Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Carice- usporedba prvog i drugog carskoj reza

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Carice- usporedba prvog i drugog carskoj reza

Kao što tema kaže- napišite iskustva prvog i drugog (možda i trećeg) carskog reza. Naime, ono što me zanima je to što sam ja puno bolje prihvatila i "izdržala"- ne znam kako se izraziti- drugi nego prvi carski rez. Ali doslovno, bili su mi neusporedivi. Ne mislim pritom samo na neke izmjene u rodilištu i činjenice da sam bebu dobila odmah itd itd... već na fizičku neusporedivost. Radi se o tome da me stvarno drugi put nije boljelo ništa, da nisam imala kateter imam feeling da sam se odmah mogla ustati. Naravno, dobila sam ja lijekove, ležala sam, ali sam se super osjećala. I psihički i fizički. Mogla sam odmah bebu hendlati po krevetiću, prebaciti ga u kindrebetić pokraj kreveta...drugi dan se ustala bez pol frke, da mi se nije malo vrtilo, ne bih ništa niti znala da je bilo. E, sad meni stvarno, ali stvarno, nikako nije jasno, kako je sad to tako ispalo. U čemu je fora?? Zašto?? Daj se javite. Jel stvarno drugi toliko lakši ili sam ja imala neku sreću? Ako je tako- kako je onda sa trećim :?
    Idem na treće bez razmišljanja!
    Mislila sam jedno vrijeme još u bolnici, da je to sad zbog ovog razmicanja mišića (u prvom su mi ih rezali i baš mi je bilo teško-ali kad sad ovo usporedim- nevjerojatno), dok mi u sobu nije došla cimerica koja je sad, sa ovim razmicanjem mišića, bila poput mene na prvom carskom. Jedva se micala. Dakle, nije to...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Daj Bože (u slučaju da budem morala i 2. put na carski, a nadam se da neću) da će meni biti tako. Mislim da nije stvar u razmicanju mišića jer su ih meni razmicali ali mi je sve nakon buđenja iz anestezije bilo UŽAS!!!
    Mislim da je stvar jer 2. put već znaš šta možeš očekivati pa tako i pristupaš svemu, 1. put si još šokiran, preplašen, izgubljen u svemu... Općenito žene kažu da su svaki slijedeći carski bolje podnijele.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Mislim da je stvar jer 2. put već znaš šta možeš očekivati pa tako i pristupaš svemu, 1. put si još šokiran, preplašen, izgubljen u svemu... Općenito žene kažu da su svaki slijedeći carski bolje podnijele.
    Ja sam prvi put išla bez straha, bolove neke i nisam baš imala...
    Drugi put me bilo i strah i više me boljelo. Hendlala sam bebu, ali boljelo me, onako, fajn.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Carice- usporedba prvog i drugog carskoj reza

Citiraj SnješkaM prvotno napisa
    Kao što tema kaže- napišite iskustva prvog i drugog (možda i trećeg) carskog reza. Naime, ono što me zanima je to što sam ja puno bolje prihvatila i "izdržala"- ne znam kako se izraziti- drugi nego prvi carski rez. Ali doslovno, bili su mi neusporedivi. Ne mislim pritom samo na neke izmjene u rodilištu i činjenice da sam bebu dobila odmah itd itd... već na fizičku neusporedivost. Radi se o tome da me stvarno drugi put nije boljelo ništa, da nisam imala kateter imam feeling da sam se odmah mogla ustati. Naravno, dobila sam ja lijekove, ležala sam, ali sam se super osjećala. I psihički i fizički. Mogla sam odmah bebu hendlati po krevetiću, prebaciti ga u kindrebetić pokraj kreveta...drugi dan se ustala bez pol frke, da mi se nije malo vrtilo, ne bih ništa niti znala da je bilo. E, sad meni stvarno, ali stvarno, nikako nije jasno, kako je sad to tako ispalo. U čemu je fora?? Zašto?? Daj se javite. Jel stvarno drugi toliko lakši ili sam ja imala neku sreću? Ako je tako- kako je onda sa trećim :?
    Mislila sam jedno vrijeme još u bolnici, da je to sad zbog ovog razmicanja mišića (u prvom su mi ih rezali i baš mi je bilo teško-ali kad sad ovo usporedim- nevjerojatno), dok mi u sobu nije došla cimerica koja je sad, sa ovim razmicanjem mišića, bila poput mene na prvom carskom. Jedva se micala. Dakle, nije to...
    draga, uljepšala si mi dan!!!

ja moram za koji dan na drugi carski i baš zbog toga kaj znam kaj me čeka me je užasna frka... ovo kaj si ti napisala mi je tako utješno da ti ne mogu reći
    znam da ne mora i kod mene biti tak, ali sad znam da se bar mogu nadati tome pa bude mi možda lakše ići u bolnicu...

jedino, nisam skužila, oba carska si imala pod općom anestezijom ili ti je drugi bio pod spinalnom? svi s kojima sam razgovarala vele da im je sa spinalnom bilo tak kak ti sad pričaš o ovom drugom carskom, ali to mi nekak baš i nije opcija (prevelika sam kukavica)...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo mene friške, od 13.10.
    Ja sam željela VBAC, ljekari su me ipak ubjedili na drugi carski. I ako sam bila u drugom porodilištu, postoperativne procedure su bile potpuno drugačije, odnos osoblja drugačiji, smještaj drugačiji (svako porodilište ima svoje prednosti i mane, pa namjerno pišem drugačiji), ubjeđena sam da mi je na lakoću oporavka ovaj put utjecalo moje psihičko stanje pripremljenosti, znanja kako šta ide, spremnosti da prihvatim sve što slijedi. A bilo mi je neopisivo lakše, rana me je malo više boljela, ali su mi u prvoj infuziji dali Analgin, i više mi nije trebao. Bebu sam imala sa sobom par sati nakon operacije i dojila ga, dojila (samo su ga odnijeli preko noći jer je takav običaj, a vratili ga sutra iza pedijatrijske vizite, za posve ). Ustala sam prvi dan, drugi dan sam hodala do kupatila, bebu sam imala na krevetu da sebi olakšam, da ga ne prebacujem u krevetić (koji je bio bezvezan, klatio se tamo vamo, i njie mi se dopadalo da ga držim u njemu). Treći dan sam bila super, samo sam bila gladna kao vuk jer su me držali bez jela i pića (takva postoperativna procedura ) i samo sam čekala da nešto pregrizem. Kući sam stigla kao leptirić. Ma oporavila sam se super, hvala dragom Bogu.
    Treći porod bi sad neizostavno morao biti carski. To me malo plaši, doc me je malo prepao komentarom o debljini (tj. tankosti) moje materice. A sad imam odgovornost prema dvoje djece :/ , a željela bih, jako bih željela.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bipsić...oba carska sam imala pod spinalnom...samo je razlika jer je prvi bio nakon pokušaja vaginalnog poroda, ali se babac nije spustio u porođajni kanal, tj; gdje je trebao, pa sam završila na carskom. Dugi put je zbog te disproporcije zdjelice dogovoren carski. Nemoj se bojati, stvarno nije uopče tako strašno. Biti budna tokom carskog reza je baš fora. Ne osjetiš ništa, a opet doživiš to rođenje, čuješ i vidiš bebu odmah. Ja sam zaplakala kad sam ih (i jednog i drugog) čula da plaču. Predivno nešto...
    Eto, drago mi je da sam te malo razveselila ovom temom. Sretno i piši kako je bilo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Citiraj Bipsić prvotno napisa
    jedino, nisam skužila, oba carska si imala pod općom anestezijom ili ti je drugi bio pod spinalnom? svi s kojima sam razgovarala vele da im je sa spinalnom bilo tak kak ti sad pričaš o ovom drugom carskom, ali to mi nekak baš i nije opcija (prevelika sam kukavica)...
    P.S. Ja sam oba carska imala pod općom anestezijom. Drugi put mi je pala na pamet spinalna, ali jednostavno nisam imala povjerenja u naše anesteziologe jer im je to sve novo, a ja sam se jako željela dobro osjećati poslije.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Strobery Shortcake, drago mi je zbog tebe i čestitam

I ja sam i na to mislila, možda zbog psihičke pripremljenosti i zbog toga što sam znala što i kako ide. Ali zar je stvarno moguće fizički bolje podnijeti porod na taj način ??? :?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stroberry iskrene čestitke!

Imam par pitanja. Kako su doktori procjenili "debljinu tvoje maternice"? Ili se mjeri debljina ožiljka? Jesi li imala svoje trudove pa si ipak išla na carski ili si imala carski na "hladno"? I zašto si išla na carski 1. put?

