja intenziteta i brojnosti bebinih pokreta, ne bih ni znala da imam tešku bakterijsku upalu i u brisevima i u urinu i ne bih je ni liječila...

Izgnjavi svog doktora da napravi sve moguće potrebne pretrage...eto što da ti kažem - ja do jučer nisam imala ni potvrdu o krvnoj grupi (u bolnici su svi bili :shock: )..Ma znam ja svoju krvnu grupu, ali u bolnici su rekli da bez papira "crno na bijelo" trudnica nesmije bit...a eto..valjda moj ginekolog nije smatrao ni to potrebnim....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •