Citiraj marta prvotno napisa
Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
Imam vrhunski obrazovane prijateljice (doktorat znanosti) koje sada sjede doma i prelistavaju časopise za uređenje kuće dok su im muž i velika djeca negdje za svojim poslom.
Mislim da se puno toga u ovoj raspravi svodi upravo na ovo sto je Zdenka napisala. Ako ne uskocis na vlak sad odmah, niti neces. A to stvarno jadno. Da ja moram pod svaku cijenu na posao jer cu inace propustiti ko zna sto, pa vise necu biti konkurentna. A to sto ce djeca propustiti mozda jos i vise se uvijek umanjuje upravo tim da bi majka izgubila eventualnu i mozebitnu karijeru. I bas su mi uzaludne ove rasprave, da budem iskrena, nisam ni jednu dosad dozivjela kao nesto konstruktivno.
X

Ja sam imala i volju i želju ostati još doma sa djetetom - ostala sam do druge godine - a i financijski bi izdržali; ali sam znala da mi je ako to napravim - prošo voz. I ovako sam i na svom bezveznom poslu bila odbačena kao stara krpa nakon dve i pol godine izostanka. Ja sam, doduše, kasno i rodila (ali to sa druge strane znači da sam imala dugačko radno iskustvio, no to nije pomoglo). Npr. i moja prijateljica koja je nekoliko godina ostala sa djecom kod kuće je nedavno počela raditi jer misli da joj je zadnji čas, da ju za koju godinu više nitko neće htjeti zaposliti (niti uz dobre preporuke koje ima )