Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kad je vrijeme?

chloeee

Početno kad je vrijeme?

pozdrav!
    Mi smo par (oboje na pragu tridesete) koji se već 2-3 godine bori s neplodnošću, probali smo 2 puta IVF, neuspješno... Nismo još odustali samo se sve češće rađa pomisao o usvajanju.

Zanima me kakva su vaša iskustva, koliko ste čekali svog ?
    Da podnesemo zahtjev već sad?[/b]

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dobrodošla, Chloeee!
    Nadam se da će vam se želja za djetetom ostvariti uskoro, na ovaj ili onaj način.
    Ovdje smo govorili o čekanju http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=66086
    a prosurfaj i po cijelom podforumu, naći ćeš korisinih informacija.

Da li ćete napisati molbu već sada, to procijenite sami. Ako vam je odluka o posvojenju potpuno sazrela i "sjela", onda je dobro vrijeme za molbu. Sretno!

chloeee

Početno

Hvala!
    Vidim da se spominje podnošenje zahtjeva, kakvog? Što mi ide u prilog?
    I ima još jedna stvar koja me zbunjuje, bebu dobijete na posvajanje ili skrb?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da bi postali kandidati za posvojitelje morate napisati molbu vašem Centru za socijalnu skrb, nakon čega će vas oni pozvati na razgovor i psihotestiranje. Nakon završene obrade čeka vas angažman slanja molbi na sve ostale centre u RH, zivkanje centara, informiranje i sl.

Posvojenjem se stvara neraskidiv odnos roditelji-dijete, dakle imate sva prava i obaveze kao i biološki roditelji i djeca.

Davanje djece na (privremenu) skrb naziva se udomiteljstvo, a udomljava ju se ona djeca čijim roditeljima nije oduzeta roditeljska skrb, nego su trenutne okolnosti takve da se oni o djeci ne mogu brinuti.

Predlažem ti da odeš na neobavezni razgovor s nekim iz tima za posvajanje u vašem CZSS, pitaš sve što te zanima te onda na temelju tog razgovora ti i tvoj suprug promislite o svemu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čokolada ti je odgovorila na pitanja a ja ti želim što prije susret sa (na bilo koji način) !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •