Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Lišaji po tijelu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Lišaji po tijelu

Prije dva dana uočila sam na području dekoltea jedan lišaj,no međutim danas ih je znatno više i na širem području (grudi,vrat) Crvenkasti su,nepravilnog oblika i svrbe. Imam petomjesečnu bebu koju dojim i na njegovim sam kapcima, rekla bih isto crvenilo uočila još prije dva tjedna. Zna li netko o čemu se radi i postoji li mogučnost da su kod mene i malog izazvani unosom određene hrane , a njemu kroz moje mlijeko?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bubnut cu pa ostati ziva... zvuci mi kao osip koji se dobije od garderobe koja je odlezala sezonu u ormaru, a zavrsila na tijelu bez prethodnog pranja. Ne mogu se sjetiti kako se zove.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne znam jer govoriš iz iskustva ili samo nagađaš. Možda bih to i uzela u obzir da već jedan period ne nosim tu odjeću s obzirom na vrijeme, da već nije ne znam koliko puta oprana i da ne držim do higijenskih navika. Ma to nije sigurno,ali svejedno hvala.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Lišaji po tijelu

Citiraj TLJI prvotno napisa
    Prije dva dana uočila sam na području dekoltea jedan lišaj,no međutim danas ih je znatno više i na širem području (grudi,vrat) Crvenkasti su,nepravilnog oblika i svrbe. Imam petomjesečnu bebu koju dojim i na njegovim sam kapcima, rekla bih isto crvenilo uočila još prije dva tjedna. Zna li netko o čemu se radi i postoji li mogučnost da su kod mene i malog izazvani unosom određene hrane , a njemu kroz moje mlijeko?
    Jesi li nedavno bila u kontaktu s nekom životinjom, na bazenu ili bilo gdje drugdje gdje bi mogla "pokupiti" gljivice? Ako su te crvene fleke jasno ograničene od ostalog dijela kože, malo uzdignutog ruba ja bih posumnjala na dermatofite. Idi dermatologu da ti napravi bris.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nisam bila na bazenu niti u kontaktu sa životinjama. To ti je blago crvenkaste boje i nema jasno vidljivog niti izdignutog ruba,sve u razini kože. Jedina promjena u odnosu na dva dana je u tome što se sada počelo lagano perutati i sjajiti.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moje mišljenje je da se možda radi o jednom obliku dermatitisa, najbolje bi bilo da se posavjetuješ sa dermatologom

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam imala nešt slično..
    Kad sam odvrtila film ,gdje sam bila što sam radila ..došao je i odgovr uz pomoć dermatologice ..
    prvi lišaj se pojavio ispod grudi, zatim nakon tjedan dana se raširio po cijelom tjelu. Doc. je rekla da lišaj reagira na vodu,pa sam se brisala vlažnim maricama dva tri tjedna..a lišaj sam mazala onim tekućim puderom za vodene kozice (ne liječi samo ublažava užasni svrab)..

Sjetila sam se gdje sam pobrala lišaj .. Kupila sam kupaći kostim u Campionovom dućanu.. (međutim zbog specifične građe probala sam par brojeva.). i eto pobrala ga..

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam imala dva lišaja na nadlaktici, isto su bili crvenkasti i perutali su se. Inače sam malo lijena za doktora, tako da sam ih po savjetu "nonine ljekarne" mazala kantarionovim uljem i jako brzo su nestali. I nisu se više pojavili.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma i ja sam lijena što se tiče odlazaka kod doktora,ali morat ću ipak sutra otići. Ovih dana sam zbog djece i njihovih proljeva kod doktora tako da izbjegavam dodatna čekanja u čekaonicama.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mozda je to Pitiriasis Rosea, ali ona ne bi trebala svrbiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •