Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

SikaPika ja zijevalice i neven sijem direktno u vrt i oni se šire ko korov, predivan korov.
Sad u jesen ili u proljeće?

Imam još pitanja. Kasno ljetos sam posijala crnu rotkvu i sjajno je rodila. Ogromna je i ima je poprilično što nećemo moći odjednom pojesti. Kako je sačuvati? Stavlja li netko od vas takvo povrće u trap?

Brokulu sam posadila krajem srpnja i cijelo je ljeto bila nikakva. Živnula je tek sada, počela je cvjetati. Sigurno neće imati cvjetove poput one u trgovini, no zanima me kako brati cvjetove, odnosno, ako otkinem cvijet, hoće li još negdje rasti?

Radi li tko od vas kompost? Prvo sam ga mislila raditi na hrpi, ali su mi starci kupili komposter od 300 litara. Imam biljnog otpada kojega smo skupljali cijelo ljeto (kore od voća, voće koje je strunulo, ostatke povrća, otpad iz bašče...), dio je možda malo i mokar, no stavila sam ga prosušiti u male drvene gajbice. Kako vi slažete kompost? Posipate li ga čime (kamenim brašnom, vapnom, koprivom, prethodnim kompostom)? Kad složim sve to nakon što raskrčim sve iz bašče, mogu li i dalje na tu hrpu u kompostu stavljati kore od povrća, voća...

U novoj bašči imam gredicu jagoda od prethodnih vlasnika koje su se prilično raširile pa bih ih trebala raščupati. Dio sam planirala presaditi na drugi dio bašče. Je li bolje to učiniti sada ili na proljeće?

Posadila sam zimsku salatu i malčirala gredicu (bilo mi bed onako malu salatu prepustiti goloj, hladnoj zemlji), no napale su je gusjenice i već ih nekoliko nedostaje. Je li to zbog malča ili tek tako?