Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1648

Tema: Radovi u vrtu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo, i u našem je vrtu živahno. Pomidori se zelene, krastavci rastu, ne znam gdje ću s toliko tikvica, a tikve rastu i rastu. Grašak pojelo dijete, mrkve valjda rastu, slalate rastu.

Nego, znali tko kako napraviti one čuturice od muškatne tikve (bundeve) (ovakva: http://media.photobucket.com/image/m...buttternut.jpg). MM ju je danas nešto izmještao i dvije nedozrele tikve su mu otpale. Pa da ne bacimo, mislili smo te čuturice napraviti, ali ne znamo kako.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mahune smo jeli nekoliko puta, kao i blitvu i kupus (koji je, istina, malih glavica, ali fin).
    Tikvice bih isto mogla brati, a i paprike su skoro za branje.
    Grašak mi je totalno podbacio, a ovih ću ga dana počupati i posaditi još brokule, korabice, kelja i kelja pupčara.
    Možda zasijem još mrkvice i kasnije feld salate.

Malo sam ljuta jer nisam znala kakve tikvice sijem (mislila sam da su one bijele, duguljaste), no ima ih svakakvih.

I da, kelj su mi napale uši pa moram napraviti juhu od koprive, ili kako se to već zove.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku

Nego, znali tko kako napraviti one čuturice od muškatne tikve (bundeve) (ovakva: http://media.photobucket.com/image/m...buttternut.jpg). MM ju je danas nešto izmještao i dvije nedozrele tikve su mu otpale. Pa da ne bacimo, mislili smo te čuturice napraviti, ali ne znamo kako.
    Ne bih te lagala, ali mislim da tikve za izradu (rezbarenje) trebaju biti skroz zrele. Ovako će ti brzo strunuti.
    A zašto ih ne pojedete?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mogu se pojesti nezrele?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Čuj, sve tikvice, bundevice... koje inače jedemo su nezrele. Kada su zrele, onda su jako tvrde (provjeravaš tako da probaš utisnuti nokat u koru, ako lagano ide, znači da je još mlada, a ako ne ide, znači da je starija...) i treba ih dulje kuhati. No, svejedno su jestive.
    Iznimka je ona velika bundeva, turkinja, račanka, dublek... narančastog mesa (ne znam kako ih zoveš) koja mora sazrijeti, čak se čeka da ju mraz "ofuri" jer je tada slađa i brašnastija.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za te čuturice su se nekad kod nas sadile posebne sorte tikvi i mislim da su morale biti skroz zrele (tvrde i skoro suhe). Vjerujem da bi ti to mogla znati Peterlin, probaj nju pitati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •