-
Ako može pomoč!
Možda će biti glupo ali moram pitati jer te zakonske stvari baš i ne kužim pa ako mi možete odgovoriti onako laički,mene konkretno zanima uvijeti za posvojenje dijeteta ne oni što pišu u zakonu nego ono što ti oni kažu kao kvadratura stana,zaposlenost roditelja,psihotestovi,financije e to me sve zanima pa bi vam bila zahvalna ako mi itko može pomoči!
-
Da vas odmah pitam ima li itko da je usvojio dijete a kod kuče več ima dijete ali sa posebnim potrebama!Hvala!
-
Pozdrav!!!
Ovako- nama nisu radili nikakvu posebnu frku, kada smo predali zamolbu morali smo priložiti domovnicu, vjenčani i rodni list, potvrde o nekažnjavanju, potvrde o prihodima,potvrde da se protiv nas ne vodi nikakav sudski postupak, potvrde od liječnika opće prakse, i mislim da je to bilo to. Nakon obrade su nam došli u posjet kući da bi vidjeli uvjete u kojima živimo i gdije živimo. U suštini to je bilo to . sve potvrde koje sam navela su važile šest mj. tako da smo njih više puta vadili. za kvadraturu ili tako šta nam nisu ništa govorili da mora biti određeno, mi smo se polomili da sredimo dj. sobu prije njihovog izlaska, da bi nam kada su došli priopćili da nije uvijet da se ima dj. soba. eto mislim da je to to --NADAM SE DA ĆE ME NETKO NADOPUNIT, SIGURNO SAM NEŠTO ZABORAVILA
-
Ivons@, većina od toga već je spominjana ovdje. Za stan ne postoji propsana kvadratura, ni razina komfora, nama su soc. radnice rekle da se gleda da je u stanu moguć normalan život, da je stan primjeren za boravak obitelji. O zaposlenosti nisu ništa rekli, niti mi se čini da od toga rade problem. Zakonsko ograničenje ne postoji ni za zaposlene ni za nezaposlene, međutim, nekakvih stalnih prihoda mora biti. Koji iznos - sumnjam da je to igdje propisano, osim toga nije ista situacija u raznim krajevima, mislim da je to ostavljeno centrima na procjenu.
Psihotestovi - moraju se pisati, i o njima nema smisla pregovarati. Iako sam ja imala dvojbi koliko su dobro prevedeni i prilagođeni, očito je da smo ih prošli, i mi i mnogi drugi.
Vjerujem da dijete s pp nije prepreka posvojenju. Odnosno, da će centar gledati možete li vi kao roditelji uz brigu o postojećem djetetu pružati potrebnu brigu i novom djetetu.
Želim vam puno sreće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma