ako je samo za cvijeće, možeš dodati malo kupovnog komposta (to se inače ne preporuča ako ćeš uzgajati nešto što misliš jesti) jer se tople gredice ili domaći kompost pripremaju cijele godine za iduću sezonu.
A možeš nabaviti ili izraditi komposter, ili početi s toplom gredicom, da si osiguraš kompost za drugo proljeće.
To nije velik vrt, lako ga dovedeš u super stanje bez puno gnojiva.
Moji imaju bar 2-3x veći. Ne štihamo i ne oremo, ali ga u proljeće malo raskopamo motikom, koliko treba da se površinski razrahli zemlja i makne korov s korjenom.
Prvo su svake godine jedan dio stavljali pod gredicu, onda sadiš na toj gredici biljke koje trebaju više hranjivih tvari, a iduću gredicu pripremaš. Nakon par godina sav vrt ti je pokriven humusom i nikakvo ti gnojivo ne treba, pa ni stajsko. Stajsko bih ja koristila samo ako moraš nagnojiti njivu ili voćnjak.
I sad pod zadnje su nabavili komposter. Oko njega je manje brige, samo ubacuješ organski otpad, ali mi se ne sviđa puno - velik, plastičan, već se raspada, a nekako odozdo je presuhoradije bih napravila od dasaka.
I svake godine stalno se malčira zemlja oko posađenih biljaka travom pokošenom s ostatka zemljišta i korovom iz vrta. Ili ako imaš neku šumu ili drveće u blizini možeš sakupljati lišće za malč.

radije bih napravila od dasaka.
Odgovori s citatom