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Biti budna tokom carskog reza je baš fora. Ne osjetiš ništa, a opet doživiš to rođenje, čuješ i vidiš bebu odmah. Ja sam zaplakala kad sam ih (i jednog i drugog) čula da plaču. Predivno nešto...
    svaka čast
    ja bi tak htjela biti hrabra i probati to, ali nekak mislim da nemam ja snage psihičke za to... ne brine me kao SS pripremljenost anesteziologa nego baš moje psihičko stanje tijekom zahvata... znam da ništ nebum vidla, ali isto tako ZNAM kaj budu mi radili, i nisam sigurna da želim i mogu biti svjesna toga. vjerojatno bi sve bilo ok do trenutka dok nebi vidjela bebu, a onda kad bi ju odnesli i kad bi mi predstojal onaj duži dio operacije.... ma meni je i vađenje krvi teška procedura, i od toga mi bude zlo, a ne mogu si zamisliti kak bi mi bilo na carskom... bojim se da bi me nekakva panika ulovila ili kajjaznamkaj i da bi me na kraju ipak morali mlatnuti nekim batom po tikvi

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i mene ovo zanima jako

j a k o

iako sam se neverojatno brzo oporavila iza svog jedinog carskog reza koji je bio rezanje, ne razmicanje
    koji je bio hitni, ali se ipak čekalo da prođe 12 h od zadnjeg injekcije protiv tromboze, sumnjalo se na blaži moždani udar (moj); srce mi je trokiralo, bila sam na aparatima
    zanimljivo: ctg je bio dobar

poslije mi je šef anesteziologije čestitao s: g. H., ovo vam je zaista sretan Božić, jer malo je falilo...............................

drugi dan nakon operacije ustajem na noge, ne žele mi donijeti dijete koje je u intenzivnoj i sama odlazim šepajući vidjeti dijete, držeći se za ranu
    nisam povraćala ni imala ikakvih bolova otkad sam primila dijete za rukicu

letjela sam kao leptirica za vrijeme obroka u intenzivnu na 'nešto što sam ja mislila da je dojenje', ali se pokazalo tek kasnije, kad je beba povukla što je dojenje

ne mislim da mi je bilo dobro s carskim, sve sam pripremila za vaginalni porod, uključujući muža, ali eto, za vrijeme gledanja jedne emiesije na odjelu (nebitno) mi je pozlilo i sve je otišlo u Honduras

rekla sam da neću više rađati nakon muke oko čuvanja trudnoće, ležanja u bolnici, teških terapija, srca, tromboembolija................

...ali ulovim se da razmišljam

i ne bih htjela da bude carski

ali obzirom na sve navedeno, ne gine mi,
    ako
    ako
    ako
    se ipak odlučim

a i uvijek se sjetim ronin i onda me nekako zazebe

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Stroberry iskrene čestitke!

Imam par pitanja. Kako su doktori procjenili "debljinu tvoje maternice"? Ili se mjeri debljina ožiljka? Jesi li imala svoje trudove pa si ipak išla na carski ili si imala carski na "hladno"? I zašto si išla na carski 1. put?
    Komentar na debljinu "materice" (predpostavljam da je doc ipak mislio na predio ožiljka, a ne na cijelu matericu) bio je nakon carskog, dakle iz prve ruke nakon što je doc vidjeo debljinu. Stvar je u tome da mi je gledajući bebu na UZV-u prije poroda, i procjenjujući njenu veličinu rekao da ožiljak bude tanak kao papir (držao je komad papira) i usljed naprezanja pod trudovima dođe do pucanja (pri čemu je pocjepao onaj papir u rukama). Svjesna sam ja da je to mogalo biti i sredstvo psihološkog pritiska na mene, kao idobronamjeran savjet
    Nakon operacije, doc je prokomentarisao da mi je "materica bila tanja od "onog" papira". Nadam se da je mislio na ožiljak, a ne na cijelu matericu (kako ću onda odlučit se na treče), budem pitala kad ga opet vidim.
    Carski je u petak bio dogovoren za ponedeljak u jutro, a meni je vodenjak pukao u ponedeljak u 1 iza ponoći, i krenuli su trudovi, tako da sam otišla na dogovoreni carski u trudovima
    Prvi je carski napravljen iz više relativnih indikacija, na hladno, a najviše zbog mog straha, a docove ne želje da rizikuje nekog stažistu u dežuri iza nove godine (trudnoća je vođena kao rizična iza 3 spontana pobačaja).

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stroberry hvala!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja sam se drugi puta znatno brže oporavila, a rez me boli puno manje. Na primjer sad već odavno spavam na trbuhu, a prvi puta ni nakon šest mjeseci to mi nije bilo ugodno. Pisala sam nešto o tome u mojoj priči s poroda ovdje, pa da se ne ponavljam.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Carski je u petak bio dogovoren za ponedeljak u jutro, a meni je vodenjak pukao u ponedeljak u 1 iza ponoći, i krenuli su trudovi, tako da sam otišla na dogovoreni carski u trudovima
    Konačno netko ko ja
    Ja sam imala dogovoren carski u četvrtak i u srijedu dobijem trudove
    Pa sam lijepo otišla u trudovima. Krenuli nas dvoje, djevojčica se ostala igrati sa bratićem i sestričnom i u roku pola sata sam već ležala s kateterom. I vrlo brzo rodila svoju drugu djevojčicu.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja sam imala dva carska.I oba sa spinalnom.Drugi mi je bilo lakši samo psihički jer sam znala šta mogu očekivati.Čak sam u lampi u sali gledala kako se mala zvijer rađa.Doktor mi je rekao da nisam normalna šta to gledam.Čak su mi dali i da ju malo pomazim prije nego su ju odnjeli iz sale.I lakše mi je bilo što su malo popustili sa postopetativnom procedurom..Dizanje,prije hrana.Drugi put sam šivana koncima koji se razgrađuju pa sam 27.12 rodila a Novu smo dočekale doma :D Ukratko meni oba nisu bila nikakav bed..normalno sam se dizala,naravno kada preživiš prvi dan i suze koje cure kada se probaš dići.Čak ni nikakve ljekove nisam pila za bolove osim onog što dobiješ odmah nakon.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Konačno netko ko ja
    Ja sam imala dogovoren carski u četvrtak i u srijedu dobijem trudove
    Pa sam lijepo otišla u trudovima. Krenuli nas dvoje, djevojčica se ostala igrati sa bratićem i sestričnom i u roku pola sata sam već ležala s kateterom. I vrlo brzo rodila svoju drugu djevojčicu.
    kazu da je najbolje da se ide na carski u trudovima, jer to je znak da je beba zaista spremna i pripravna na porod i dolazak na ovaj svijet

Muca, svaka je trudnoca i svaki je porod razlicit, pa cak i kod jedne te iste zene. hoce li u iducoj trudnoci biti bolje da rodis vaginalno ili carski, vidjet cete u tijeku iste - ali velike su sanse da ces moci roditi prirodno.

kazu da je najbolje ici na prirodan porod (bez ikakvih lijekova, kamoli indukcije ili pozurivanja poroda), pa ako ide - super; ali ako ne ide, bolje odmah na ponovni carski nego ulaziti u rizik vaginalnog interventnog poroda. ronin je imala drip i veliko pucanje tkiva u drugom porodu i velika je sansa da je to imalo utjecaja na tijek iduceg poroda.

u svakom slucaju sretno

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Meni je prvi bio kao tvoj drugi. Milsim da je tajna u psihičkoj pripremljenosti i razmmicanju mišića. Ja sam rodila 6.06, a došla kući 8.06 na ručak

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    kazu da je najbolje ici na prirodan porod (bez ikakvih lijekova, kamoli indukcije ili pozurivanja poroda), pa ako ide - super; ali ako ne ide, bolje odmah na ponovni carski nego ulaziti u rizik vaginalnog interventnog poroda.
    tako je - to mogu reći iz svog iskustva

prvi je bio hitni carski, trudovi su bili poprilično uznapredobali ali je porod bio induciran (požurivan) dripom i tu je zapelo pa se malac ipak rodio na carski.

drugi smo pokušali vbac, nisam htjela drip i dala sam sve od sebe da rodim vaginalno, ali malac se nije nikako mogao spustiti u zdjelicu i tako mi je potvrđena dijagnoza disproporcije.

Prvi je bio sa spinalnom i zbilja je predivno iskustvo vidjeti bebu kako se porađa i čuti je prvi put

drugi je bio pod općom i zapravo mi je dobro došlo jer sam već bila na rubu snaga. ali sam imala sreću da sam odabrala rodilište gdje mi je prvo što sam vidjela kad sam otvorila oči - bio moj tek rođeni sin.

drugi carski - neusporedivo bolji, lakši i jednostvniji od prvog. ja sam uvjerena da mozak tu igra ogromnu ulogu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •